Overclock Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OzzyKhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben BIOS'dan işlemcimin ve ramimin frekansını yükseltmek istiyorum. İşlemcim ryzen5 1400 ve ramim gskill ddr4 3000 mhz 8gb bir ram. Sorun şu ki eğer işlemcinin frekansını 3.2 ghzden 3.6 ya çekersem ram frekansı 2133 oluyor. Ama ram frekansını 3000 mhzye çekersem işlemci frekansı 3.2 oluyor. BIOS'dan ne kadar ayarlasam da save and exit dedikten sonra pc 3-4 kez açılıp kapanıyor 3.4 saniye aralıklarla sonra ya 3.6 ghz işlemci 2133 ram ya da 3.2 işlemci 3000 ram oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim. Çözümü yoksa hangisini tercih edeyim?
:huh:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bazı anakartlarda BIOS update ile bu sorun çözüldüğü yazılmış anakartının sitesinden bakıp BIOS update olarak en son hangi sürüm var buna bakarmısın ve sende ki BIOS sürümü daha eski ise bu BIOS güncellemesini yaptıktan sonra O.C. işlemini dene. Sende ki sürümü başlata Sistem Bilgisi yazıp girersen açılan pencerede BIOS Sürümü/Tarihi başlığının karşısında bulabilirsin.

KS

OzzyKhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı anakartlarda BIOS update ile bu sorun çözüldüğü yazılmış anakartının sitesinden bakıp BIOS update olarak en son hangi sürüm var buna bakarmısın ve sende ki BIOS sürümü daha eski ise bu BIOS güncellemesini yaptıktan sonra O.C. işlemini dene. Sende ki sürümü başlata Sistem Bilgisi yazıp girersen açılan pencerede BIOS Sürümü/Tarihi başlığının karşısında bulabilirsin.

update zip olarak indi ne yapmam gerekiyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
zip dosyasının içindekileri boş bir flash diske atıp PC başlangıcında BIOS ekranından güncelleyebilirsin yada anakartının modelini markasını yaz bana ben bir bakayım Windows içinden güncellemek için bir yazılımı var mı?

KS

OzzyKhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Live Update 6 yazılımı ile güncelleme yapabilirsin. Utility sekmesine gel ve işletim sistemini seç ve yazılımı indir. Sonra Bu videoda nasıl yapacağın anlatılıyor.

normal yoldan update yaptım. İşlemci 3.4 ghz rami 3000mhz yapabildim. Üstüne izin vermiyor işlemci için. 3.6 ghzye kadar destekliyordu aslında. Ama sorun değil gibi. 200 mhzden pek bir şey olmaz diye düşünüyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3.6 yaparsın aslında ancak AMD işlemcilerinde O.C. işlemi soğutucuya bağlı soğutma ne denli etkili olursa o kadarına izin veriyor. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Konuyu kapatıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri