Pc alıcam iyi mi?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Sistem iyi ama bu kart 1080p kullanılmaz. Stok soğutucu ile 2-3 ay da olsa ısınacağını düşünüyorum çünkü hem işlemci güçlü hem de kasa mesh değil.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Sistem iyi ama bu kart 1080p kullanılmaz. Stok soğutucu ile 2-3 ay da olsa ısınacağını düşünüyorum çünkü hem işlemci güçlü hem de kasa mesh değil.
Hocam zaten bu başlangıç 1.5-2k bandında güzel işlemci soğutucuları var onun için para biriktircem 1.5k sıvı soğutucu alıcağıma normal soğutucu bana mantıklı geliyor

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Hocam 1080 kullanıcam 2 k için bütçem uygun değil nasıl bir f/p soğutucu önerirsiniz işlemcinin az yıpranması için 1080p de bu işlemci cehennem olur diye düşünüyprum.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Atığınız sistem alınır diğer sitelere baktığımda aşağıdaki sistemi buldum aynı özellikli;
hocam bence sadece kasa farkı fiyat var o paraya da işlemci soğutucusu yarar bana diye düşünüyorum. İşlemciyi zorluyacak kadar çok oyun oynuyacak vaktim yok zaten keyif için topluyorum. 2k monitör almayı da şuanlık düşünmüyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
hocam bence sadece kasa farkı fiyat var o paraya da işlemci soğutucusu yarar bana diye düşünüyorum. İşlemciyi zorluyacak kadar çok oyun oynuyacak vaktim yok zaten keyif için topluyorum. 2k monitör almayı da şuanlık düşünmüyorum.
Hocam yok sadece sizinkiyle aynı ama daha pahalı diye attım öneri için değil sizin atığınızı almak daha mantıklı.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Kullanılmaz değil de bu GPU nun hakkı 1080p değil diyelim.
Hocam şimdi çözünürlük az oldukça işlemci daha fazla çalışıyor ya ekran kartına az yük biniyor ben kesinlikle 1080p kullanıcam 2k kullanmıycam bütçem şuanlık müsait değil
Arada ki bı performansı soğutucu ile dengeleyebilir miyiz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Hocam 1080 kullanıcam 2 k için bütçem uygun değil nasıl bir f/p soğutucu önerirsiniz işlemcinin az yıpranması için 1080p de bu işlemci cehennem olur diye düşünüyprum.
Çoğu konuya yazıyorum ama Radeon software uygulamasında VSR var monitör desteklemese bile bir nevi çözünürlüğü arttırıyor.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Çoğu konuya yazıyorum ama Radeon software uygulamasında VSR var monitör desteklemese bile bir nevi çözünürlüğü arttırıyor.
Estağfurullah hocam benim pc bilgim zayıf istediğin konuda sınırsız bilgi verebilirsin bilmiyordum mesela bunu kesin deniyecem

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Estağfurullah hocam benim pc bilgim zayıf istediğin konuda sınırsız bilgi verebilirsin bilmiyordum mesela bunu kesin deniyecem
Benim laptop mesela 1366x768 çözünürlükte ama o ayarı açınca 2160X1440P ye kadar çıkıyor. Aslında 768p duruyor ama 1440p çözünürlüğü 768 e uyarlıyor ve kalite artıyor. Benim laptopta ekran kartı olmadığından 1440p de video izlerken bile donuyordu.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Benim laptop mesela 1366x768 çözünürlükte ama o ayarı açınca 2160X1440P ye kadar çıkıyor. Aslında 768p duruyor ama 1440p çözünürlüğü 768 e uyarlıyor ve kalite artıyor. Benim laptopta ekran kartı olmadığından 1440p de video izlerken bile donuyordu.
Hocam bu işlemciyi daha çok zorlamaz mı peki? Yani olmayan bir şeye daha da olması için yükleniyorsun gibi

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bahsedildiği gibi böyle bir sistemin hakkı 2k ekran, bütçe sebebiyle alamazsanız da el mecbur daha düşük çözünürlük geçeceksiniz. Tercih sizin tabiki ama imkan varsa uzun vadede de 2k daha verimli olur diye düşünüyorum.

KS

Syngenta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Hocam kasayı kredi kartımla taksit alıcam 2k ekran limiti ve beni aşıyor ancak mayıs aylarında 2k ekrana geçebilirim. O zaman kadar işlemcinin ruhu kaymazsa :)
Bahsedildiği gibi böyle bir sistemin hakkı 2k ekran, bütçe sebebiyle alamazsanız da el mecbur daha düşük çözünürlük geçeceksiniz. Tercih sizin tabiki ama imkan varsa uzun vadede de 2k daha verimli olur diye düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri