Oyun donuyor ve kapanıyor

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun donuyor bazen, bazen de donmadan kapanıyor sistemim iyi aslında tüm oyunlarda kapanıyor niyeyse, nasıl çözerim? Biosum güncel
ekran kartı: rtx 2060
ram: 32gb 3200mhz
İşlemci: ryzen 2700x
anakart: msi b450 gaming plus

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynağınız nedir, ayrıca sürücü güncellemeleriniz tam ve eksiksiz mi?

Ayrıca işlemcinizde yada ekran kartınızda OC işlemi var mı? Varsa geri alın deneyin. Ayrıca tüm kasa içi kablolarınızın eksiksiz ve tam oturmuş olduğundan emin olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU gayet yeterli onda sorun yok. OC olarak XMP sorun yaratmaz ama yineden soru işareti kalmasın diye söylüyorum XMP 'yi devre dışı bırakıp deneyin sorun kablolardan sonra çözülmezse.

KS

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam deneyip dönerim yarına kadar test edeyim bakalım. sadece bir oyunda da olsa şöyle bir hata alıyorum: Device removed please restart the game

KS

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Device removed please restart the game hatası aldım. hata numarası vesayre yok düz yazı şeklinde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek bir oyun odaklı mı, oksa tüm oyunlarda mı çıkıyor bu hata? Bana ekran kartı sürücüsünden gibi geldi. Tüm oyunlarda varsa ekran kartı sürücünüzü kaldırıp geri kurun derim. Birde kablolar ile oynadınız belki ekran kartınızın kabloları tam oturmamış yada eksik vs. gibi bir sorun olabilir mi bir bakın. Kartı tanımıyor olabilir birde bu işlemleri PC kapalıyken yapın açıkken yaptığınızda ani aygıt kopmaları olabilir.

KS

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kabloları kasa kapalıyken kontrol ettim. bu hata tek bir oyunda çıkıyor tamama bastığımda kapanıyor. ekran kartını tam olarak takılı mı değil mi kontrol edebildiğimden emin değilim nasıl yapacağımı da tam bilmiyorum açıkcası.bir video izleyip denemek en mantıklısı sanırım. Nvidia https://resmim.net/preview/VsmKwg.png bu şekilde bir hata veriyor onların sunucundan olduğunu sanmıştım sanırım benimle ilgili

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Attığınız resim açılmıyor. Ayrıca ekran kartınız tam takılı olmasa ekran gelmezdi yada bir süre sonra hemen kapanırdı. Tek bir oyun odaklı ise sorun oyundan kaynaklıdır. DirectX https://support.microsoft.com/tr-tr/help/179113/how-to-install-the-latest-version-of-directx yazılımını indirip kurun. Oyun dosyalarını doğrulayın Steam veya başka bir platform için dosyaları doğrulama ayrı oluyor yazarsınız google size nasıl yapıldığını gösterir.

KS

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Display Driver Uninstaller yazılımını https://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,1.html bu bağlantıdan indirin ve sisteminizi Güvenli Modda başlatın. Sonra bu Display Driver Uninstaller yazılmını çalıştırın ve Tavsiye edilen modda NVIDIA sürücünüzü kaldırın. Sonra PC normal başlatılacak kaldırma işlemi bitince günce sürücünüzü indirin ve kurun. Sorun bu şekilde çözülecektir.

KS

Numanap

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nvidia çalıştu bunu yaptım.You can try going to Run Msconfig then services checkmark all nvidia boxes and click apply then restart computer and run gexperience. Oyunları daha sonra test edeceğim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri