NVIDIA Görüntü Ölçeklendirme Hakkında Bilgi!

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Geforce Experince üzerinden aktifleştirebildiğimiz bu "görüntü ölçeklendirme" özelliği tam olarak nedir ?
Biraz araştırdım orda burda ama net olarak aydınlanablmiş değilim. DLSS benzeri ama rtx olmayan kartlarda çalışan bir özellik midir bu ?
İlk bakışta AMD nin FSR'sini anımsattı ama emin olamadım. Ekran Kartım GTX 1070 ve 2K bir monitör kullanıyorum bu durum bazı oyunlarda kasmalara sebep veriyor (1080'de oyna önerisi gelmesin lütfen boşu boşuna hiç sarmıyor görüntü kalitesi) bu özellik beni rahatlatır mı açmalı mıyım kapalı mı kalmalı ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: NVIDIA Görüntü Ölçeklendirme Hakkında Bilgi!

RTX olmayan kartlardaki DLSS olarak düşünebilirsin. Amd tarafında FSR'ın tam olarak karşılığı, rakibi. DLSS kadar başarılı değil fakat yine de performans artışı sağlıyor. Youtube'da çeşitli test videoları var bakabilirsin. Aynı zamanda açık kaynak kodlu, github üzerinden kaynak dosyaları indirilebiliyor. Deneyebilirsin bence işini görür.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
17yavuzhan17' Alıntı:
Geforce Experince üzerinden aktifleştirebildiğimiz bu "görüntü ölçeklendirme" özelliği tam olarak nedir ?
Biraz araştırdım orda burda ama net olarak aydınlanablmiş değilim. DLSS benzeri ama rtx olmayan kartlarda çalışan bir özellik midir bu ?
İlk bakışta AMD nin FSR'sini anımsattı ama emin olamadım. Ekran Kartım GTX 1070 ve 2K bir monitör kullanıyorum bu durum bazı oyunlarda kasmalara sebep veriyor (1080'de oyna önerisi gelmesin lütfen boşu boşuna hiç sarmıyor görüntü kalitesi) bu özellik beni rahatlatır mı açmalı mıyım kapalı mı kalmalı ?

FSR gibi donanım destekli değil yazılım destekli bir teknoloji kendisi. Önce çözünürlüğü düşürüyor sonra sizin ayarladığınız çözünürlüğe yapay olarak ölçekliyor. Performansa katkısını DLSS veya FRS gibi beklemeyin ama görüntüyü iyileştiriyor.

KS

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Kesinlikle gelişmesi gereken bir teknoloji. Denedim ve bu haliyle faazla bir işe yaramıyor bence.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Donanıma özel olmayan bir teknolojinin genel olarak tüm kartlarda performansı o GPU gücüne göre farklılıklar gösterir. Bu yüzden evet ciddi oranda gelişmesi gerekiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri