Pc Açılırken Karşılaştığım bir problem Mi?

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
2 Kas 2018
Mesajlar
87
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
Merhaba, bir kaç seferdir aldığım hata ya da hata mı bilmiyorum sormak istedim,

--Pc kapattığımda power tusunu kapatıyorum,

normal çalışmada power tusunu on yapıp pc açıyorum, bir kaç saniye sonra pc kapatıyo kendıni ( daha ekran felan gelmıyor sistem kendini test ederken yapıyor) sonra gene bir kaç saniye sonra elektrik verip çalıştırıyor ve kendini açılıyor .

yukarıda bahsettiğim olay 2 3 gunde power tuşunu açıp hızlıca start dediğim de oldu ve hafta da 1 2 kez karşılaştım sorun etmedim.

Bugün açtığım da  sistem çalışmadı ve uyarı verdi, F1 tusuna basıp sitemi çalıştırdım. Verdiği uyarı aşağıya yazıyorum.

the system has POSTED in safe mode.
This may be due the previous POST attempt failing because of system instability.
or if the power button was held in to force the system off.
you may wish to revert to stable settings to prevent POST failture.

Benim anladığım ben power tuşunu pc kapanınca kapattığım için mi böyle yaptı ?
 

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
1,895
Tepki
0
Konum
35 | İzmir
Powerden pc yi kapatırsan, bazı anakartlarda ve bazı modellerde,ik açılışta ,2.kerede açılabilir. İlk seferde bios kendini,çek ediyor.
 
KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
2 Kas 2018
Mesajlar
87
Tepki
0
Konum
6 | Ankara
met 61' Alıntı:
Powerden pc yi kapatırsan, bazı anakartlarda ve bazı modellerde,ik açılışta ,2.kerede açılabilir. İlk seferde bios kendini,çek ediyor.

çek ettiğini anlıyorum ama boyle bır hata vermesının sebebı bu mudur?
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,832
Tepki
4,145
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Sorununuz şundan kaynaklı, sistem her kapanışta ayar kaydeder ve bir sonraki başlatma için ön bir dosya hazırlar. Eğer normal kapatma işlemi yapmazsanız sistemi bu işlemleri es geçip kapatıp başlatırsanız en son kaydettiği ayar dosyası ile açılış yapar. Siz bu işlemi sürekli tekrar ettiğiniz için o en son kullanılan kayıt dosyası da hasar görmüş ve tanımlama bilgileriniz çalışmaz hale gelmiş. F1 tuşu ile BIOS 'unuz üzerine kaydedilen tanımlama bilgilierini kaydet deyip normal başlatma ve kapatma işlemini kullanın ki sorun ortadan kalksın. BIOS her seferinde tanımlama yapmak ister bu şekilde ve tüm bileşen ve ayarları dosyasına kaydeder ama sürekli tekrar ederseniz dosya hasar görür ve el ile müdahale ile başlatmak zorunda kalırsınız.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst