Önceden oynana oyun şuan oynanmıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar bilgisayarımda en basit örnek olarak pubg mobil pc versıyonu oynuyodum fakat işlemcime termal macun sürüldükten sonra artık hiçbir oyun oynayamaz hale geldi sizce bunun sorunu nedir yorumlara bakıyorum işlemcimde sorun olsaydı hiç çalışmazdı demissiniz fakat işlemcim gayet iyi çalısıyor ınternet uzerınde hızlı fakat dedıgım gıbı oyunlarda aşırı derecede kasmalar mevcut

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci ısınız ne durumda? Eğer termal macun doğru sürülmediyse yada soğutucu doğru montajlanmadıysa işlemci aşırı ısıdan frekans düşürür ve buda sistemin performansını düşürür.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yanlız siz kendi sisteminizden bir link paylaşmışsınız. Sisteminize bu kadar kolay bir şekilde ulaşılabilseydi Windows en güvensiz sistem olurdu. Resmi online bir sunucuya yükleyin ve link paylaşın. Örnek site : https://imgbb.com/upload

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
70-80 arası değerler normal sayılır ama işlemcide bir sorun olabilir anakart bazlı belki frekans düşürüyordur. MSI Afterburner yazılımının OSD menüsünü kullanarak oyun içinden CPU ve GPU yük kullanımları, frekanslarını ve sıcaklıklarını + RAM kullanımını ve FPS değerlerini gösteren SS ler alın oyun içinden. Oynarken 1-2 SS alsanız yeter birde onlara bakalım.

KS

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam emulator onu kullanıyorum zaten bu sadece pubg ıcın gecerli deil herhangı basıt bı oyunda bile
bu fps leri alıyorum bu işlemciye işlem yapılmadan once baya ıyıydi şuan bu hale geldi

KS

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır hocam bıosu nasıl sıfırlıyacagım hakkına bılgım yok nasıl yapılır kısaca bahseder mısınız?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart üzerinde bozuk para büyüklüğünde pil var BIOS bilgilerini tutar. Sistem kapalıyken bu pili sökün yaklaşık olarak 30sn. ama 1dk. yapın siz bekledikten sonra geri takın ve sistemi açın. BIOS sıfırlanmış olacaktır.

KS

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam bıosu sıfırladım tekrar oyuna gırdım fakat hıcbır etkısı olmadı gene aynı bırde bıseyden bahsedıyım benım harddisklerımden bırı bozuk ben bıos ayarına donup 2. harddıskı aktıfleştırıyorum acab onun bı etkısı olur mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD FPS durumunuzu etkilemez. Disk genel olarak arızalı ise başka sorunlara sebep olur. Sizin sistemdeki bu düşük GPU durumu sadece emülatör demi oluyor anlamak için normal bir oyun açıp bakın MSI afterburner ile GPU yük durumunuza. Eğer sorun yoksa emülatör kaynaklı olabilir sorun.

KS

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam bu problem emulatorle alakalı deıl ben sıze bunu en basit şekilde şoyle diyim metin2 oyununu biliyosunuz gb olmayan ekran kartıyla bile çalısıyor fakat bende metin2 de bile kasıyor pvp server olmasına ragmen ben bu işlem olmadan önce cok rahat 3 metin2 sayfası bıle acabılıyodum fakat suan 1 tanede bile cok feci kasmalar mevcut

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce ekran kartı sürücünüzü DDU yazılımı ile Windows'u güvenli modda başlatıp silin sonra güncel sürücüyü tekrar kurup deneyin.
İşe yaramaz ise sisteme format atıp bakın derim. Sizin sistemde bir sıkıntı var gibi duruyor ve sorunu format atmadan anlayamayız gibi.

KS

salih4258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam dediginizi yaptım fakat gene etkisi olmadı bu format işini illakı bilgisayarcıya mı goturmemiz lazım ben evde atabilir miyim format

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri