Soru NVIDIA Dsr

Bromses

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
NVIDIA DSR özelliği ile oyun oynamak ekran kartını yorar mı ? ömrünü kısaltır mı ?

The Revival of Wisdom

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Sistemde yavaşlama olmaz ama, fps olarak tabii düşüş olacak. Kartın iyise sıkıntı etme onu. Fh5 4k ekstrem ayarlarda (DSR) ile 55-60 alıyorum.
DSR ile aldığınız yüksek çözünürlük fake olmuyor mu? Yani yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama yalnızca monitörünüzün desteklediği maksimum aspect ratio'yu alabilirsiniz diye biliyorum. Bu durumda DSR kendini kandırmak olmuyor mu?

JAV-Escuella

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
Fake demek pek doğru olmaz. Dsr'nin amacı zaten odur. Ekran kartının görüntüyü var olan çözünürlüğün çok üstünde Render'layarak, monitörün çözünürlüğüne düşürmesidir.
Tabii ki gerçek 2k ve 4k monitör kalitesini alamazsınız ama ona en yakın görüntüyü elde etmeye çalışıyor. Ayrıca normal bir 2k ve 4k ya göre dsr daha fazla fps almanıza da olanak tanır.

JAV-Escuella

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
O niye? Ben mi yanlış biliyorum? DSR normal aspect rationuzdan fazla bir aspect ratio'da oynattığı için daha az FPS almanız gerekmiyor mu? Nasıl daha fazla FPS almamızı sağlıyor bu sistem?

Normal bir 4k monitör kadar iyi işlemediği için, fps gerçek bir 4k monitöre göre 5-10 fps daha fazla veriyor.
Bizzat kendim denedim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri