Oyun Sırasında İdeal Sıcaklık Değerleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sisou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Biliyorum, bu konu hakkında çok fazla şey yazılıp çizildi. İnternet üzerinde de gerek Türkçe gerek yabancı bir çok kaynak var. Fakat yine de birbiriyle farklı şeyler yazılıyor her konuda. Bir de buraya sormak istedim. İşlemci ve ekran kartının, oyun sırasında veya yük altında olması gereken sıcaklık nedir? Yani şu sıcaklıkta gönül rahatlığıyla oyununu oyna, şu sıcaklıkta bi önlem almaya başla diyebileceğiniz sıcaklıklar nedir? 

Dediğim gibi internet üzerinde 65 diyen de var 85 diyen de var. Hatta üreticilerin belirlediği 100 dereceleri bile kaynak olarak gösterenler var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Oyun Sırasında İdeal Sıcaklık Değerleri

Uzunca bir süredir ekran kartı üreticilerinin hedeflediği üst limit 70 derece civarı ki 75 derece diyelim biz buna. Yani oyunda ekran kartının makul sayılabilecek sıcaklık değeri 75 derece ortalamasıdır. Blower fan tasarımından yola çıkan kartlarda bu değer 85 derece ortalamasındadır maksimum limitten bahsediyorum. Alt her zaman iyidir ama kart modeline , kasaya ve ortam sıcaklığına göre sıcaklık değişeceği için üst limit verdim size.

CPU yani işlemci için bu değer 65 derece ortalamasındadır ama soğutucuya göre değişeceği için bu değerler 70 derece sınır olarak görülse iyi olur. Ancak CPU yani işlemciler için 80 derece civarları normal kabul edilir ama oyunda bu değerlerde olmaması makul olur tabi.

KS

sisou

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: Oyun Sırasında İdeal Sıcaklık Değerleri

ugur.gozaydin' Alıntı:
Uzunca bir süredir ekran kartı üreticilerinin hedeflediği üst limit 70 derece civarı ki 75 derece diyelim biz buna. Yani oyunda ekran kartının makul sayılabilecek sıcaklık değeri 75 derece ortalamasıdır. Blower fan tasarımından yola çıkan kartlarda bu değer 85 derece ortalamasındadır maksimum limitten bahsediyorum. Alt her zaman iyidir ama kart modeline , kasaya ve ortam sıcaklığına göre sıcaklık değişeceği için üst limit verdim size.

CPU yani işlemci için bu değer 65 derece ortalamasındadır ama soğutucuya göre değişeceği için bu değerler 70 derece sınır olarak görülse iyi olur. Ancak CPU yani işlemciler için 80 derece civarları normal kabul edilir ama oyunda bu değerlerde olmaması makul olur tabi.

Tamamdır teşekkürler. Ekran kartım tek fanlı olduğu için 75, işlemci içinse oyununa göre yine 70-75'i aşmamasına özen göstereceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Dediğim gibi kart verdiğim değerler ortalama değerler 5 derece +/- oynar ama alt değerler daha iyidir tabi. Kartınızın üst limitini 80 olarak görün ama altı her zaman iyidir. Direkt karta bir fan üflerse avantaj olur bilginiz olsun. Kasa destekliyorsa alttan desteklemiyorsa önden 1 fan direkt karta üflesin.

DEliloy01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Her ekran kartı farklı değer verir. Misal 6600xt Asus modeli incelemesine baktığımda, Dying light 2"de yüksek ayarlarda kart 65 dereceyi, fan hızı da %50yi geçmiyordu. Lakin benim yeni aldığım Sapphire model kartta, fan hızı varsayılandayken %40 hızlarda 75 dereceleri gördüm. yani kısacası kart üreticisi bile  yazılımında kartın fanları varsayılandayken ve dereceler 70 in üstünü görmeden fan hızını %50 üstüne çıkarmıyor. Demek ki bu sıcaklıklar performans veya kart sağlığı açısından tehlikeli değil. Tabi benim varsayımım bu yönde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Burada tehlikeli sıcaklık limitinden bahsetmiyoruz ideal sıcaklık değerlerinden bahsediyoruz. Makul görülebilecek değerlerden yani. Kendi yorumumda belirttiğim gibi kart üreticileri şuanda 70 derece civarını gören kartlar üretiyor +/- 5 derece oynar maksimumda en kötü model. 80 derecede limit olarak görülebilir. Alt sıcaklıklar kartın fan ve soğutma tasarımına göre değişir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri