Oyunlarda Ani kasma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasin.gül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar.

Sistemim.

Gıgabyt z390 Aorus Elite-CF
Nvidia Geforce GTX 1660 Ti (GGDR6 6gb 192bit)
İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-8700 CPU @ 3.20GHz, 3192 Mhz, 6 Çekirdek, 12 Mantıksal İşlemci
2x8gb Hyperx Ram  3200mhz

Bilgisayarımda 2 adet m.2 SSD, 1 adet Harddisk bulunmakta. Windowsum m.2 de kurulu (240gb) ve sadece windows yüklü oraya.

Gelelim sorunuma. 

Sıkıntısız her oyunu Full Grafiklerde oynayabiliyorum. Lakin son zamanlarda Valorant veya benzeri oyunlarda oyunu oynarken 15-20 dakika sonra oyun öyle bir kasmaya başlıyor ki hareket edemiyor karakter. Bazen 15-20 sn içinde bazen 2-3 dk sürüyor ve geçtikten sonra bunu kısa bi süre içinde tekrar tekrar yapıyor. Temizliğini yeni yaptım açıkcası benden temiz. Termal macununu değiştirdim. 

Tüm sürücülerim güncel.

Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklık sorunu yoksa genel olarak CPU yada GPU odaklı disk odaklı bir takılma sorunu olabilir. Hangi diske kuruluysa oyun başka bir diske deneyin birde. Ayrıca oyunu oynarken MSI Afterburner veya benzeri bir yazılımdan CPU, GPU, RAM kullanımlarına ait bilgileri SS olarak alın FPS dahil. Takılmadan önce ve takılma aşamasında görsel alın ki farkı kıyaslamak daha kolay olsun. Görselleri herhangi bir siteye upload edip link paylaşabilirsiniz.

KS

yasin.gül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıcaklık sorunu yoksa genel olarak CPU yada GPU odaklı disk odaklı bir takılma sorunu olabilir. Hangi diske kuruluysa oyun başka bir diske deneyin birde. Ayrıca oyunu oynarken MSI Afterburner veya benzeri bir yazılımdan CPU, GPU, RAM kullanımlarına ait bilgileri SS olarak alın FPS dahil. Takılmadan önce ve takılma aşamasında görsel alın ki farkı kıyaslamak daha kolay olsun. Görselleri herhangi bir siteye upload edip link paylaşabilirsiniz.

Ss almak aklıma gelmedi ama HW Monitörle yan ekrandan kontrol ediyordum en kastığı anda dahi işlemci max. 75 derece ısıya ulaştı ki bu ısı oyun oynarken gayet doğal. işlemcinin ısısından dolayı değilde işleme olayı geri kalıyor gibi Termal macunu daha iyi bir kalitede macunla değiştirip tekrar mukayese edeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size sıcaklık sormadım ben ki 75 derece normal ama tamam ama anakart ayarlarında bir limit konulduysa şu sıcaklıktan sonra frekansı düşür yada korumaya al diye bu sorunuz olabilir ama düşük bir ihtimal şimdilik. Sizden istediğim şey normal sorun yokken oyunda CPU ve GPU yükü FPS ile beraber ne durunda yük ve frekans olarak ve takılma anında ne durumda onu görmek için sizden görsel paylaşmanızı istedim.

KS

yasin.gül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Size sıcaklık sormadım ben ki 75 derece normal ama tamam ama anakart ayarlarında bir limit konulduysa şu sıcaklıktan sonra frekansı düşür yada korumaya al diye bu sorunuz olabilir ama düşük bir ihtimal şimdilik. Sizden istediğim şey normal sorun yokken oyunda CPU ve GPU yükü FPS ile beraber ne durunda yük ve frekans olarak ve takılma anında ne durumda onu görmek için sizden görsel paylaşmanızı istedim.

sizin değindiğiniz hususlarda en ufak problemim yoktu o nedenle cevaplamamış olabilirim. Tahmin ettiğim gibi sorun termal macunda çıktı. Kalitesiz bir termal macun sebep olabiliyormuş bu nedenlere. Bunu da öğrenmiş oldum. İlginiz için Teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri