Overclock

mehmet.sevgi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gskill  3600 mhz 2 adet ramim var ancak overclock yaparak 3300 uzerine cıkamıyorum. çıktıgım da siyah ekran alıyorum ve bios resetlemek zorunda kalıyorum
Anakart- MSI B550 A-pro
işlemci Apu - Ryzen 7 5700g

Bios güncel

KS

mehmet.sevgi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Manuel OC ile 'mi deniyorsunuz yoksa XMP profilini mi aktif edip deniyorsunuz?

Usta xmp Profil 1 ve Profil 2 olarak karşıma çıkıyor ikiside aynı ram o yüzden 1 seçip yükseltiyorum ama en fazla 3300 oldu sonrası yok acaba işlemci mi o kadar MHz desteklemiyor yoksa voltaj mı az kaliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemciniz 3600MHz RAM desteğine sahip sorun yok ama belki BIOS sorununuz olabilir. BIOS güncel değilse güncelleyin. Birde RAM modüllerinizi "DUAL Channel" yani çift kanal bellek mimarisine uygun montajladığınıza dikkat edin. Bellekler bu .|.| veya |.|. bu görsel şeklinde olduğu gibi montajlanması gerekiyor.

KS

mehmet.sevgi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz 3600MHz RAM desteğine sahip sorun yok ama belki BIOS sorununuz olabilir. BIOS güncel değilse güncelleyin. Birde RAM modüllerinizi "DUAL Channel" yani çift kanal bellek mimarisine uygun montajladığınıza dikkat edin. Bellekler bu .|.| veya |.|. bu görsel şeklinde olduğu gibi montajlanması gerekiyor.

Evet hocam yan yana koymadım ramlari ve güncel bios başka bir şey var ama çözemedim bir türlü

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir ihtimal bellekler anakart tarafından bu işlemci ile o frekansta desteklenmiyor olabilir. Yani anakart bellek seçiyor olabilir. Bellek markanıza ve anakart markanıza destekten yazmanızı tavsiye ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri