Pc açılmıyor

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur abi iyi akşamlar bilgisayarı açıyorum windows nasıl baslatilsin diye seçenek geliyor bende normal olarak başlat devam et diyorum pc tekrar o ekrana geliyor aslında fotoğraf atarım ama nasıl yükleniyor bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows hasar görmüş gibi duruyor. Birkaç yol var kurtulmak için.

1. Sistemi USB format diski ile başlatıp format atar gibi ilerleyip ilk format ekranında Onar seçeneği ile devam edin. Sonraki kurtarma ekranında Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma seçeneği ile devam edin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  2. Başarılı olmaz ise işlem bu sefer Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Sistem Geri Yükleme Hizmetini deneyin. Bu işlemde sistemi otomatik yedek aldığı önceki bir tarihe geri döndürebilirsiniz.
  3. Başarılı olmaz ise bir yol daha var ama biraz karışık bir işlem. Format diski ile sistemi yine başlatın ve ilk ekranda SHIFT + F10 tuşlarına basın. CMD yani Komut İstemi çalışacak. Bu açılan siyah ekrana aşağıdaki komutları yazıp her satırdan sonra ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyip Windows 'u onarmayı deneyebilirsiniz. 
  • Komut İstemi ekranında ilk önce DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Direk format atip deneyeyim o zaman bu arada pc eski win 7 format atılması lazım onu nasıl yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
SO dosyasını bir yerden indirin Microsoft 'un kendi sitesinde direkt ISO dosyası indirilmiyor. İndirdiğiniz ISO dosyasını RUFUS yazılımı ile USB belleğe yazın ve gerisi bildiğimiz format işlemi.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SO dosyasını bir yerden indirin Microsoft 'un kendi sitesinde direkt ISO dosyası indirilmiyor. İndirdiğiniz ISO dosyasını RUFUS yazılımı ile USB belleğe yazın ve gerisi bildiğimiz format işlemi.

Araştırdım fakat bulamadım güvenli bir yerden linkini Atarmisin abi sana zahmet

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri