PC Bileşen Yükseltme

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Bir çok konu açarak problemimi belirtmiştim. Aşağıdaki sistemde düşük oyunlarda bile FPS düşüşleri yaşıyorum. 1000 TL bütçem var ve bu para ile hangi parçayı yükseltmeliyim? ( Anakart / İşlemci / SSD / HDD / Ekran Kartı / FAN / RAM / PSU ) Hanigisi sistemin oyun performansı arttırmak için uygun yatırım olur.

Sistemim:
NVIDIA GTX 1050 Ti
INTEL i5 7400 3.00 GHZ
16 GB RAM
1 TB HDD
Windows 10 64 Bit
60hz Monitör

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: UPDATE ETME

Öncelikle büyük harf kullanımın forum kurallarına aykırı bir durum bir daha konu başlığı dahil gerekli türkçe imla kuralları dahilinde büyük harf kullanmayın. Konu başlığı ve içerik düzenlenmiştir.

İşlemcin güçlü ve GTX 1070 Ti 'a kadar yükseltme yapabilecek bir işlemcin var. Bu Konuda bir eksiğin yok. Anakart, HDD ve SSD ise FPS arttırmaz. Diskler ise Windows 'u hızlandırır. GTX 1050 Ti gayet güçlü bir kart Ultra ayarlarda AA ve AAA denilen büyük oyunlarda yeni birkaç büyük oyun hariç 45-60 FPS alabilirsin. Eğer bu değerlerden daha aşağısını alıyorsan ekran kartını değiştirmen gerek. RAM dahil tüm bileşenlerin gayet iyi durumda. Eğer 45-60 FPS 'ten aşağısını alıyorsan GTX 1050 Ti 'ı sat ve 1900 TL civarına RX 590 al ve en az 4-5 yıl 1080p çözünürlük için FPS sorunu yaşamadan devam et. GTX 1060 artık RX 590 varken alınmaz. Tabi aynı fiyata bulursan 6GB GTX 1060 alabilirsin o başka. Bu arada PSU (Güç Kaynağı) 'nı belirtir misin oda yeterliyse sorunun ekran kartı ve RX 590 seni baya rahatlatır. Tekrar söylüyorum GTX 1050 Ti 'ı sat o 1000 TL 'yi ekle ve keyfine bak.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam Anladım Ekran Kartını satıp bir üst modele geçmem gerekiyor.Bir şey daha sormam gerekirse işlemciye overclock yapmalı mıyım?Yapsam ne kadar mantıklı olur ? 3.00 GHZ İşlemciye Sahibim.Ama oyunlarda 3.00 GHZ Üstünde istiyor bazen 4.00 GHZ örneğin : Grand Theft Auto V . Far Cry 5.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz K serisi değil O.C. yapmayın yapılabilir ancak INTEL 'in tavsiye ettiği bir durum değil ve sağlam bir anakart gerekir K serisi olmadığından dolayı yapsanız bile çok büyük fark olmayacak. Hiç girmeyin O.C. işine. İşlemciniz 3.00 GHz temel frekansa sahip ve Tubo Boost ile 3.50 GHz hızına çıkabiliyor üzerine çıkması olanak değil. Ekran kartınızı yükseltmeniz yeterli olacaktır. GTX 1050 Ti 'ı satıp RX 590 alırsanız FPS konusunda baya içiniz rahat olabilir. Birde 500W 80+ bir PSU gerekir RX 590 için buna dikkat edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
H110 olmaz Z serisi bir anakart ile yapılabilir ki zaten işlemciniz desteklemiyor ancak Z serisi bir anakart ile denenebilir. Gerek yok uğraşmanıza siz sadece ekran kartınızı yükseltin. Zaten işlemciniz için sorun olmayacak bir ekran kartı RX 590 böyle bir düşünceye girmenize gerek yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri