Oyunlarda 10 saniyelik fps düşüşü

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]Öncelikle sistemim;[/font]
[font=Georgia,]♦ GT 1030 2 GB[/font]
[font=Georgia,]♦XEON X5460 3.16 GHZ işlemci[/font]
[font=Georgia,]♦MSİ G41 P33 anakart[/font]
[font=Georgia,]♦8 GB ram[/font]
[font=Georgia,]♦Windows 7 [/font]

[font=Georgia,]Evet arkadaşlar sistemim bu örneğin gta 5 oynarken fps 40'tan aniden 5 oluyor ancak 10 saniye sonra düzeliyor. Ekran kartına baktığımda sıcaklık 50 derece ekran kartı kullanımı %10 oluyor. İşlemci ise sıcaklık 60 iken drop girdiğinde 58 oluyor ve CPU kullanımı %100 oluyor. Her türlü yardımlarınızı bekliyorum.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın BIOS güncellemesini kontrol edermisin 1000 Serisi NVIDIA için işlemcine bir güncelleme varmı bunu öğrenmem gerek işlemci uyumsuzluğu ile ilgili birkaç metin okudum.

KS

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartın BIOS güncellemesini kontrol edermisin 1000 Serisi NVIDIA için işlemcine bir güncelleme varmı bunu öğrenmem gerek işlemci uyumsuzluğu ile ilgili birkaç metin okudum.

Güncellemeye nerden bakabilirim ? 1 ay önce filan bir güncelleme yapmıştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu BIOS güncellemesi Anakartın kendi sitesinden Support veya Download (İndirme) bölmü olur orada BIOS güncellemesi varmı öğrenebilrisiniz. Şuan ki BIOS sürümünü ise başlata çalıştır yaz veya " Windows Tuşu + R " yap sonra açılan yere " msinfo32 " bu komutu yaz tırnak işaretleri olmadan şuan ki BIOS Sürümünü buradan öğrenebilrisin. Eğer sitedeki daha üst bir sürümse BIOS güncellemesi var demektir. Kurulumu anlatırım sana bilmiyorsan ama önce öğrenmen gerek varmı? yokmu?

KS

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu BIOS güncellemesi Anakartın kendi sitesinden Support veya Download (İndirme) bölmü olur orada BIOS güncellemesi varmı öğrenebilrisiniz. Şuan ki BIOS sürümünü ise başlata çalıştır yaz veya " Windows Tuşu + R " yap sonra açılan yere " msinfo32 " bu komutu yaz tırnak işaretleri olmadan şuan ki BIOS Sürümünü buradan öğrenebilrisin. Eğer sitedeki daha üst bir sürümse BIOS güncellemesi var demektir. Kurulumu anlatırım sana bilmiyorsan ama önce öğrenmen gerek varmı? yokmu?

Bios sürümü v32.13 yani son sürüm. sorun ya anakartta yada bios ta 3 tane bios değiştirdim. 3ünde de cpu kullanımı %100 den aşşa inmedi eskisine döndüm. olmazsa elimde yedek gigabyte ga g41 anakart var onu kullanacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Araştırdım ve 7 kişide bu işlemci ve bu E.Kartı ile aynı sorun ile karşılaştım BIOS güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü yazmışlar ama belki sizin anakartta bir sorun vardır yada Windows 'ta virüs veya Güncelleme sorunu sürücüler son sürümde ise vede sistemde virüs yok ise benim tavsiyem Windows 10 'a geçiş yapın sisteminiz yeterli görünüyor ama HDD 'mi SSD 'mi kullanıyorsunuz onunda etkisi olur. HDD ise CPU kullanımı artınca HDD kullanımınıda kontrol edin ondada yük varsa aynı sırada HDD ile ilgili veya işletim sistemi ile ilgili bir sorun olabilir. Tavsiyem Windows 10 'a geçin ve eğer HDD kullanıyorsanız bir SSD alın her anlamda SSD 'nin sistemin rahat çalışmasına faydası olacaktır vede yükü azaltacaktır.

KS

Walqerr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Araştırdım ve 7 kişide bu işlemci ve bu E.Kartı ile aynı sorun ile karşılaştım BIOS güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü yazmışlar ama belki sizin anakartta bir sorun vardır yada Windows 'ta virüs veya Güncelleme sorunu sürücüler son sürümde ise vede sistemde virüs yok ise benim tavsiyem Windows 10 'a geçiş yapın sisteminiz yeterli görünüyor ama HDD 'mi SSD 'mi kullanıyorsunuz onunda etkisi olur. HDD ise CPU kullanımı artınca HDD kullanımınıda kontrol edin ondada yük varsa aynı sırada HDD ile ilgili veya işletim sistemi ile ilgili bir sorun olabilir. Tavsiyem Windows 10 'a geçin ve eğer HDD kullanıyorsanız bir SSD alın her anlamda SSD 'nin sistemin rahat çalışmasına faydası olacaktır vede yükü azaltacaktır.

Sorunu anakartı değiştirerek çözdüm çok yardımcı oldunuz genede sağolun x5460 daha güçlü bir anakart istiyormuş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri