- İşlemci
- 7800x3d
- Ekran Kartı
- 5060
yeni sistem topluyorum işlemci olarak 7800x3d aldım ana kart olarak gigabayt b850m force alıcam 8000tl f/p olarak bunu düşündüm ama ram olarak bu iki ram arasında kaldım yapay zekaya sorduğumda viper elit daha güncel soğutma olarak daha iyi diyor ama sorun şu Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm kule tipi soğutucu aldım çok büyük olduğu için viper elit yükseliği 40mm tam sınırda kalıyor sıkışık olucak ama goodram 31mm biraz daha payı kalıyor anlıyacağınız aynı fiyat iki ram de sizce sıkışık olsa da elite 5 mi tercih etmeliyim yoksa garanti olsun diye goodram mi .yapay zekanın yazdığı :
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB için üretici verilerine göre RAM boşluk yüksekliği ~40 mm civarında.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB için üretici verilerine göre RAM boşluk yüksekliği ~40 mm civarında.
- 31 mm’lik Goodram IRDM Black → kesinlikle uyumlu, hiçbir çakışma olmaz.
- 40 mm’lik Patriot Viper Elite 5 → sınırda, ama genelde sığar.
şuanda sistemi 5060 lı topluyorum ilerde 5070ti a geçmeyi düşünüyorum o yüzden bu şekilde topladım ama psu da kasa + psu olan modellere baklıyorum bütçe 9-10k kasa psu için şimdiye kadar bana 850w 80+ gold önerildi ama çok az seçenek var bu fiyata bronz da seçenek çok ama arada ne kadar fark var bilmiyorum baktığım kasa şuanlık :
COOLER MASTER 681 TG 850W 80 PLUS GOLD GEN5 4x120mm ARGB ATX SİYAH KASA
bu konuda fikirlerinize de açığım