NVIDIA Düşük Gecikme Oranı Modu

whursten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Üst düzey valorant oyuncusuyum nvidia düşük gecikme oranı modunu ne yapmam lazım hala bilemiyorum bilgisayar özelliklerim gtx 1660 super ryzen 5 3600 16 gb ddr4 ram olabildiğince düşük gecikme alıyorum fakat fpsten feragat etmekte istemiyorum bu konudu beni aydınlatırsanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çoğu oyunda rekabetçi oyununda FPS çok bir etki görmez. Ancak bu özelliğin FPS miktarında az veya çok eksi yönde bir etkisi var. On yani açık ayarda veya Ultra ayarda deneyebilirsiniz. Ultra ayar en az gecikmeyi size sağlar ama FPS durumunuzu 2 ayar içinde kontrol edip kendinize göre bir ayar yapmanız daha mantıklı olacaktır.

KS

whursten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fakat her fps oyuncusu kaç fps alıyorsan monitörün o kadar hertz değeri gösterir diyorlar eğer mesela 240 hz monitör var 240fps altı düştüğünde yırtılmalar oluyormuş ama siz fps değerinin hertz ile alakalı olmadığı söylüyorsunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben FPS değerinin Hz ile alakası olmadığını söylemiyorum. Siz hangi söylediğimden bunu anladınız? Ayrıca bu dediğiniz yırtılma sorunları için FreeSync ve G-Sync gibi teknolojiler var yani o sorun yıllardır kimsenin başına dert değil.

faramir1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben FPS değerinin Hz ile alakası olmadığını söylemiyorum. Siz hangi söylediğimden bunu anladınız? Ayrıca bu dediğiniz yırtılma sorunları için FreeSync ve G-Sync gibi teknolojiler var yani o sorun yıllardır kimsenin başına dert değil.

uğur abi düşük geçikme modunu ultra aldığımız zaman input lag oluyor bende o yüzden açıkta kullanıyorum ufak bir bilgilendirme yapmak istedim ne kadar doğru bilemem öznel yorum :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
faramir1' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
uğur abi düşük geçikme modunu ultra aldığımız zaman input lag oluyor bende o yüzden açıkta kullanıyorum ufak bir bilgilendirme yapmak istedim ne kadar doğru bilemem öznel yorum :D
Her donanım ve oyunda aynı sonuçlar olmaz. O yüzden zaten dene yanıl yapılması gerekiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri