Pc bileşen uyumluluğu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet Can Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaslar 6500 6300 tl bütçeyle pc toplamayı düşünüyorum parçalar aşagıda oldugu gibi.

İşlemci=amd ryzen 5 2600

Anakart= b450m cinsinde bi kart ya msı yada asrock markasını dusunuyorum asrock b450m pro4 modelı 4 adet ram slotu daha avantajlı oluduğundan o kafama yatıyo fakat cıft ekran kartı girişi var alıcagım kasayla uyumlu olucakmı dıye teretüdde kaldım.

Ekran kartı =msı rtx 2060 gaming z modeli yada asus rog strix rtx 2060 3 fanlı model(nanokatolog msı rtx 2060 sitesinden düşünüyorum önerirmisiniz)

Ram=2x8 gb ram 3000 mhz bütceye göre marka degişe bilir.

Kasa+psu=frisby fc-8890g modelı (sizce power kalıtesı nasıldır 24 pin psu işlemci veya ekran kartını besleme konusunda yeterlı olurmu psu 650 w)

Yardımcı olursanız çok sevınirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mehmet Can Kaya' Alıntı:
Merhaba arkadaslar 6500 6300 tl bütçeyle pc toplamayı düşünüyorum parçalar aşagıda oldugu gibi.

İşlemci=amd ryzen 5 2600

Anakart= b450m cinsinde bi kart ya msı yada asrock markasını dusunuyorum asrock b450m pro4 modelı 4 adet ram slotu daha avantajlı oluduğundan o kafama yatıyo fakat cıft ekran kartı girişi var alıcagım kasayla uyumlu olucakmı dıye teretüdde kaldım.

Ekran kartı =msı rtx 2060 gaming z modeli yada asus rog strix rtx 2060 3 fanlı model(nanokatolog msı rtx 2060 sitesinden düşünüyorum önerirmisiniz)

Ram=2x8 gb ram 3000 mhz bütceye göre marka degişe bilir.

Kasa+psu=frisby fc-8890g modelı (sizce power kalıtesı nasıldır 24 pin psu işlemci veya ekran kartını besleme konusunda yeterlı olurmu psu 650 w)

Yardımcı olursanız çok sevınirim

En ufak bir parçada bile zayıf veya uzun vadede sorun çıkartacak parçalar seçmeyin. Kasa önemsiz sadece hava akışı iyi olsun yeter ve bütçe dar olduğundan RGB 'de gereksiz masraf. Odağınız performans olmalı. Ayrıca ekran kartı alırkende aynı GPU 'ya sahip her ekran kartlarının hepsi aynı FPS değerini verir yani tüm RTX 2060 kartlar aynı FPS değerini veriyor ve burada fiyatı arttıran unsurlar FAN sayısı, RGB ve frekans değerleri ki frekans değerine takılmayın. OC Scanner ile çok kolay bu iş hepsi eşit sayılır.

Tüm bu açıklamalardan sonra aşağıdaki sistemi hazırladım size. Performanslı ve kaliteli bileşenler seçtim. Aynı parçaların başka modelleri yani daha pahallı modellerine gerek yok hem masraf olur hemde performans artışı sağlamaz.

Ryzen 2600 + B450M S2H + RTX 2060 AMP + Vengeance LPX 16 GB 3000 Mhz RAM + WD Blue 1 TB + BX500 240 GB SSD + Strider Essential 80+ 600W PSU + Titan 660 Plus Kasa - 6.562,82 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri