Oyun + Discord Açarken mavi ekran hatası

Arda Aydoğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle bu sorun 2 seneden beri var. Lol oynarken pc yi direkt kapattım. Bundan mıdır bilmem çözümü kolaylaştırabilir diye yazdım. LoL CSGO discord programını açarken mavi ekran verip altta 0 dan 100 e kadar sayıyor ve yeniden başlatıyor. bilgisayarcılara gittim paramı yediler çözemediler sorunu. Bir de sağ tık yapıp grafik özellikleri deyince aynı şekilde kapanıyor. LÜTFEN YARDIM BIKTIM ARTIK!!!

Aygıt yöneticisinde ekran kartını düzgün çalışıyor gösteriyor ikisini de.

fOfkuX.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
C:\Windows\minidump klasörü içindeki DMP dosyalarınızın hepsini kopyalayıp bir arşiv içinde paylaşır mısınız. Bakalım mavi ekran hatalarınız neyden kaynaklıymış. NOT eğer klasör boş ise CCleaner veya benzeri bir yazılım ile bu dosyaları otomatik temizliyor olabilirsiniz yani bu tür bir yazılım varsa kapatın yeniden mavi ekran verdiğinde sistem oluşan DMP dosyalarını verdiğim konumdan bir arşiv içinde paylaşın.

KS

Arda Aydoğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
C:\Windows\minidump klasörü içindeki DMP dosyalarınızın hepsini kopyalayıp bir arşiv içinde paylaşır mısınız. Bakalım mavi ekran hatalarınız neyden kaynaklıymış. NOT eğer klasör boş ise CCleaner veya benzeri bir yazılım ile bu dosyaları otomatik temizliyor olabilirsiniz yani bu tür bir yazılım varsa kapatın yeniden mavi ekran verdiğinde sistem oluşan DMP dosyalarını verdiğim konumdan bir arşiv içinde paylaşın.

https://s4.dosya.tc/server10/042930/033120-34304-01.rar.html bu şekil mi abi 1 adet dosya vardı içinde

Bluescreen hata kodu 116

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hatalarınızı kontrol ettim. Yanlış sürücü hatası , sistem kayıt defteri değişikliğinden yada genel sistemdeki alt ayarların değişmesinden kaynaklı hatalar , son hata ise sistem dosyası silinme hatası ve ulaşılamadığı için verilen mavi ekran hatası sorunu.

İşin özeti şu Windows hasar almış hepsi Windows odaklı sorun. Size en temizinden tavsiyem sisteme format atın ve sistemde fazladan diskiniz varsa sadece C diskini bırakın ve mutlaka format aşamasında bu diski silip biçimlendirin eski sistemden bir dosya aktarımlasın yeni Windows içerisine. Sonra format aşaması bitince sakın ama sakın sisteme eski disklerinizi yada USB bellek vs. ile bir dosya aktarmayın bir virüs vs. bu sorunlara genel olarak sebep olabilir bu yüzden temiz Windows ile durumu kontrol edeceksiniz anlamak için. Ayrıca bilmediğiniz bir yerden virüs vs. yememek için dosya crack bir uygulama yada oyun vs. indirmeyin. Bu dediklerimi yapın sonrasında hata olacak mı bakalım. Eğer olursa disk odaklı sorun olabilir disk arızalıysa dosya silebilir dosya bozabilir ki buda sistem dosyası ile mavi ekran alırsınız. Ayrıca sisteminizin sürücülerini doğru ve Windows 'unuza uygun indirip kurun ki sürücü sorunları da ortadan kalksın.

KS

Arda Aydoğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hatalarınızı kontrol ettim. Yanlış sürücü hatası , sistem kayıt defteri değişikliğinden yada genel sistemdeki alt ayarların değişmesinden kaynaklı hatalar , son hata ise sistem dosyası silinme hatası ve ulaşılamadığı için verilen mavi ekran hatası sorunu.

İşin özeti şu Windows hasar almış hepsi Windows odaklı sorun. Size en temizinden tavsiyem sisteme format atın ve sistemde fazladan diskiniz varsa sadece C diskini bırakın ve mutlaka format aşamasında bu diski silip biçimlendirin eski sistemden bir dosya aktarımlasın yeni Windows içerisine. Sonra format aşaması bitince sakın ama sakın sisteme eski disklerinizi yada USB bellek vs. ile bir dosya aktarmayın bir virüs vs. bu sorunlara genel olarak sebep olabilir bu yüzden temiz Windows ile durumu kontrol edeceksiniz anlamak için. Ayrıca bilmediğiniz bir yerden virüs vs. yememek için dosya crack bir uygulama yada oyun vs. indirmeyin. Bu dediklerimi yapın sonrasında hata olacak mı bakalım. Eğer olursa disk odaklı sorun olabilir disk arızalıysa dosya silebilir dosya bozabilir ki buda sistem dosyası ile mavi ekran alırsınız. Ayrıca sisteminizin sürücülerini doğru ve Windows 'unuza uygun indirip kurun ki sürücü sorunları da ortadan kalksın.

Teşekkür ederim yapabilirsem geri dönüt sağlarım

KS

Arda Aydoğan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Basit bir işlem aslında format atmayı bilmiyorsanız https://www.youtube.com/watch?v=AjaOfMgYaBU bu videoyu bir kontrol edin. Gerisini dediğim şekilde uygulayın.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]kusura bakmayın cahilliğime verin [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]aklıma bir şey takıldı 3 farklı bilgisayarcıya götürmüştüm zamanında onlar da en az 3er kez format atmışlardır. Onlardan farklı olarak yaptırdığınız şey nedir lütfen yanlış anlamayın.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format attılarsa ki yapmış olabilirler benim önerdiğimin farkı genel doğru sürücü ve 2. disk varsa ondan yada başka bir yerden virüs yada başka hasarlı dosya bulaştırmadan sistemi kontrol etmek. Eğer onlarda böyle yaptıysa sorun disk hatası olabilir, RAM yada BIOS hatası olabilir, ani güç kesintisi ki bileşen bazlı devre hatası olabilir. Yani pek çok şey var önce dediğimi birde siz deneyin işe yaramaz ise sisteminizde donanım bazlı test edebileceğimiz her şeyi size detaylıca anlatıp test etmenizi sağlarım.

Delioyuncu12x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arda Aydoğan' Alıntı:
Öncelikle bu sorun 2 seneden beri var. Lol oynarken pc yi direkt kapattım. Bundan mıdır bilmem çözümü kolaylaştırabilir diye yazdım. LoL CSGO discord programını açarken mavi ekran verip altta 0 dan 100 e kadar sayıyor ve yeniden başlatıyor. bilgisayarcılara gittim paramı yediler çözemediler sorunu. Bir de sağ tık yapıp grafik özellikleri deyince aynı şekilde kapanıyor. LÜTFEN YARDIM BIKTIM ARTIK!!!

Aygıt yöneticisinde ekran kartını düzgün çalışıyor gösteriyor ikisini de.

fOfkuX.png

Özelliklerden uyumlu sürümü seçmen gerekiyor ben böyle çözdüm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri