NVIDIA DSR özelliği ile oyun oynamak ekran kartını yorar mı ? ömrünü kısaltır mı ?
KısaltmazNVIDIA DSR özelliği ile oyun oynamak ekran kartını yorar mı ? ömrünü kısaltır mı ?
Sistemde yavaşlama olmaz ama, fps olarak tabii düşüş olacak. Kartın iyise sıkıntı etme onu. Fh5 4k ekstrem ayarlarda (DSR) ile 55-60 alıyorum.sistemde yavaşlama oluyor mu fps farkı olarakta
DSR ile aldığınız yüksek çözünürlük fake olmuyor mu? Yani yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama yalnızca monitörünüzün desteklediği maksimum aspect ratio'yu alabilirsiniz diye biliyorum. Bu durumda DSR kendini kandırmak olmuyor mu?Sistemde yavaşlama olmaz ama, fps olarak tabii düşüş olacak. Kartın iyise sıkıntı etme onu. Fh5 4k ekstrem ayarlarda (DSR) ile 55-60 alıyorum.
O niye? Ben mi yanlış biliyorum? DSR normal aspect rationuzdan fazla bir aspect ratio'da oynattığı için daha az FPS almanız gerekmiyor mu? Nasıl daha fazla FPS almamızı sağlıyor bu sistem?Ayrıca normal bir 2k ve 4k ya göre dsr daha fazla fps almanıza da olanak tanır.
O niye? Ben mi yanlış biliyorum? DSR normal aspect rationuzdan fazla bir aspect ratio'da oynattığı için daha az FPS almanız gerekmiyor mu? Nasıl daha fazla FPS almamızı sağlıyor bu sistem?
Ama mesela 2k monitörün var diyelim. 2k'da oynarken aldığın FPS'den daha düşük alıyorsun değil mi DSR ile 4k'da oynarken?Normal bir 4k monitör kadar iyi işlemediği için, fps gerçek bir 4k monitöre göre 5-10 fps daha fazla veriyor.
Bizzat kendim denedim.
Ama mesela 2k monitörün var diyelim. 2k'da oynarken aldığın FPS'den daha düşük alıyorsun değil mi DSR ile 4k'da oynarken?