PC Hocası GG1 vs MANTIS-1650

aqsdney

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar GG1 sistemi kullanmaktayım, elimdeki sistemi satıp yerine Mantıs-1650 almayı düşünüyorum sizce değer mi?

GG1 özellikleri:
AMD RYZEN 3 3100 MPK 3.6GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS PRIME A320M-F SI 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 VGA mATX Anakart
ASUS ROG STRIX Radeon RX570 OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
Adata Ultimate SU750 512GB 550MB-520MB/s Sata3 2.5” SSD
Vento VG04F USB 3.0 Temperli ATX Mid-Tower Gaming Kasa (500W)

MANTIS-1650 Özellikleri:
AMD RYZEN 5 1600 AF 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
ASUS GeForce TUF GTX 1650 GAMING OC 4GB GDDR6 Ekran Kartı
XPG 8x2(16GB) Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1750MB Yazma)
Performax Hellfire Siyah Temperli Cam RGB 550W 80+ ATX Kasa

LordGrimTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normalde RX570 daha performans veren bir kart olması lazım iken bazı sorunları oluduğu için genellikle 1650 tercih ediliyor ama aralarında pek fark yok bütçenizi tam olarak belirtirseniz önerinizi yapabilirim

Acaba ekran kartı modelini yanlış yazmış olabilir misiniz çünkü dediğiniz aynı özelliklerde 1660S sistemi bulunuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
5K bütçe için daha iyi öneri yapılabilir sanki bakmam gerek piyasaya.

İki sistem arasında ben olsam 2. sistemi seçerdim. AMD RX570 kartı biraz daha iyi FPS veriyor ama AMD kartlarda çoğu zaman yazılımsal veya donanımsal sorunlar çıkabiliyor. Gerçi kart ROG Strix model donanımsal bir sorun çıkacağını sanmam ama dediğim gibi ben olsam 2. sistemi seçerdim. Ryzen 3 3100 ile 1600 AF aşağı yukarı benzer FPS sonuçları verir 1600 AF 3-5 FPS az sonuçlar veriyor ama çekirdek sayısı fazla olduğundan fiyatları benzer 3100 ile. Karar sizin 1. sistem ekran kartı markası ve modelinden dolayı sorun çıkartma potansiyeli az ama yine de ihtimal dahilinde bilginiz olsun.  

Ayrıca yakın zamanda PC Hocası GG3 sistemimiz satışta olacak. Kanalımızı takipte kalın.

LordGrimTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5000tl bütçe ile alınabilecek sistemler genellikle sizinle aynı bileşene sahip size tavsiyem Ekran kartınızı ve PSU'nuzu satıp yeni bir ekran kartı ve PSU almanız yönünde ama isteğiniz üzerine sistem de önerebilirim

KS

aqsdney

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

İki sistem arasında ben olsam 2. sistemi seçerdim. AMD RX570 kartı biraz daha iyi FPS veriyor ama AMD kartlarda çoğu zaman yazılımsal veya donanımsal sorunlar çıkabiliyor. Gerçi kart ROG Strix model donanımsal bir sorun çıkacağını sanmam ama dediğim gibi ben olsam 2. sistemi seçerdim. Ryzen 3 3100 ile 1600 AF aşağı yukarı benzer FPS sonuçları verir 1600 AF 3-5 FPS az sonuçlar veriyor ama çekirdek sayısı fazla olduğundan fiyatları benzer 3100 ile. Karar sizin 1. sistem ekran kartı markası ve modelinden dolayı sorun çıkartma potansiyeli az ama yine de ihtimal dahilinde bilginiz olsun.  

Ayrıca yakın zamanda PC Hocası GG3 sistemimiz satışta olacak. Kanalımızı takipte kalın.

ne zaman çıkar ve fiyatı ne kadar olur?

Arielle49

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

İki sistem arasında ben olsam 2. sistemi seçerdim. AMD RX570 kartı biraz daha iyi FPS veriyor ama AMD kartlarda çoğu zaman yazılımsal veya donanımsal sorunlar çıkabiliyor. Gerçi kart ROG Strix model donanımsal bir sorun çıkacağını sanmam ama dediğim gibi ben olsam 2. sistemi seçerdim. Ryzen 3 3100 ile 1600 AF aşağı yukarı benzer FPS sonuçları verir 1600 AF 3-5 FPS az sonuçlar veriyor ama çekirdek sayısı fazla olduğundan fiyatları benzer 3100 ile. Karar sizin 1 meilleures mutuelles senior. sistem ekran kartı markası ve modelinden dolayı sorun çıkartma potansiyeli az ama yine de ihtimal dahilinde bilginiz olsun.  

Haklısın çünkü birincisine kıyasla çok akıllıca bir seçim. Gönderi için yine de teşekkürler.

Arielle49

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

İki sistem arasında ben olsam 2. sistemi seçerdim. AMD RX570 kartı biraz daha iyi FPS veriyor ama AMD kartlarda çoğu zaman yazılımsal veya donanımsal sorunlar çıkabiliyor. Gerçi kart ROG Strix model donanımsal bir sorun çıkacağını sanmam ama dediğim gibi ben olsam 2. sistemi seçerdim. Ryzen 3 3100 ile 1600 AF aşağı yukarı benzer FPS sonuçları verir 1600 AF 3-5 FPS az sonuçlar veriyor ama çekirdek sayısı fazla olduğundan fiyatları benzer 3100 ile. Karar sizin 1 meilleures mutuelles senior. sistem ekran kartı markası ve modelinden dolayı sorun çıkartma potansiyeli az ama yine de ihtimal dahilinde bilginiz olsun.  

Haklısın çünkü birincisine kıyasla çok akıllıca bir seçim. Gönderi için yine de teşekkürler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri