Otomatik onarım Ekranında Birşeye tıklıyamıyorum

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eski bilgisayarımı açınca otomatik onarım ekranı geliyor. Önceden öyle bir şey olmuyordu bu otomatik ekran geldiğinde hiçbir işlem yapamıyorum. Nasıl nasıl çözerim bu sorunu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows hasar almıştır en son kapatma işleminizde. Bu ekran Windows 'u onarıp açmaya çalıştığı bir ekran eğer uzun süre bu ekran kalıyor ve işlem başarılı olup sistem açılmıyorsa kurtarma dosyları da hasar almıştır bunu ancak 3 şekilde çözebilirsiniz. İlk 2 yöntem onarma birisi zor yöntem diğeri kolay ki kolay yöntem aynı Windows sürümünü bir USB belleğe format diski hazırlayacaksınız format işlemi başlatacaksınız ilk ekranda sol alt köşede Windows Onar kısmına tıklayıp ilerleyeceksiniz. Zor yöntem biraz karışık Windows teknik/kod bilginiz yoksa onu geçiyorum. Diğer yöntem Format atmak eğer diskinizde önemli dosyalarınız varsa disk menüsünde hiçbir diski silmeden direkt C diski üzerine format atın o sizin eski verilerinizi bir klasörde toplar ve yeni windows kurar. Kurulum tamamlanınca o eski verilerinize C diskinde Windows.old klasöründen ulaşabilirsiniz.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam C Diskimde Ve D diskimde ikisindede resinler var benim icin resinler önemli nasıl  format atmalıyımki bu resimler silinmesin 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi normal format işlemi yapacaksınız ama disk ekranında hiçbir diski silmeden sadece C diskini seçip direkt üzerine kurulum yapacaksınız. Yeni sistem kurulacak ama eski sistem C diskine Windows.old adında bir klasöre toplanacak. C ve D diski aynı disk ise bu şekilde yapın ama eğer D diski başka bir disk ise onu anakarttan sökün.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sadece bir hdd mevcut bilgisaa  da ben o zaman hiçbirşeyi silmeden c diskine yüklerim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynen C diskini disk ekranında seçip ileri dediğinizde var olan kurulu sistemi C diskine Windows.old adında bir klasör açıp taşıyacak sonra yeni sistemi kuracak. Kurulum bitince Windows.old klasöründen erişebilirsiniz eski sisteminize.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri