Oyundayken Anlık Ekran Kararması

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, geçenlerde sistem topladım. Tüm updateleri windows ve donanım üretici firmaların siteleri üzeriden gerçekleştirdim.

Problemim şu; oyun oynadığım esnada, belirlisiz bir periyotta yani tamamen rastgele biçimde, oyunun içindeyken -çoğunlukla ara video girdiği zaman - anlık olarak görüntü 1 sn kadar keslilip geri geliyor. bu esnada sesler ve oyun problemsiz biçimde devam ediyor.

DDU ile güvenli modda ekran kartı güncellemelerini kaldırıp tekrar kurdum ancak problem devam ediyor.bazen bu 5 saatte bir oluyor. bazen hiç olmuyor. ve sadece oyun oynarken rastlıyorum. kartım rx590. wattman dan vs. herhangi bir değişiklik yapmadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

KS

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem bileşenlerinizi tam model adları ile yazar mısınız. Her şeyi yazın eksik olmasın.
- AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu)

- Gigabyte B450M-S2H Socket AM4, DDR4 3200(O.C.), M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, m-ATX Anakart

- Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG GAMMIX D10 DUAL RED Ram

- ASRock Phantom Gaming X RX590 O.C 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (O.C Certified Edition)

- Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

- Dark Sentinel Pro 3x12cm Kırmızı Ledli Fan, 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, Cam Yan Panelli, USB 3.0 Bilgisayar Kasası

- High Power 600W 80+ Bronze ECO Aktif PFC Yüksek Verimli Güç Kaynağı
 bu şekilde hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşenlerde uyum yada yetersiz donanım yokmuş. Sorun 3 sebepten olabilir, Yazılımsal, elektriksel yada donanımsal arıza. Önce yazılımsal sorunlara bakalım. Öncelikle ilk yapcağınız iş BIOS Update olsun bu genel donanımlarda bir uyumsuz çalışan bileşen varsa yazılım kaynaklı bunu çözer. Sonrasında https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu sayfadan AMD Chipset Drivers sürücüsünü kurun. Daha sonra DDU ile e.kartı sürücüsünü kaldırın ve https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-590 bu sayfadan son sürüm olan Radeon Software yazılımını indirip kurun. Sonrasında Windows güncellemelerinizi tekrar kontrol edin ve son sürüm kullanmaya bakım Windows 10 Pro 64 Bit 1903 sürümünü. Sonuçları paylaşırsınız.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Son zamanlarda ekran kararması konusunda şikayetler özellikle AMD'nin Rx serisini kullanan kullanıcılar tarafından artışa geçti. Sanırım son yazılım güncellemesinde bir sıkıntı var.

KS

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bileşenlerde uyum yada yetersiz donanım yokmuş. Sorun 3 sebepten olabilir, Yazılımsal, elektriksel yada donanımsal arıza. Önce yazılımsal sorunlara bakalım. Öncelikle ilk yapcağınız iş BIOS Update olsun bu genel donanımlarda bir uyumsuz çalışan bileşen varsa yazılım kaynaklı bunu çözer. Sonrasında https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu sayfadan AMD Chipset Drivers sürücüsünü kurun. Daha sonra DDU ile e.kartı sürücüsünü kaldırın ve https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-590 bu sayfadan son sürüm olan Radeon Software yazılımını indirip kurun. Sonrasında Windows güncellemelerinizi tekrar kontrol edin ve son sürüm kullanmaya bakım Windows 10 Pro 64 Bit 1903 sürümünü. Sonuçları paylaşırsınız.
Tamamdır hocam. Dediğiniz adımları yapmıştım aslında. Ancak tekrar ettim düzenli biçimde. Sonuçları paylaşacağım. ekstra yapmam gereken donanım update i varsa belirtirseniz sevinirim.teşekkürler

Enes Değirmenci' Alıntı:
Son zamanlarda ekran kararması konusunda şikayetler özellikle AMD'nin Rx serisini kullanan kullanıcılar tarafından artışa geçti. Sanırım son yazılım güncellemesinde bir sıkıntı var.
Son 2 güncellemeden beri bu durum devam ediyor hocam. öncesini bilmiyorum. ayrıca monitör içinden çıkan kalitesiz hdmi ve display port kablolardan da yaşayanlar varmış bu durumu. Şu an microsoft un kablosunu kullanıyorum. chipset,bios,gpu güncellemelerini de temizleyip yaptım.

KS

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı güncellemelerinde sorun varsa önceki bir sürümü kurabilirsiniz. AMD arşiv sürücülerinde tüm sürücü sürümleri var. https://www.amd.com/tr/support/prev...500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-590 buradan tüm önceki sürümlere bakabilirsiniz. Eğer 2 sürüm öncesinde sorun yoksa onu kurun.
O konuda net bilgim yok. Ama benzer sorunları yaşayanlar var daha eski tarihli. hdmi 2.0 kablo,farklı oyunlar ve güncelleştirmeleri yaptım halen devam ediyor. acaba güç le alakalı bir durum olabilir mi? kullandığım uzatma kablosu kötü şu anki. ve ayrı bir uzatmadan alıyorum gücü. 2. bağlantı yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç ile alakalı olma durumu olabilir direkt prizden almayı deneyin uzatma kablosuz sorun çözülebilir. Ayrıca monitör ile ekran kartı arasındaki kablo bağlantısı eğer kalitesiz bir kablo kullanmıyorsanız bu tür kararma işlemi yapmaz. Birde monitörünüz kaç Hz bilmiyorum ama Windows ile monitörünüzün Hz (Tazeleme/Yenileme hızı) aynı olsun buna dikkat edin. 60 Hz ile monitörünüz Windows ayarlarından 60 Hz yapın eğer 75 ise Monitör 75 Hz yapın Windows ayarlarınızı 144 Hz ise monitör 144 Hz yapın Windows ayarlarınızı buda bu kararma sorununuzu çözebilir tabi eğer böyle değilse.

KS

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç ile alakalı olma durumu olabilir direkt prizden almayı deneyin uzatma kablosuz sorun çözülebilir. Ayrıca monitör ile ekran kartı arasındaki kablo bağlantısı eğer kalitesiz bir kablo kullanmıyorsanız bu tür kararma işlemi yapmaz. Birde monitörünüz kaç Hz bilmiyorum ama Windows ile monitörünüzün Hz (Tazeleme/Yenileme hızı) aynı olsun buna dikkat edin. 60 Hz ile monitörünüz Windows ayarlarından 60 Hz yapın eğer 75 ise Monitör 75 Hz yapın Windows ayarlarınızı 144 Hz ise monitör 144 Hz yapın Windows ayarlarınızı buda bu kararma sorununuzu çözebilir tabi eğer böyle değilse.
priz olayını deneyeceğim. kullandığım monitör 144hz. ekran hızı 144 te. ilk kullandığım hdmi kalitesizdi, monitörle geldi. dünden beri kullandığım one x le birlikte gelen kablo. iyi bir ürün. ancak çözüm olmadı. bazı yorumlarda hdmi ların 144 hz de bu tür problemlere yol açtığı yazılmış. dp ile çözenler olmuş onu da deneyeceğim. 2 çözüm yolu daha önerilmiş. freesync kapatmak (manasız bir çözüm), wattman den power limiti 50 ye getirmek, renk derinliğini 8 e indirmek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FreeSync kapatmak çözüm olamaz onu geçin o saçma. Wattman ayarları ile oynamakta saçma onuda geçin. Güç ile alakalı sorun çözülmez ise Displayport ile deneyin işe yarayabilir birde Windows üzeründen Hz ayarnızı 144 yapın anlattım zaten monitör haricinde Windows üzerinden de yapılıyor onuda 144 yapın. Sonuçları yazarsınız.

KS

thethatdaynevercomes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
FreeSync kapatmak çözüm olamaz onu geçin o saçma. Wattman ayarları ile oynamakta saçma onuda geçin. Güç ile alakalı sorun çözülmez ise Displayport ile deneyin işe yarayabilir birde Windows üzeründen Hz ayarnızı 144 yapın anlattım zaten monitör haricinde Windows üzerinden de yapılıyor onuda 144 yapın. Sonuçları yazarsınız.
onlar dediğiniz şekilde zaten hocam. display port değiştirdim. 1-2 gündür test ediyorum sorun çözülmüş görünüyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri