OCTT VRAM VE 3D SORUNLARI(OYUNLARDA HATA)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem bileşenlerinizde tek marka model olarak kötü ve sorun yaratacak bileşen PSU ürünü. Onu iyi bir marka model ile değiştirip deneyin ama masraf yapmadan deneme imkanınız varsa deneyin. 

GPU sorun derdim ama servise yollamışsınız sorun yok denmiş.

Sürücü sorunu olabilir bir ihtimal ama bunu denemişsinizdir diye önermedim. Yine de ben yazılım olarak deneyebileceklerinizi yazayım size. 

• Display Driver Uninstaller bu yazılım ile sisteminizi Güvenli Mod ile başlatıp ekran kartı sürücünüzü silin. Sistem normal başladığında önce Windows güncellemelerini durdurun ki kendisi otomatik ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalışmasın. Siz AMD Support adresinden güncel WHQL onaylı sürücüyü indirip kurun. Sistemi yeniden başlatıp böyle deneyin.
  • İşe yaramaz ise Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One bu dosyayı indirin ve klasöre çıkartın. Daha sonra install_all.bat isim ve uzantıya sahip dosyayı çalıştırın ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. İşlemler tamamlanınca sistemi yeniden başlatıp deneyin.
  • İşe yaramaz ise DirectX End-User Runtime Web Installer yazılımını kurup deneyin.

KS

hakankavi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz gibi maddeleri denerken en sonda ki directx end-user runtime web installer 
kurmaya denedim bu hatayla karşılaştım 
DirectX Setup 
Setup could not download the file. Please retry later or check network connection. 

İnternetimde sıkıntı yok bunu kurarken ve öte yandan da bir anda Radeon beklenmeyen sistem arızasından dolayı wattwann ayarlarınız geri yüklendi falan dedi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Farklı bir PSU ile denemeniz yada farklı bir ekran kartı ile denemeniz şart gibi duruyor.

Bu arada ben konunuzu mu yanlış okudum yoksa başka bir konu ile filan mı karıştırdım bilmiyorum ekran kartınızı siz servise yollamamışsınız ben onu yanlış konu ile karıştırmışım sanırım.

KS

hakankavi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gaming genden almıştım bilgisayarı onlara geri gönderdim ve hiç bir sorun yok dediler bende eğer sorun ekran kartı gibi duruyorsa asus a göndermeyi düşünüyorum artık

Ekran kartında sorun olsaydı far cry 5 gibi bir oyunu full grafiklerle oynatır mıydı kafamı karıştıran sorun bu ??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Her oyun ekran kartına ve genel sistem bileşenlerine aynı derecede yük bindirmez ama sorduğunuz soruda mantıksız değilsiniz. Bence sorun yada PSU yada GPU kaynaklı görünüyor.

KS

hakankavi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz gibi yapacağım ekran kartımı asus'a göndereceğim eğer sorun yoksa büyük ihtimal psu da dır dediğiniz gibi ama bilgisayarı ilk aldığımda oyunlar açıyordu sonradan açmamaya başladı sizce bunu psu yapabilir mi sonradan bozulabilir mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sonradan PSU arızası olabilir ki markası zaten iyi bir marka değil beklerim. Eğer sistemsel olsaydı format vs. atmayı düşünmüşsünüzdür sanırım. Eğer atmadıysanız önce sisteme kısa yoldan sorun var mı yok mu anlamak için format atın ve böyle deneyin. Zaten sorun devam ederse donanımsal demektir.

KS

hakankavi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herşeyi denededim format attım ddu ile güvenli modda sildim yükledim ekran kartını gene birşey olmadı 
Dediğiniz gibi donanımsal yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim her foruma girdim hiçbiri yazma tenezülünde bile bulunmadı

KS

hakankavi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır şuan gaming gen sitesine psu mu garanti kapsamında değiştirmek istiyorum diye mail atmış bulunmaktayım. Psu testinde crashed yiyordu 3 saniyede inşallah psumu değiştirirler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri