Merhaba, eğer ben şu an Lise 1 olsaydım alacağım şey kesinlikle bir Masaüstü PC olurdu. Neden diye soracak olursanız kanımca giriş seviye bir bilgisayar bile orta seviye laptoptan çok daha iyi. En büyük artısını soracak olursanız bir masaüstü bilgisayarın parçalarını istediğiniz zaman yenileyebilir ve değiştirebilirsiniz ancak laptoplarda bu mümkün değil. Yapabildiğiniz en fazla şey ram ve ssd değiştirmek ki siz üniversiteye geçene kadar (ki bu 3 yıl da olabilir, 4 de ve 5 de) ddr5 ramler çok yayılır ve ddr4 ramler geride kalmış olursa şu an aldığınız laptop her zaman bugünde kalacağı için siz büyüdüğünüzde zamanın gerisinde kalmış olacaksınız. Laptop satın almak her zaman satın aldığın o günde takılı kalmak gibi bir şeydir. Ben bunu kendi laptopumda tecrübe etmiştim en acı olarak. Yıllar önce en iyi laptopu almıştım ve sonra ddr3 ramler çöp gibi bir şey olup herkes her yerde ddr4 teknolojisine geçince ben neredeyse hiç oyun oynayamaz veya hiçbir programı kullanamaz hale geldim. Kısacası, her an sizinle olup size dost olacak bir Masaüstü PC yi canı gönülden tavsiye ederim.Mehaba ben bilgisayar almaya karar verdim ancak daha lise 1.sınıfım üniversiteye daha 3 yılım var laptopmu almalıyım pcmi?