PC açılışta bazen yavaşlıyor bazen hızlı

skate26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda sistemimde açılışta yavaşlamalar mevcut olmaya başladı.
Bazen bir kaç saniye içersinde açılan sistemim bazı zamanlar ise uzun bir süre ana kart logosunun bulunduğu ekranda bekliyor. Bu durum herhangi bir açılış anında gelişebiliyor.

sistemim
AMD ryzen 3 1300x
MSİ b350 m pro vd plus
Kingston 8 GB HyperX DDR4 3000MHz

Biosu güncelledim.
Ekran kartı yazılımını güncelledim.
Ram frekansını 2600 MHz çektim.

Ama bazen bu yavaşlamalar mevcut. Acaba sorun nedir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 10 veya 8 kullanıyorsanız; Görev yöneticisinden Başlangıç sekmesine gelin ve başlancı yavaşlatan programları devre dışı bırakın. Ayrıca disk birleştirme yazılımları kullanıyorsanız o yazılımların sistem başlangıcına müdahale etmeleri için seçenekleri mevcut bunları aktif etmiş olabilirsiniz. Ayrıca birkaç ayarda yapabilirsiniz sistem açılışını hızlandırmak isterseniz.

Başlata veya çalıştıra msconfig.exe yazın ve girin. Açılan ufak pencerede Önyükleme penceresine gelin ve Gelişmiş seçeneklere tıklayın ve işlemci sayısını aktif edin buradaki sayı sizin işlemcinizdeki toplam sanal sayısı ile çekirdek sayınızdır bunu son sayıya çekin diğer tüm kutular boş kalsın tamam deyinç Daha sonra başlangıçta anakart logosunu görmek istemiyorsanız GUI önyüklemesi yok seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Buda sistemin bir nebze açılış hızını arttırır sonra eğer SSD kullanıyorsanız Zaman aşımı kısmını genelde 30 yazılıdır 3 sayısına çekin sadece SSD kullanıyorsanız bunu yapın HDD kullanıyorsanız olduğu gibi kalsın daha sonra Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin sonra Tümünü devre dışı bırak 'a tıklayın ve Hizmet listesinden sadece Ekran kartınız ve varsa Antivirüs ile ilgili olan hizmetleri işaretleyin Uygula / Tamam deyin sistemi yeniden başlatın bu ayarlar genel sistem açılış hızınızı arttırır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri