Oyunlarda kötü grafik sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Arkadaşlar sorunum şu oyunlarda istersem ultraya alıyım her türlü uzaktaki cisimler araçlar ağaçlar binalar kötü görünüyor kenarları falan çok kötü eşyönsüz filtreleme falan 16x de ama hiç bir fayda etmiyor bu 2 gündür böyle bu zamana kdr böyle bişey yoktu her oyunda aynı arkadaşlar ets de ağaçlar gta 5 de binalar rise of tomb raiderde ağaçlar çok kötü tekrar ediyim (UZAKTAKİ) cisimler yakın güzel Lütfen yardımcı olun ekran kartım asus gt 1030 nvidia denetim masasındada sıkıntı yok hepsi kaliteye ayarlı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce NVIDIA Denetim masasındaki Görüntü ayarlarını önayarla yap bölümünden 3D uygulamanın karar vermesine izin ver seçeneğini seç ve uygula de. Sonra NVIDIA Inspector bu yazılımı indir ve çalıştır. Sonra Bu linkteki resimde sırası ile numaraları takip ederek işlemleri yap ve sonrasında bir dene bakalım sonuç aynımı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce NVIDIA Denetim masasındaki Görüntü ayarlarını önayarla yap bölümünden 3D uygulamanın karar vermesine izin ver seçeneğini seç ve uygula de. Sonra NVIDIA Inspector bu yazılımı indir ve çalıştır. Sonra Bu linkteki resimde sırası ile numaraları takip ederek işlemleri yap ve sonrasında bir dene bakalım sonuç aynımı?

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece bu oyuna özelmi yoksa genelmi? Eğer bu oyuna özel ise V-Sync 'yi akfit yaptığından emin ol eğer aktif ise ve bu sorun aktifken böyşe ise ölçeklendirme ayarı var onunlar oyna o ayar 100 ile 400 arası bir ayardır ve arttırdıkça uzaktaki neslerin kalitesi yükselir. Eğer bununla ilgilide değilse oyunda V-Sync 'i Kapat ve yukarıda verdiğim NVIDIA Inspector programında söylediğim ayar menüsünde _GLOBAL_DRIVER_PROFILE (Base Profile) yerine Euro Truck Simulator 2 yaz ve aşağıda Sync and Refresh ayarlarında Vertical Sync ayarını Force on yap ve Frame Rate Limiter ayarınıda 60 Fps yap ve sağ üst köşeden Apply Changes de ve kapat oyunu aç ve tekrar dene. Oyun içi grafik ayarların ile ilgili bir problem gibi duruyor.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Bu her oyun için böyle mesela csgo dada uzaktan gölge nesne vs ler yüklenmiyo ultrada bile illa yanına gitmem gerekiyor
vsyncyi deniyeceğim

Uğur bey şu videoya bakabilirmisiniz normalmi videodaki ilerdeki karışıklıklar ve görüş mesafesi ona göre dediklerinizi deniyeceğim grafik ayarlarım 1280x800 vsync kapalı ölçeklendirme %400 yansıma detayı ve gölge hariç herşey yüksekte

https://www.youtube.com/watch?v=2tLYPpHEB0A

Karışıklık dediğim yoldaki şerit çizgisindeki gidip gelmeler vs

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
yani diyorsunki csgoda o uzaklıktan sonra eşyaların görünmemesi normal

yüksek ayarlarda nerde olsam görünür diye düşünüyodum ben eskiden böyle değildi sanki yaklaşmam gerekiyo gerçekten eşyayı görmek için ama sıkıntı adamlarda yok adamlar normal

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normal bu olay tüm oyunlarda var tüm harita yüklenmez senin çevrene bir sanal dair çizilir ve o daire içindeki objeler vs. yüklenir videodaki oyunda sorun yok.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
şeyden olabilir o zaman ben bu zamana kdar 800x600 de falan oynuyodum oyunları yeni ekran kartı alınca garibime gitti yüksekte öyle olunca

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Onların grafikler dusukte ancak denetim masasından kalite modu seçili genelinde

uzakları daha iyi görebilmek için ayarları yukseltiyorlar

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
denetim masası derken nvidia denetim masası var bende herşeyi ultraya alıyorum yine bişey değişmiyo :/ neyse yinede teşekkürler

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
formattan önce yaşadım format attım yeniden kurdum windowsu yine aynı

Windows 10 yapsam o da sürekli hata veriyor bi sıkıntısı çıkıyor mesela başlat menüsü vs açılmıyor internetten araştırıyorum çözümler çalışmıyor

testleri izledim testlerdede windows 7 daha fazla fps veriyo win 10 da dx12 olmasına rağmen o yüzden windows 10 a geçmiyorum win 7 atıyorum sürekli ama niyese bu hata

ekran kartını alalı 1 ay oldu ilk aldıgım haftalar sanki böyle bir sıkıntı yoktu gibi ama o zamanda windows 7 vardı 10 yapmıştım ekran kartı çökmeye başlamıştı 7 ye döndürmüştüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri