Oyunda Kasma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Uğur Yörük

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar
1 ay öncesine kadar sistemimde birkaç yükseltme yaptım ve alttaki sisteme sahip olduğum halde bile Battlefield 1 ve Battlefield 5'te drop yiyorum. Düşük ayarlara alıp 2K'da (HDR, FreeSync ve Dx12 aktif, Vsync kapalı) 100-120 Fps, 1080'de ise 130 Fps küsür aldığım halde bile kasmalar oluyor.

Ekran kartı, W10, Oyunlar tüm sürücüler güncel, (Bios da güncellemiştim ama bir ara sıfırlamıştım güncel mi bilmiyorum, birazdan kontrol edeceğim. değilse güncellerim)

Acaba sistemim de darboğaz veya uyuşmazlık mı var?
Fikirleriniz neler, yardımcı olursanız çok sevinirim.??
Yardımcı olmak adına gerekirse oyun ayarları vb için TeamViewer ile bağlantı yaparız.

Sistemim

Anakart: Msi a320m pro-vh plus
Ekran kartı: Sapphire Rx580 Nitro+ OC 11265-21-20G GDDR5 8GB 256Bit AMD Radeon DX12 (Mavi)
İşlemci: Ryzen 3 1300x
Ram: G.Skil 2x8GB (toplam 16gb) Aegis DDR4 2133Mhz
Ssd: Samsung 750 Evo 500GB ve Kingston 120GB
Hdd: Seagate 3.5" 1TB
Psu: Corsair vs Serisi 650W (sanırım. kasanın altında etiketi göremedim)
Kasa: Power Boost Royal Serisi VK-G1008S 3x12 cm Mavi Led Fanlı USB 3.0 Fan Kontrolcülü Full Pencereli Oyuncu Kasa
Monitör: Samsung LC27HG70 2K, 27", 1ms (MPRT), 144Hz FreeSync2, HDR, QHD Curved QLED

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1300X işlemciniz RX 580 için biraz güçsüz bir işlemci O.C. ile üstesinden gelebilirdiniz ama A320 çipsetinde O.C. yapılmıyor. Sisteminizin tek sorun yaratabilecek parçası bu ve ağır oyunlarda BF serisi gibi GTA 5 gibi Assassins Creed gibi oyunlarda FPS düşüşü bu işlemci ile normal ve bence sorunda bu ama netleştirmek amacıyla bir kaç şey isteyeceğim sizden.

MSI Afterburner yazılımı ile Ekran Kartı + İşlemci yük durumunu ve FPS 'inizi gösteren bir kaç SS paylaşın bakalım durum nedir ne değildir.

KS

Uğur Yörük

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Yoğunluktan dolayı giremedim ve sonrasında da unuttum. Bunun için kusuruma bakmayın.
Sistemim de gözle görülür derecede yükseltme yaptım ve sorunu hallettim.
İlginiz için teşekkür ediyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri