PC? Laptop?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Mehaba ben bilgisayar almaya karar verdim ancak daha lise 1.sınıfım üniversiteye daha 3 yılım var laptopmu almalıyım pcmi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Üniversitede Laptop bölümünüze göre ihtiyaç dahilinde olabilir ama Lise hayatında çok bir ihtiyacınızın olacağını sanmıyorum yanınızda gezdirme odaklı. Eğer sonradan masraf yapmak sıkıntı olur derseniz Laptop alıp devam edebilirsiniz ama sonradan masraf yapmak sorun değil derseniz bence Üniversite hayatınıza kadar masaüstü ile devam edin.

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ben soyle düşündüm şimdi masaüstü alırım eğer ozaman masraf yapicak sekilde degilsem satarim laptop alırım diye düşündüm ama ozamanki fiyatlar nasıl olucak bilemedigimiz icin arada kaldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oda olabilir ama 3 sene sonra sistem ölü fiyatına gidebilir şuan fiyatlar uçuk sebebi mining ve maliyetler ama 3 sene sonra durum daha farklı olabilir. Ama yapılabilir bir şey sorun yok.

ufuk7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Selam iyi geceler.
Bölüme göre değişmekle birlikte genellikle ilk sene giriş dersleri + matematik, fizik, kimya gibi temel bilim dersleri alınır. Bu süreçte okula bilgisayarını getirmen gerekmeyecek muhtemelen. Seçeceğin üniversite ve İngilizce seviyene göre hazırlık dönemin de olabilir, onu da düşünebiliriz. Alacağın laptopu bölüm derslerin için minimum 3 yıl, muhtemelen 4 yıl, belki 5 yıl sonra kullanacaksın demek. O yüzden şu anda neye ihtiyacın var onu düşün bence.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Mehaba ben bilgisayar almaya karar verdim ancak daha lise 1.sınıfım üniversiteye daha 3 yılım var laptopmu almalıyım pcmi?
Merhaba, eğer ben şu an Lise 1 olsaydım alacağım şey kesinlikle bir Masaüstü PC olurdu. Neden diye soracak olursanız kanımca giriş seviye bir bilgisayar bile orta seviye laptoptan çok daha iyi. En büyük artısını soracak olursanız bir masaüstü bilgisayarın parçalarını istediğiniz zaman yenileyebilir ve değiştirebilirsiniz ancak laptoplarda bu mümkün değil. Yapabildiğiniz en fazla şey ram ve ssd değiştirmek ki siz üniversiteye geçene kadar (ki bu 3 yıl da olabilir, 4 de ve 5 de) ddr5 ramler çok yayılır ve ddr4 ramler geride kalmış olursa şu an aldığınız laptop her zaman bugünde kalacağı için siz büyüdüğünüzde zamanın gerisinde kalmış olacaksınız. Laptop satın almak her zaman satın aldığın o günde takılı kalmak gibi bir şeydir. Ben bunu kendi laptopumda tecrübe etmiştim en acı olarak. Yıllar önce en iyi laptopu almıştım ve sonra ddr3 ramler çöp gibi bir şey olup herkes her yerde ddr4 teknolojisine geçince ben neredeyse hiç oyun oynayamaz veya hiçbir programı kullanamaz hale geldim. Kısacası, her an sizinle olup size dost olacak bir Masaüstü PC yi canı gönülden tavsiye ederim.

KS

Zangetsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
merhaba kararımı verdim masaüstü daha mantıklı geliyor görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer sistem kurmayı düşünürseniz konunuzu açtığınızda yardımcı olacağız.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri