Oyunlar da 3-4 saniye takılma

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Bir süredir böyle neden bilmiyorum. lol, cs, pubg ne varsa hepsinde takılıyor aniden. ping sorunum yok, ekran kartı güncellemesini yaptım. güç seçeneklerini değiştirdim işlemci 2.19 a düşüyor diyorum sabit kalsın sıkıntı olmaz belki ama hala aynı. Fps kısıtlıyorum gene takılıyor.

Win 10 Pro
RX550 4gb
AMD Ryzen5 3500 6-core 3.59GHz
8 GB 3000mhz
Ana kart: B450M S2H
DirectX 12

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Oyunlar da 3-4 saniye takılma

Oyunlardaki RAM kullanımınıza MSI Afterburner ile bakıp resim paylaşır mısınız. Ayrıca CPU ve GPU yük ve sıcaklıları da paylaşın.

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
RE: Cvp: Oyunlar da 3-4 saniye takılma

ugur.gozaydin' Alıntı:
Oyunlardaki RAM kullanımınıza MSI Afterburner ile bakıp resim paylaşır mısınız. Ayrıca CPU ve GPU yük ve sıcaklıları da paylaşın.

Az önce lol den çıktım. fan ayarlarını yapmıştım ısıya göre

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
erenkut' Alıntı:
Bir süredir böyle neden bilmiyorum. lol, cs, pubg ne varsa hepsinde takılıyor aniden. ping sorunum yok, ekran kartı güncellemesini yaptım. güç seçeneklerini değiştirdim işlemci 2.19 a düşüyor diyorum sabit kalsın sıkıntı olmaz belki ama hala aynı. Fps kısıtlıyorum gene takılıyor.

Win 10 Pro
RX550 4gb
8 GB 3000mhz
DirectX 12
İşlemci hızı düşüyorsa ısıdan kaynaklıdır(Bundan dolayı takılma olabilir). Fan temizliği ve termal macun işe yarayacaktır. Bu arada 8 gb ram daha ekleyebilirsen takılma sorunu olacağını zannetmiyorum.

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Batua69' Alıntı:
erenkut' Alıntı:

Win 10 Pro
RX550 4gb
8 GB 3000mhz
DirectX 12
İşlemci hızı düşüyorsa ısıdan kaynaklıdır(Bundan dolayı takılma olabilir). Fan temizliği ve termal macun işe yarayacaktır. Bu arada 8 gb ram daha ekleyebilirsen takılma sorunu olacağını zannetmiyorum.

Temizlettireceğim 50tl ye fakat ekran kartı ve işlemci macununu değiştiriyorlar mı acaba yoksa belirtmem gerekir mi?

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
erenkut' Alıntı:
Batua69' Alıntı:

Temizlettireceğim 50tl ye fakat ekran kartı ve işlemci macununu değiştiriyorlar mı acaba yoksa belirtmem gerekir m
İşlemci macununu değiştiriyorlar ekran kartı konusunda bilgim yok kendin sorarsın onu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ben MSI Afterburner OSD ayarından oyun içi değerleri istemiştim sizden. MSI Afterburner OSD diye aratırsanız ne olduğunu nasıl yapıldığını görürsünüz.

Sıcaklık veya disk odaklı olması mümkündür kullanıcılar söylemiş ama önce MSI AF ile bakmak gerek.

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben MSI Afterburner OSD ayarından oyun içi değerleri istemiştim sizden. MSI Afterburner OSD diye aratırsanız ne olduğunu nasıl yapıldığını görürsünüz.

Sıcaklık veya disk odaklı olması mümkündür kullanıcılar söylemiş ama önce MSI AF ile bakmak gerek.

İnternet olmadığından test edemiyorum, en kısa zamanda ss atacağım. Teşekkür ederim

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17

ugur.gozaydin' Alıntı:

İnternetsiz sadece blur var. Bu bilgiler yeter mi yoksa dağa detaylı bir şey mi lazım. Blur da GPU sıcaklığı 70'e çıkıyor genelde donunca işlemci kullanımı %40'a kadar düşüyor 1sn sonra %0 sonra tekrar %95-100 arası değişiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

GPU kullanımı sıfıra düşüyor gördüğüm. Aklıma 4 şey geliyor. Birisi disk odaklı bir takılmadan dolayı olabilir. Diğer bir şey sürücü sorunları Windows 'un kendisi odaklı olabilir ki en basit çözüm denemesi format yada Windows sıfırlamadır. Diğer olasılık ekran kartı odaklı donanımsal bir sıkıntı. Son şey RAM odaklı bir frekans sorunu olabilir. RAM XMP ayarınızı kapatıp öyle deneyin. Güç arızası demiyorum çünkü genelde sistem hatası verdirir veya sistemi kapatır yada yeniden başlatır.

Önce diske bakmak gerekiyor bir arızası var mı kullanım değerleri nasıl kontrol etmek işe yarayabilir. CrystalDiskInfo yazılımı eğer diskiniz kendi yazılımı yoksa işe yarar bu konuda. Yazılımı açıp verileri paylaşın bizimle. Ayrıca kendi yazılımı varsa içindeki SMART verilerini paylaşın bizimle. Eğer diskte sorun yoksa sonraki deneyeceğiniz şey format yada sıfırlamadı. Eğer elinizdeki 2. bir disk varsa bence diskte sorun yoksa bile o 2. diske Windows kurup oyunuda bu diske kurup deneyin. Yazılımlarda belli olmayan bir sorun olma olasılığına karşın. GPU odaklı donanım sorunu için yapılabilecek pek bir şey yok. En son olarak BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

KS

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17

ugur.gozaydin' Alıntı:
GPU kullanımı sıfıra düşüyor gördüğüm. Aklıma 4 şey geliyor. Birisi disk odaklı bir takılmadan dolayı olabilir. Diğer bir şey sürücü sorunları Windows 'un kendisi odaklı olabilir ki en basit çözüm denemesi format yada Windows sıfırlamadır. Diğer olasılık ekran kartı odaklı donanımsal bir sıkıntı. Son şey RAM odaklı bir frekans sorunu olabilir. RAM XMP ayarınızı kapatıp öyle deneyin. Güç arızası demiyorum çünkü genelde sistem hatası verdirir veya sistemi kapatır yada yeniden başlatır.

Önce diske bakmak gerekiyor bir arızası var mı kullanım değerleri nasıl kontrol etmek işe yarayabilir. CrystalDiskInfo yazılımı eğer diskiniz kendi yazılımı yoksa işe yarar bu konuda. Yazılımı açıp verileri paylaşın bizimle. Ayrıca kendi yazılımı varsa içindeki SMART verilerini paylaşın bizimle. Eğer diskte sorun yoksa sonraki deneyeceğiniz şey format yada sıfırlamadı. Eğer elinizdeki 2. bir disk varsa bence diskte sorun yoksa bile o 2. diske Windows kurup oyunuda bu diske kurup deneyin. Yazılımlarda belli olmayan bir sorun olma olasılığına karşın. GPU odaklı donanım sorunu için yapılabilecek pek bir şey yok. En son olarak BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

SSD'nin sağlığının düştüğünü görüyorum bayadır. Pc de 128gb ssd var (durumu %100 görünüyor) sistemi ona kursam oyunlar sağlığı düşük olan da kalırsa takılmalar devam eder mi? Eder diyorsanız ssd'yi çöpe atmaktan başka çarem yok sanırsam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bu yazılımın baktığı tek bir veri var sağlık bilgisi için o yüzden bu yazılımdaki sağlık bilgisine takılmayın. Alttaki verilerde bir uyarı olmaması gerekiyor ki listenin hepsini göstermemişsiniz ama durumu iyi görünüyor bu kadarına baktığım kadarıyla. Sorun bu disk olmayabilir ama yine de varsa elinizde başka disk dediğim gibi ona Windows kurup oyunu yine bu Windows kurduğunuz diske kurup deneyebilirsiniz. Disk odaklı sorun var mı en iyi bu yöntemle anlarız.

Ayrıca birde SanDisk SSD Dashboard yazılımıyla bakabilirsiniz verilere.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri