Pc Isınma Garip ses

numan61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar Arkadaşlar 

Sistemim 5-6 Aylık Daha 1-2 hafta öncesine kadar cıt cıkarmayan ses şimdi pc acıldıktan 30 Dk sonra Sankı Çok hafiften arabaya ara gaz veriyormuş gibi oluyo yüksek aşiriya kacan bi ses yok ama Gece video filan izlerken cok rahatsiz ediyo 7-8 saat Gta 5 oynadigim Pc de şimdi 15-20 dk da Pc ısınmaya baslıyor ve seste yükseliyor Buda bana göre Amd radeon güncellemesinden yani yeni gelen güncellemeden kaynaklı oldugunu düşünuyorum ondan öyle hiç bir sorunum birşeyim yoktu cunku kasaya komple hava filan tuttum temizlemedim ama yinede ayni Sistemim

MSI Radeon RX580 ARMOR OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
 TOSHIBA OCZ 480GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
 Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
 MSI B450M PRO-VDH PLUS 3466MHz(OC) Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
 AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci
ADATA XPG 16 GB Gammix D10 Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı mı işlemci mi fan hızının sebebi bilmiyorum ama şöyle yapın. AMD Radeon ekran kartı yazılımından fan ayarınızı otomatiğe alın. Sonra MSI Afterburner yazılımını kurun ve yine fan ayarınızı otomatikte bırakın. Bir deneyin sorun var mı yok mu. Eğer yine aynı sorun varsa MSI Afterburner ayarlarını açın ve Fan sekmesine gelin burada Kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolünü aç deyin ve açılan ayar sekmesinden 5 eğri noktası olsun. Çizgi üzerinde bir yere tıklarsanız bir eğri oluşur aynı eğriyi mouse ile seçip delete tuşu ile silebilirsiniz.

Genel hep kullandığım hiç şaşmaz bir eğri ayarı vereyim size.
1. nokta 30 derece 40% fan hızı.
2. nokta 50 derece 50% fan hızı.
3. nokta 65 derece 65% fan hızı.
4. nokta 75 derece 80% fan hızı.
5. nokta 80 derece 100% fan hızı.

Bu ayarda kart genelde %60-70 fan hızı ayarında tam yük altında stabil kalabiliyor. AMD ve NVIDIA kartlar ile pek çok kez test ettim genelde işe yarıyor.

Aynı derece fan eğrisi işlemini işlemci için Ryzen Master https://www.amd.com/en/technologies/ryzen-master bu yazılım ile yapabilirsiniz.

Ayrıca bu olay birden bire olduğuna göre ya yazılım kaynaklı bir sorun var yada sisteme kurduğunuz bir yazılım sisteme yük bindiriyor bu fan hızı yükseldiğinde sisteme binen yükü görev yöneticisinden kontrol edin sorun hangisi bakın.

Ayrıca bir antivirüs yazılımı ile sistemde tarama yapın bir trojen sorununuz olabilir. Kaspersky Total Security öneririm. 30 gün tam sürüm denemesi var. Link : https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial

Sonuçları paylaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri