Önemli PC Hocası Yeni Sistem Nasıl Olsun?

Ardisos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ryzen 5500 veya 5600 olur ekran kartıda 2060 veya 3050 olabilir

xRosita

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Bence 12. nesil anakart ve işlemci çok daha iyi olur. Ayrıca giriş için 6500xt orta seviye için ise rtx 3050 ilaç gibi gelecektir. Hangi sitede çıkacak bilmiyorum. Ama gaming.gen.tr ve siz harika işler yapıyorsunuz.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Selamlar arkadaşlar,

Yeni Fiyat/Performans PC Hocası sistemi belirleyeceğiz. Bunun için AMD, Intel CPU ve AMD - NVIDIA GPU öncelikli olup, diğer parçaları da (giriş - orta segment olacak şekilde) belirleyip firmalarla kavgaya başlayacağım.

Örneğin;

• "Sistem giriş seviye olsun. GPU AMD, CPU AMD olsun. Fiyat aralığı 4899 - 5899 TL arası olabilir." şeklinde yorumlayabilirsiniz. Ortak karar alıp ona göre şekillendirelim hamuru :)
İşlemci olarak İ3 12100f ekran kartı da rx 6500xt veya rx6600 bence giriş - orta gibi

ZeroTolerance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
Giriş ve orta segmentlere hitap edecek bir sistem olması planlanıyor. Kimisi rtx 3060 ve i5'li sistem vs istemiş. Arkadaşlar siz şaka mısınız? Giriş ve orta segment deniliyor. Sanki adamlar artık çıkaracağımız son sistem buna göre öneri sunun demiş gibi herkes bol keseden atıp tutuyor. Max bütçe 10K₺ olmalı ve ekran kartı 1660 & 1660s veya pazarlığı biraz daha zorlarsanız 3050 ekran kartı olabilir. 3050 bile lüks olabilir bu sisteme. İşlemci tarafında intel taraftarıyım. i3 10. veya 12. nesil bir işlemci kullanılabilir. Bütçeden feragat etmek için tek 16GB ram 3000mhz kullanılabilir. İsteyen bunu 2x8 olarak özelleştirebilir.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Giriş ve orta segmentlere hitap edecek bir sistem olması planlanıyor. Kimisi rtx 3060 ve i5'li sistem vs istemiş. Arkadaşlar siz şaka mısınız? Giriş ve orta segment deniliyor. Sanki adamlar artık çıkaracağımız son sistem buna göre öneri sunun demiş gibi herkes bol keseden atıp tutuyor. Max bütçe 10K₺ olmalı ve ekran kartı 1660 & 1660s veya pazarlığı biraz daha zorlarsanız 3050 ekran kartı olabilir. 3050 bile lüks olabilir bu sisteme. İşlemci tarafında intel taraftarıyım. i3 10. veya 12. nesil bir işlemci kullanılabilir. Bütçeden feragat etmek için tek 16GB ram 3000mhz kullanılabilir. İsteyen bunu 2x8 olarak özelleştirebilir.
Herkes kendi ihtiyacına göre öneride bulunuyor. Giriş-orta seviye diye rtx 3060 ti isteyen bile var.

cls63 v8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ryzen 3 3200G işlemci 8+8 ram B450 Max anakart 240gb SSD 500w PSU bu sistemi yazdım çünkü daha uygun olsun hemde zamanla geliştirebileceğimiz bir sistem bu sistem maksimum 4000TL yapsanız çok iyi olur benim bütçem bu kadar bazı arkadaşlarında içimizde benim gibi bütçesi olabilir
Bununla oyun oynayamazsın knk.

ZeroTolerance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
Herkes kendi ihtiyacına göre öneride bulunuyor. Giriş-orta seviye diye rtx 3060 ti isteyen bile var.
Problemde bu zaten. Herkes kendi çıkarına göre ortaya bir şey koyuyor. Ne isteniyorsa ona göre bir öneri bulunmalıyız. Giriş - Orta - Yüksek diye bir sistem grubu zaten bulunuyor. Sıra diğerlerinede gelecek fakat şu an giriş seviyedeyiz.

Murda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
50 bin ve üstü bir sistem toplama olabilir mi?

Bana burada kızanlar olabilir. Ancak buna da yelpazede yer verilmeli bence. Mühendislerin kullandığı, yayıncıların tercih ettiği yüksek özellikli sistemler mevcut. Hem bilmeyenler adına bir adım olur hem de gelecekte makine toplamak isteyenlere rehber oluşturur.

Yabancı kaynakların birçoğunda bu tür toplama yapan kanallar mevcut. Bence PC Hocası'na da yakışır.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
50 bin ve üstü bir sistem toplama olabilir mi?

Bana burada kızanlar olabilir. Ancak buna da yelpazede yer verilmeli bence. Mühendislerin kullandığı, yayıncıların tercih ettiği yüksek özellikli sistemler mevcut. Hem bilmeyenler adına bir adım olur hem de gelecekte makine toplamak isteyenlere rehber oluşturur.

Yabancı kaynakların birçoğunda bu tür toplama yapan kanallar mevcut. Bence PC Hocası'na da yakışır.
Yeni çıkacak sistem giriş-orta seviye olacak yalnız üst seviye değil. Eğer istiyorsanız bir konu açın size yardımcı olalım.

Murda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Yeni çıkacak sistem giriş-orta seviye olacak yalnız üst seviye değil. Eğer istiyorsanız bir konu açın size yardımcı olalım.
İlginize teşekkür ederim. Giriş-orta segment ifadesini görmedim. Düşüncemi söyledim sadece. Bugün PCH-Attack'ı sipariş verdim ben.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri