OBS Studio İle Yayın Başladığı Andan İtibaren Kaybedilen Kareler Durmadan Artıyor!

Tolga Demir Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Öncelikle bunu hangi başlık altında yazmalıyım bilmiyorum yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayınız.

OBS studio ile twitch kanalıma canlı yayın akışını sağlıyorum ve nedendir bilinmez yayını başlattığım an kaybedilen kareler 0,0 dan %28 civarına çıkıp artış göstermeye devam ediyor. Bitrate imde internet sağlayıcımın sağladığı upload a göre yayın öncesi ayarlamasını yapıyorum. Ama gecikme 20 30 saniyelere çıkmaya başlıyor. Bu problemi çok sık olmamakla birlikte arada bir yaşıyordum ama son günlerde yayın bile yapamaz oldum. İnsanlar ile birebir anında iletişim kuramamaktayım çünkü. Bu konu ile ilgili 10-20 video izledim ve hiçbiri bu problemimi çözemedi maalesef. Sistemimde düşük bir sistem değil , oynadığım oyunda fps oyunları gibi ağır bir oyunda değil neden böyle olduğunu bilmiyorum. 

Sistem Özelliklerim: İşlemci: İntel İ7 10750H Ram: 16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM Ekran Kartı: nVIDIA GeForce RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 

OBS Ayarlarım:
https://www.hizliresim.com/rekx2wf

https://www.hizliresim.com/87z3ulu

https://www.hizliresim.com/59j2faq

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
OBS ve benzeri yazılımların ayarlarından pek anlamam ama ayarlarınızı biraz kontrol ettim HD çıkış alıyorsunuz ama tam olarak HD değil çıkış. Size tavsiyem çıkış çözünürlüğünüzü 1280x720 ve Bitrate ayarınızı 3000-4000 arasında bir değer olarak belirleyin. Ayrıca anahtar kare oranını 50 ile 60 arası bir değer belirtip Ön tanımlı ayarınızı çok hızlı veya orta ayarda bırakıp deneyin.

Ayrıca eğer işe yaramaz ise kodlayıcı ayarını NVIDIA ayardan CPU yani işlemci odaklı kodlamaya alıp deneyin.

Son olarak cihazınızın yayın sırasında çok ısı ve güç durumlarını kontrol edin. Belki yayın açınca cihaz fazla ısınıp yada güç olarak yetersiz güç sorunu vs. yaşadığında CPU ve GPU odaklı frekans düşürüyor ve buna bağlı bir gecikme veya benzer sorun yaşıyor olabilirsiniz.

KS

Tolga Demir Demirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
OBS ve benzeri yazılımların ayarlarından pek anlamam ama ayarlarınızı biraz kontrol ettim HD çıkış alıyorsunuz ama tam olarak HD değil çıkış. Size tavsiyem çıkış çözünürlüğünüzü 1280x720 ve Bitrate ayarınızı 3000-4000 arasında bir değer olarak belirleyin. Ayrıca anahtar kare oranını 50 ile 60 arası bir değer belirtip Ön tanımlı ayarınızı çok hızlı veya orta ayarda bırakıp deneyin.

Ayrıca eğer işe yaramaz ise kodlayıcı ayarını NVIDIA ayardan CPU yani işlemci odaklı kodlamaya alıp deneyin.

Son olarak cihazınızın yayın sırasında çok ısı ve güç durumlarını kontrol edin. Belki yayın açınca cihaz fazla ısınıp yada güç olarak yetersiz güç sorunu vs. yaşadığında CPU ve GPU odaklı frekans düşürüyor ve buna bağlı bir gecikme veya benzer sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve yayın esnasında gpu %100 lere çıkıyor. Acaba bununla alakası olabilir mi? Birde 3. adımda bahsettiğiniz sorunla karşı karşıya mıyım diye nasıl teyit edebilirim ve eğer ondan kaynaklıysa bu durumu nasıl çözebilirim?
(kısa süre önce bilgisayarıma format attığımdan driverları yüklemeye fırsatım olmamış acaba bundanda kaynaklı olabilir mi şu anda hepsini indiriyor ve kurulumunu yapıyorum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürücüler kurulu değilse ondan olabilir. Eğer bu sorununuzu çözmezse o zaman 2 şeyden olabilir. Birisi hem oyun hem kayıt esnasındaki ayarlarınız neticenizde OBS ekran kartınıza yük bindiriyor. Bu sebepten sorun yaşıyor olabilirsiniz. O yüzden size kodlayıcı ayarını NVIDIA ayarından çıkartıp deneyin diye öneride bulundum. İkincisi ise sıcaklık ve buna bağlı frekans + güç düşüşü sorunu ki bu değerleri oyun esnasında MSI Afterburner veya benzeri bir yazılım ile kontrol edebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri