PC Kendi kendine res atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi sistemimim kendi kendine res atmaya başladı daha önce hiç böyle bir sorun yoktu birden bire res attı sonra giriş ekranına gelince tekrar attı sistemi komple fişini çekip bağlayınca açıldı bu sefer oyuna girince tekrar attı ve daha açılmıyor giriş ekranına gelince tekrar tekrar atıyor bazen giriş ekranına gelmeden atıyor, sistemim güç kaynağı hariç yeni 3 aydır sıkıntısız çalışıyordu ekran kartı,işlemci sıcaklıklarını hep kontrol ediyordum 60ı geçmiyordu yük altındayken.Birden bire nasıl böyle bir şey olabilir lütfen yardım edin

Msi h410m pro vh anakart bios güncel, intel i3 10100f işlemci , ASUS gtx 1060 3 gb ekran kartı ,16gb 2666 mhz ram sistemim budur daha önce hiçbir sorun yoktu

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç kaynağı sorunu var gibi duruyor. Bir arıza olmuş olabilir. Farklı bir PSU ile deneyin sisteminizi.

Hocam merhabalar bilgisayarın tek ramle çalıştırmayı denedim yaklaşık 1.30 saat çalıştıktan sonra chromeda gezinirken bi anda tekrar res atmaya başladı cpu gpu mem stress testleri yaptım yaparken sistem kapanmadı güç kaynağından olsa kapanması gerekmez miydi

nv26y3n.jpeg
[/url][/img]

Hocam şansa pcyi açabildim tekrar HDD Tune programından ssdyi scan testi yaptım yaptıktan 1 sn sonra kapandı giriş ekranı gelmeden daha res atıyor,SSD kaynaklı olabilir midir

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Belleklerinizi memtest86 ile test ettiniz mi?

Hocam şu an o testi yapacakken restart atar diye yapamıyorum 1,5 ay önce windowsun bellek testini yapmıştım sorun çıkmamıştı 1,5 ay sonra bir problem olmamıştır herhalde bilemiyorum ama çok fazla etken var deneyemiyorum hepsini teker teker.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Memtest86 yazılımı USB diske kuruluyor ve Windows BOOT aşamasında çalıştırılıyor. Format atar gibi bellek ile başlatıyorsunuz yazılımı yani mavi ekran vs. almanız mümkün değil. Bu test yazılımı Windows 'un kendi yazılımından daha detaylı daha iyi bir yazılım. Size tavsiyem bu yazılım memtest86 ile RAM testi yapın.

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Memtest86 yazılımı USB diske kuruluyor ve Windows BOOT aşamasında çalıştırılıyor. Format atar gibi bellek ile başlatıyorsunuz yazılımı yani mavi ekran vs. almanız mümkün değil. Bu test yazılımı Windows 'un kendi yazılımından daha detaylı daha iyi bir yazılım. Size tavsiyem bu yazılım memtest86 ile RAM testi yapın.
Tamamdır hocam deniyeceğim eğer ramlerde sıkıntı yoksa sorun güç kaynağında mıdır sizce

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam memory test yaparken reset attı bilgisayar ama hiç error yoktu,güç kesiliyor bi yere kadar şimdi sıkıntı ramlerdemi güç kaynağında mı kafam çok karışık

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam önerebileceğiniz bir PSU var mıdır 500w 500₺ bütçe, elektrik kesilmelerine dayanabilecek korumalı  :angel:

Yarın gidip direkt alıcağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Net ve kesin olarak emin olmadan ürün almasanız iyi olur. Bence sorun PSU ama emin olmadan almak risk olacaktır. Boşa masraf yapma ihtimaliniz var çünkü. Size tavsiyem arkadaşınız veya akrabanız olur birisinden bir PSU ödünç alıp deneyin sisteminizi.

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
T
ugur.gozaydin' Alıntı:
Net ve kesin olarak emin olmadan ürün almasanız iyi olur. Bence sorun PSU ama emin olmadan almak risk olacaktır. Boşa masraf yapma ihtimaliniz var çünkü. Size tavsiyem arkadaşınız veya akrabanız olur birisinden bir PSU ödünç alıp deneyin sisteminizi.
Hocam doğru diyorsunuz ama PSU dan kaynaklı değilse nasıl çözücem başka ney olabilirki

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Başka bir arızalı bir bileşen sorununuz olabilir. İşlemci , anakart veya ekran kartı gibi şeyler. Hatta diskiniz bile bir kısa devre yaptırıyor olabilir. Bu tarz elektronik sorunları bir test yöntemi ile anlamanız pek mümkün değil. PSU bu sorununuzdaki en olası bileşen ama başka bir PSU ile denemeden alırsanız boşa masraf yapma ihtimalinizin olduğunu bilin demek istedim.

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka bir arızalı bir bileşen sorununuz olabilir. İşlemci , anakart veya ekran kartı gibi şeyler. Hatta diskiniz bile bir kısa devre yaptırıyor olabilir. Bu tarz elektronik sorunları bir test yöntemi ile anlamanız pek mümkün değil. PSU bu sorununuzdaki en olası bileşen ama başka bir PSU ile denemeden alırsanız boşa masraf yapma ihtimalinizin olduğunu bilin demek istedim.

Hocam şu an deneyebileceğim başka bir PSU olmadığından bilgisayar tamircilerinede çok güvenemiyorum o yüzden durmaktansa alıcağım bir PSU artık sorun PSUdan değilse iade ederim napayim :-/

Ama işlemci veya gpudan olsa stress testlerinde atma olmaz mıydı hocam diye düşünüyorum ,bilemiyorum  :huh:

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam şu an yeni bir PSU aldım şimdilik sıkıntı yok gibi gözüküyor diğer PSU ile yaptığım benchmarklarda kapanırken şu an kapanmıyor inşallah düzelmiştir korkar oldum artık. :shy:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bazen sadece belli komut setleri belli bir kullanım senaryosunda hata verebiliyorlar GPU ve CPU birimleri ama siz önce beninde görüşüme göre PSU ürününü değiştirin. İlk mantıklı adım bu olacak gibi duruyor. 500 TL bütçeye size PSU önerisi yapacağım.

1. Zalman GigaMax 550W 80+ Bronze - 474 TL
  2. FSP Hyper 80+ Pro 650W Bronze - 583 TL
2 üründe oldukça kaliteli F/P oranı yüksek ürünlerdir.

KS

lilboss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazen sadece belli komut setleri belli bir kullanım senaryosunda hata verebiliyorlar GPU ve CPU birimleri ama siz önce beninde görüşüme göre PSU ürününü değiştirin. İlk mantıklı adım bu olacak gibi duruyor. 500 TL bütçeye size PSU önerisi yapacağım.

[font=Roboto, Arial, sans-serif]XIGMATEK X-POWER SERİSİ 500W[/font]

Aldım hocam gta 5 csgo ssd hdd testleri yaptım şu an sıkıntı yok

çok araştırma yapamadım online derslerim sınavlarım olduğu için hemen bugün gidip almak zorunda kaldım yine iyi üründür değil mi hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kötü bir PSU markası almışsınız ama en azından sorununuzun PSU olduğu bu üründen sonra kesinleşmiş oldu. 

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri