Palit 2070 Super JS Gerçekten "Super" mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bilgisaymaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Geçen haftalarda burada uğur bey sayesinde bir sistem toplama yapmıştım ve almak için biraz araştırma yapıp beklemeye karar vermiştim kendi içimde. Birkaç gün önce sisteme koyduğumuz Sinerji'de satılan Palit 2070 Super JS'yi biraz araştırdım ve bazı yerlerde ekran kartının çıkışında ilkinde super olmayan model olduğu halde super yazılarak satıldığı, TU 104 çipi yerine TU 106 çipi (hangisi yeni hangisi eski bilmiyorum) olarak satıldığı v.b. şeylerin yazıldığını gördüm. Çift BİOS ile gelen bu kart birde nedense sadece 2. bios'da fan hızı ayarlanabilirken 2. biosunda clock hızının düşük olduğu ile ilgili negatif yorumlar gördüm. Bu Sinerjide satılan "Palit 2070 Super JS" şuan düzeltilmiş olan yani gerçekten "Super" olan ve yeni çipli olanı, sıkıntısız olanı mı yoksa hala bu tür şeyleri var mı bu kartın ? Aşırı fazla anlayan birisi değilim siz tabikide daha iyisini biliyorsunuzdur uzun zamandır bu işte olduğunuz için ama alıcakken iyisini almak isterim ben de alıcı olarak.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Şimdi iletişime geçtim. Sinerjiden korkmadan ürün satın alabilirsin birşey olursa iade etme imkanın zaten var.
Olmaz ama marka kaynaklı bir sorun varsa ürünün arkasında dururlar yani no problem :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bilgisaymaz' Alıntı:
Geçen haftalarda burada uğur bey sayesinde bir sistem toplama yapmıştım ve almak için biraz araştırma yapıp beklemeye karar vermiştim kendi içimde. Birkaç gün önce sisteme koyduğumuz Sinerji'de satılan Palit 2070 Super JS'yi biraz araştırdım ve bazı yerlerde ekran kartının çıkışında ilkinde super olmayan model olduğu halde super yazılarak satıldığı, TU 104 çipi yerine TU 106 çipi (hangisi yeni hangisi eski bilmiyorum) olarak satıldığı v.b. şeylerin yazıldığını gördüm. Çift BİOS ile gelen bu kart birde nedense sadece 2. bios'da fan hızı ayarlanabilirken 2. biosunda clock hızının düşük olduğu ile ilgili negatif yorumlar gördüm. Bu Sinerjide satılan "Palit 2070 Super JS" şuan düzeltilmiş olan yani gerçekten "Super" olan ve yeni çipli olanı, sıkıntısız olanı mı yoksa hala bu tür şeyleri var mı bu kartın ? Aşırı fazla anlayan birisi değilim siz tabikide daha iyisini biliyorsunuzdur uzun zamandır bu işte olduğunuz için ama alıcakken iyisini almak isterim ben de alıcı olarak.

TU 106 çipi 2060 Super kartlarının GPU birimi ama TU104 2070 Super GPU birimi yani RTX 2070 Super JS kartından TU 106 çıkması imkansız bu konuda çok büyük bir kandırmaca var yada çamur atmaca durumu var. Böyle bir konu olsaydı 2070 Super diye 2060 Super GPU satsalardı önce çoooook büyük haber olurlardı sonra kullanıcılardan dava açılırdı. Yani o işi bir geçin saçma bir söylem olmuş ne duyduysanız nereden duyduysanız ben o mecranın haber niteliği taşıyan hiçbir şeyini okumamda yaymamda.

2. olan şey ise Çift BIOS durumu GPU 'larda şöyle işliyor. BIOS lardan birisi fan durdurma vs. özelliği yok (bazılarında olabiliyor) agrsif fan profili ile biraz daha yüksek saat hızı vaat ediyor. Diğer BIOS ise fan durdurma özelliği aktif ama satış politikasındaki saat hızlarını vaat ediyor yani düşük saat hızı sorunu yok sadece diğeri ekstra yüksek saat hızı vaat ediyor. Bu tüm GPU 'larda bu şekilde işleniyor bu Palit kartlarına özel bir durum değil.

Yani işin özü aldığınız duyduğunuz haberler çarpıtılmış ve bilerek yayılmış gibi duruyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani alabilirsin. Teknoloji dünyasındayız RTX 2060 Super GPU koyup RTX 2070 Super diye satsalardı Palit gibi bir devin mutlaka ciddi haber ve davalık olduğğunu duyardınız var mı böyle bir şey yok yani bir sorun yok demek bu. Hayırlı olsun diyorum başla sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri