ntoskrnl.exe Mavi Ekran

Caner Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Merhaba arkadaşlar son zamanlarda benim sinirimi bozan şeyler oldu.Sürekli oyun oyn[/font][font=Helvetica, Arial, sans-serif]arken bir süre sonra drrrrr diye sesle mavi ekran hatası vermeye başladı farklı kodlarlar hard diski tarattım olmadı ram diagnoistic tool kullandım bulamadı bir şey sizce sebebi nedir.system_service_exception kernel_data_inpage_error critical process_died hataları veriyor.buna ntoskrnl.exe diye bir dosya sebep oluyor[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemde CPU kullanımı aşırı yüke girince ve bunun üstesinden CPU gelemeyince alınan mavi ekran hatasını alıyorsunuz. Donanımsal bir hata olma ihtimali yüksek yani işlemci bozulmasından bahsediyorum ama yazılımsal bazlı bir sorunda olabilir. Önce BIOS güncellemeniz varsa onu yapın ve eğer BIOS güncellemesi yoksa BIOS 'a Clear CMOS yani BIOS 'u anakart üzerindeki pinler ile kısa devre yaptırarar sıfırlama işlemini uygulayın. Her anakartta Clear CMOS pinleri ayrı yerlerde olur anakart kitapçığından bakabilirsiniz sizinki nerede. Sonra bu yöntemlerde işe yaramaz ise temiz format atın buda çözüm olmaz ise işlemci iş yapısında bir hata yada bozulma var demektir. Servis 'e gönderin eğer garantisi varsa. Garantisi yoksa tamir olabileceğini pek sanmıyorum bu yüzden anahtarlık olma ihtimali çok daha fazla.

KS

Caner Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format attırdım sorun çözülmedi bunun benzeri sorunlar daha çok ram ve hard diskin bozuk olduğuna delalet ediyor ne düşünüyorsunuz?Önceden her oyunda yapmıyordu ama artık düşük oyunlarda bile bu mavi ekran sorunu sinirimi bozmaya başladı...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın zaten system_service_exception kernel_data_inpage_error critical process_died burada hata kodunuda almışsınız. Kritik hata işlemci data hesaplamasında öldü yazıyor yani sorununuz işlemci odaklı. BIOS updatebyada BIOS Clear CMOS işe yaramaz ise işlemci arızalı demek oluyor bu.

KS

Caner Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki yarin götüreceğim servise bir de bu sorun verirken hdd isigi surekli yaniyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD ışığı bir okuma/yazma yapıldığı zaman yanar söner bu doğal bir süreç ben disk hatası olduğunu hiç sanmıyorum hata konu ona göre deişirdi. Sonucu bildirirsiniz.

KS

Caner Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarci da hic bir hata vermedi tuhaf bir sey Sadece yazilim guncellemesi ve virus taramasi yapti.Virus olarak pek bir sey yok sadece crackler var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç odaklı bir sorun olabilir. Evinizin elektrik hattında aşırı akım gerilimleri vs. oluyorsa toplraklama vs. yoksa bunlar işlemci ve sistem odaklı genel hata ve sorunlara neden olabilir onu bir kontrol ettirin bir elektrikçiye.

KS

Caner Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evde zaten baktım priz toz içinde ondan olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Toz akımı engellemez ama prizi değiştirin ve mutlaka ara kablo filan kullanıyorsanız onu aradan çıkartın ayrıca mutlaka prizde topraklama olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri