PC DONMASI VE DIRR SESİ

cixdiag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıkıntım şu bilgisayarda her ne yaparsam yapayim video , oyun , chromda gezmek felan bunları yaparken pc donuyor ekran takılı kalıyor ve kulaklığımdan ''Dırrrrrr'' tarzı ses geliyor power tuşuna basarak kapatıp açıyorum. günde 10 kez yapıyor bunu sorunun nerden kaynaklı olduğunu nasıl anlayacagım test felan gerekiyormu ssd mi hdd mi ekran kartımı anakartmı ramlermi. Ne testi yapılcaksa söyleyin hemen yapıp sslerini atayım lütfen yardımcı olurmusunuz. iyi forumlar :) 

Sistemim
Anakart: Msi 970A-G46 2.El Aldım Bi Pc Tamircisnden 6 ay oldu 
Ekran kartı: Oem Rx 460 2GB  Sıfır aldım
İşlemci:  Amd Fx-6300 Am3+ 3.5Ghz sıfır aldım
Ssd: Adata su 650 120gb sıfır aldım  Kronik arızası varmı bilmiyorum
hdd: WD 500GB 3.5" 7200Rpm 32MB Blue WD5000AZLX 2.el aldım
Ram: Ramler karışık markalar  Ddr3  4gb 1600 mhz -  4gb 1333 ve Ddr3L 1.35v 4gb  1333mhz 2.el aldım bazıları sıfır
Psu:  XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 500W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI sıfır aldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun sistem kaynaklı mavi ekran hatası alıyorsunuz ama size görünmüyor çünkü sistem komple gidiyor. Sorun disk odaklı yada Windows odaklı olur genelde önce Windows 'a bir format atın işe yaramaz ise disk ve genel arıza testi yaparız.

KS

cixdiag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorun sistem kaynaklı mavi ekran hatası alıyorsunuz ama size görünmüyor çünkü sistem komple gidiyor. Sorun disk odaklı yada Windows odaklı olur genelde önce Windows 'a bir format atın işe yaramaz ise disk ve genel arıza testi yaparız.

Hocam Formatlayınca çare olmuyorda hep aynı fakat şuan ssd ve hdd yi Hd tune pro programından Error Scan yavaş mod ve hızlı modundada teste soktum hepsi yemyeşil hiç bir sıkıntı çıkmadı. Fakat Hdd nin health bölümünde Bi Hata veriyor bu hata hep vardı formatlamadan önce formatladıktan sonrada vardı. Buyrun fotoğraf
AOrWE7.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskin kontrolcüsü ile verinin okunması sırasında oluşan hata sayısını gösteriyor. Sizin diskinizde bu okunma hatası 37585 defa oluşmuş. Yani disk arızalı diyebiliriz bu duruma. Disk kontrolcüsü veriyi okuyamadığında bu okuyamadığı değer Windows ile alakalı olduğunda mavi ekran alıyorsunuz büyük ihtimalle. Bence bir disk değişimi sizin sorununuzu büyük ihtimalle çözecektir.

KS

cixdiag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskin kontrolcüsü ile verinin okunması sırasında oluşan hata sayısını gösteriyor. Sizin diskinizde bu okunma hatası 37585 defa oluşmuş. Yani disk arızalı diyebiliriz bu duruma. Disk kontrolcüsü veriyi okuyamadığında bu okuyamadığı değer Windows ile alakalı olduğunda mavi ekran alıyorsunuz büyük ihtimalle. Bence bir disk değişimi sizin sorununuzu büyük ihtimalle çözecektir.

Hocam Buyrun başka bir disk taktım 0 disk kullanılmamış durum ortada yeni birim yaptım tanımladım 80 oldu 300lere çktı okunma hatasımıdır nedir.
https://i.hizliresim.com/P7J9p6.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu hata oranı genelde oluşur ö.olan sayının az olması bu sayıda biraz fazla. Eski disk ise kullanılmamış olması önemli değil durduğu yerde devre kartı vs. yine sorun olabilir. Yada senin anakartındaki dsik okumadan sorumlu sata kontrolcü arızalı ondan bu hatalar oluşuyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri