Soru Patriot Viper Elite 5 16Gb Cl30 Mu Goodram Irdm Black 16Gb Cl 30 Mu

granoys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
7800x3d
Ekran Kartı
5060
yeni sistem topluyorum işlemci olarak 7800x3d aldım ana kart olarak gigabayt b850m force alıcam 8000tl f/p olarak bunu düşündüm ama ram olarak bu iki ram arasında kaldım yapay zekaya sorduğumda viper elit daha güncel soğutma olarak daha iyi diyor ama sorun şu Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm kule tipi soğutucu aldım çok büyük olduğu için viper elit yükseliği 40mm tam sınırda kalıyor sıkışık olucak ama goodram 31mm biraz daha payı kalıyor anlıyacağınız aynı fiyat iki ram de sizce sıkışık olsa da elite 5 mi tercih etmeliyim yoksa garanti olsun diye goodram mi .yapay zekanın yazdığı :

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB için üretici verilerine göre RAM boşluk yüksekliği ~40 mm civarında.
  • 31 mm’lik Goodram IRDM Black → kesinlikle uyumlu, hiçbir çakışma olmaz.
  • 40 mm’lik Patriot Viper Elite 5 → sınırda, ama genelde sığar.

şuanda sistemi 5060 lı topluyorum ilerde 5070ti a geçmeyi düşünüyorum o yüzden bu şekilde topladım ama psu da kasa + psu olan modellere baklıyorum bütçe 9-10k kasa psu için şimdiye kadar bana 850w 80+ gold önerildi ama çok az seçenek var bu fiyata bronz da seçenek çok ama arada ne kadar fark var bilmiyorum baktığım kasa şuanlık :

• COOLER MASTER 681 TG 850W 80 PLUS GOLD GEN5 4x120mm ARGB ATX SİYAH KASA
    bu konuda fikirlerinize de açığım​

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
bahsettiğin ramlerle ve aynı soğutucu ile montaj yapanlar var bildiğim kadarı ile
burada fiyat avantajı olan rami alırım
ikisi de işini görecek ramler

rami 1 tane mi 2 tane mi almak istiyorsun

KS

granoys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bahsettiğin ramlerle ve aynı soğutucu ile montaj yapanlar var bildiğim kadarı ile
burada fiyat avantajı olan rami alırım
ikisi de işini görecek ramler

rami 1 tane mi 2 tane mi almak istiyorsun
1 tane alıcam ilk başta ilerleyen zamanda 2. yi almayı düşünüyorum

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
1 tane alıcam ilk başta ilerleyen zamanda 2. yi almayı düşünüyorum
5060 yerine 9060xt düşünün derim

hem performans
gem vram avantajı

hem ileride satarken
bu avantajların düşncesi ile satılması daha basit olabilir

aralarında uçurum bir fiyat farkı yok

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Soğtucunun ızgara peteği Ram üzerine denk geliyorsa sıkıntı sıfıra sıfır oturtman gerekli, soğutucunun fanı Ram üzerine denk geliyorsa sorun olmaz Fanı tel tuttuğu için 1 cm yukarı kaydırıp çıkıntılı bir şekilde montaj yaparsın.

KS

granoys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5060 yerine 9060xt düşünün derim

hem performans
gem vram avantajı

hem ileride satarken
bu avantajların düşncesi ile satılması daha basit olabilir

aralarında uçurum bir fiyat farkı yok
hocam bence de 9060xt daha mantıklı ama araştırdığımda çok fazla yazılım sıkıntısı buglar ve kendini kapatma gibi değişik hatalar aldığını genel memnun kalınmadığını gördüm o yüzden nvdia dan devam etmeyi tercih ettim anakartla ilgili bir soru daha sorucam ama zaman kısıtlamam var eğer ordaki 3 seçenek arasından uygun olan önerilirse 5060ti 8 gb a çıkarabilirim sistemi

Soğtucunun ızgara peteği Ram üzerine denk geliyorsa sıkıntı sıfıra sıfır oturtman gerekli, soğutucunun fanı Ram üzerine denk geliyorsa sorun olmaz Fanı tel tuttuğu için 1 cm yukarı kaydırıp çıkıntılı bir şekilde montaj yaparsın.
evet fanına denk geliyor ızgaraya değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri