Oyunlarda Grafik Geç Yükleniyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
5 6 aydır bu sorunu yaşıyorum. Sorun, oyunlardaki grafik ve objelerin geç yüklenmesi. Bu hatayı ilk olarak GTA 5 de gördüm ve daha sonra diğer oyunlarda da olduğunu fark ettim. GTA 5 de görev yöneticisini açtığımda, oyunun işlemciye fazla yüklendiğini gördüm. Darboğaz sıkıntısı olduğunu düşündüm. Ayrıca oyunlarda sık takılmalar oluyor.

Özellikler
Intel Core I5 4460 3.20 GHz
MSI GTX 1050 2GB
Kingston HyperX 8GB DDR3
Asus H81M-K
Sandisk 240GB Plus SSD

20b6d1ec800.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyunun kurulu olduğu diskte ne kadar boş yeriniz var.

Ayrıca İşlemciniz ekran kartınız tam besleyemiyor sanırım MSI Afterburner ile oyun içindeki CPU / GPU ve RAM kullanım değerlerinizi paylaşırmısınız.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
işlemcin yüzde 100 çalışıyor. İşlemcin darboğazda.Takılmaların sebebii bu. GTA 5 işlemciye yüklenir ama  bu değer,herşeyi bozar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dokuların geç yüklenmesinin sebebi yani sorununuzun en temel sebebi diskin çok dolu olması. SSD 'lerde veya HDD 'lerde boyutlarına göre diskte bir miktar boş alan olmalı çalışabilmesi için kullancağı Cache belleklemesini yapabilmesi için bunun dışında oyunlar ekran kartı belleğine grafikleri aktarmadan önce Diskin için bir Cache klasöründe dokuları açılır ve onları ekran kartı belleğine iletir diskinizde ortalama 50 GB kadar boş yer bırakın hatta Bilgisayarıma girin disklerinizin üzerinde mavi ve sizde muhtemelen kırmızı bir şerit bar var bunu mavi bar olana kadar boşaltın sorunun çözülecektir büyük bir ihtimal çözülmez ise sonrasına bakarız artık.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Darboğaz olmadığına emin misiniz? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam ekran kartını değiştirdikten sonra olmaya başlamıştı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
By Bugra' Alıntı:
Darboğaz olmadığına emin misiniz? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam ekran kartını değiştirdikten sonra olmaya başlamıştı.

Az miktarda darboğazınız var ama bu dokuların yüklenmesine sebep olmaz daha çok anlık drop ve az FPS almanızaz sebep olur ilk söyledğiklerim dokuların geç yüklenmesine sebep olur. Bunun dışında işlemcinizde darboğaz olduğu doğru ama söylediğim gibi dokuların geç yüklnemesine sebep bu değil.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dokuların geç yüklenmesinin sebebi yani sorununuzun en temel sebebi diskin çok dolu olması. SSD 'lerde veya HDD 'lerde boyutlarına göre diskte bir miktar boş alan olmalı çalışabilmesi için kullancağı Cache belleklemesini yapabilmesi için bunun dışında oyunlar ekran kartı belleğine grafikleri aktarmadan önce Diskin için bir Cache klasöründe dokuları açılır ve onları ekran kartı belleğine iletir diskinizde ortalama 50 GB kadar boş yer bırakın hatta Bilgisayarıma girin disklerinizin üzerinde mavi ve sizde muhtemelen kırmızı bir şerit bar var bunu mavi bar olana kadar boşaltın sorunun çözülecektir büyük bir ihtimal çözülmez ise sonrasına bakarız artık.
50 GB biraz zor ama biraz daha alan açmaya çalıştım 39 GB boş alan var şu anda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Alan açtıkça oyunun rahatlaması gerek. Bu genel bir sorun, geçen aylarda bende de olmuştu BF1 'de diski biraz boşaltınca ortadan kalktı.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Biraz düzeldi gibi ama hala devam ediyor. Bir de HDD sorunum var yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zamanla, yer açıldıkça düzelir. Sistemi yeniden başlatırsanız etkisini daha çabuk görebilirsiniz. Ne sorunuz var HDD 'de?

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
1-2 ay önce bilgisayara Windows 8.1 kurdum ve kurarken tüm diskleri biçimlendirdim. Windows'u kurduktan sonra D sürücüsünü bulamadım. Disk yönetimine de baktım ama HDD göremedim. Formattan önce gayet güzel çalışıyordu BIOS'a girip baktım orada da göremedim ama sonra bir şekilde geri getirdim. Fakat ne yaptıysam HDD kullanamaz oldum şu an sadece SSD kullanabiliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format atma ekranına baktınız mı? Eğer bakmadıysanız format atma ekranında da bakın. Sebepler şunlar, 1. si Diskin Okuma formatını bozmuş olabilirsiniz ve bunuda ancak dışarıdan harici bağlayarak çözebilirsiniz. 2. si diskin güç ve veri kablolarında sorun olmuş olabilir başka kabloları ile değiştirin ve deneyin ve soketlerini kontrol edin diskin üzerindekileri oksitlenme veya nem, pas yada bir hasar pim atması vs. varmı buna bakın. Son olasılık diskin ömrü ya devre kartından yada içerisindeki kafa mekanizmasından dolmuştur olabilir bozulmuştur yani. İlk ikisini deneyin sonuç negatifse son olasılıktır.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format atma ekranına baktınız mı? Eğer bakmadıysanız format atma ekranında da bakın. Sebepler  şunlar, 1. si Diskin Okuma formatını bozmuş olabilirsiniz ve bunuda ancak dışarıdan harici bağlayarak çözebilirsiniz. 2. si diskin güç ve veri kablolarında sorun olmuş olabilir başka kabloları ile değiştirin ve deneyin ve soketlerini kontrol edin diskin üzerindekileri oksitlenme veya nem, pas yada bir hasar pim atması vs. varmı buna bakın. Son olasılık diskin ömrü ya devre kartından yada içerisindeki kafa mekanizmasından dolmuştur olabilir bozulmuştur yani. İlk ikisini deneyin sonuç negatifse son olasılıktır.

Kabloları değiştirdim ama bi sonuca varamadım ve format ekranında da sadece SSD gözüküyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Harici bağlamayı deneyin, harici bir aparatınız varsa tabi yoksa harici bir taşınabilir diskiniz varsa oda olabilir, içindeki 2.5" HDD 'ye bağlı aparatı kullanabilirsiniz ancak ürün garantiliyse dokunmayın. Bu olasılıktada çalışmaz ise disk ölmüştür.

KS

VValtieL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Harici bağlamayı deneyin, harici bir aparatınız varsa tabi yoksa harici bir taşınabilir diskiniz varsa oda olabilir, içindeki 2.5" HDD 'ye bağlı aparatı kullanabilirsiniz ancak ürün garantiliyse dokunmayın. Bu olasılıktada çalışmaz ise disk ölmüştür.

Hayır hiçbiri yok maalesef. Ürünün garantisi var diye biliyorum vatandan almıştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri