Parçalar Uyumlu Mu?

d3nnniz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Merhabalar,

bir önceki konuda ingiltereden ekran kartı isteyeceğim söylemiştim fakat şuan bir sorunum var. parçaların birbirine uyup uymadığını nasıl anlayabilirim? rtx 2060 ekran kartının yanına nasıl bir işlemci, anakart, ram, ssd, psu önerirsiniz? konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Parçaların uyumunu özelliklerini kontrol ederek anlayabilirsiniz. İşlemci ve ekran kartı uyumunu ise bu işlerden anlamıyorsanız PC Build Calculator sitelerinden kontrol edebilirsiniz. Net değerler vermese de ortalama fikir sahibi yapar sizi.

Birde bütçe verirseniz sistem için öneri yapmak daha kolay olur. Toplam bütçe veya 2060 kartı hariç bir bütçe.

KS

d3nnniz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Parçaların uyumunu özelliklerini kontrol ederek anlayabilirsiniz. İşlemci ve ekran kartı uyumunu ise bu işlerden anlamıyorsanız PC Build Calculator sitelerinden kontrol edebilirsiniz. Net değerler vermese de ortalama fikir sahibi yapar sizi.

Birde bütçe verirseniz sistem için öneri yapmak daha kolay olur. Toplam bütçe veya 2060 kartı hariç bir bütçe.
hocam avrupadan 4 5 aile gelecekmiş ve hepsinden 1 2 parça bir şey istememi söyledi amcam. zengin aileler olduğu için büyük ihtimalle para da istemezlermiş yani sistemin özelliklerini biraz daha yükseltebilirim gibi gözüküyor. bilgisayarın önemli ve pahalı parçalarını iste dediler. 2060dan yüksek olan bir kart ve yanında sıkıntı yaratmayacak bir işlemci araştırıyorum. 3060 gördüm ama bu konularda pek de bir bilgim yok.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
hocam avrupadan 4 5 aile gelecekmiş ve hepsinden 1 2 parça bir şey istememi söyledi amcam. zengin aileler olduğu için büyük ihtimalle para da istemezlermiş yani sistemin özelliklerini biraz daha yükseltebilirim gibi gözüküyor. bilgisayarın önemli ve pahalı parçalarını iste dediler. 2060dan yüksek olan bir kart ve yanında sıkıntı yaratmayacak bir işlemci araştırıyorum. 3060 gördüm ama bu konularda pek de bir bilgim yok.
rx 6700xt ve r5 5600 uyumlyumlular ve fiyatı iyi 3060 parasına rx 6650 xt alabilirsiniz 3060 ti rakibidir

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
ama hocam yükseltirseniz para isterlerse patlarsınız size burda 3070 3080(ve muadiklerini) öneririz ama aman patlamayın

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
siz ve onlar için bütçe söylerseniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5600/5600X işlemcisi ve ekran kartı olarak RTX 3060 Ti ve 6700 XT dahil üzerisi olur. Monitör yurtdışında çok daha ucuz bence QHD IPS iyi bir monitörde getirtebilirsiniz.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
5600/5600X işlemcisi ve ekran kartı olarak RTX 3060 Ti ve 6700 XT dahil üzerisi olur. Monitör yurtdışında çok daha ucuz bence QHD IPS iyi bir monitörde getirtebilirsiniz.
hocam mesaj atmadan önce konudaki bütün mesajları okuyor musunuz ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri