Pc oneboard' dan açılıyor fakat ekran kartını takınca açılmıyor

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocalar eski kötü bilgisayarımı kardeşim için updatelemek istedim fakat sorun şu ki anakart girişi takılı olunca pc açılıyor windows geliyor ekran kartını kasaya takıp girişinide taktıktan sonra açma tuşuna basıyorum pc açılıyor fanlar dönüyor fakat ekran karariyor tekrar arkadan ışık vururcasına bi siyah ekran daha geliyor ve köşede(sol) uzun çizgi ( _ ) parantez içine aldığım işaret çıkıyor ve tekrar tekrak bu döngü devam ediyor sorun ne olabilir ramları tek tek çıkarttım başka ekran kartı denedeim açıldı fakat sorun bu kartta neler oluyor hocalar
(pc'i 2 aydır office için oneboard'dan kullanıyoruz)
sistem:
foxconn ddr2 800mhz anakart
2gb+1gb ddr2 800 mhz kingstone ram
400w güç kaynağı
500gb hdd
eski windows un geldiği kart [ asus x550]
yeni windows un gelmediği sorun olan kart [radeon 4600 series]
(harddiskte sorun vs badsector yok güç kaynağı sağlam)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlangıç ayarların ile alakalı bir durumdan dolayı böyle yapıyor. Güvenli mod seçenekleri ile bir deneme yapalım olmaz ise diğerlerine bakarız. Önce PC 'yi başlattığında BOOT Menüsü ayarlarını açman gerek genelde F9 'dur veya windows açılırken CTRL + DELETE yapıp sonrasın ESC tuşuna basarakta açılabilir. Küçük bir pencere açılır buradan Hard Drive seçeneğini seç ve bekle geri sayımdan sonra windows yeniden başlar ve açımaya çalışır açılmaz ise PC 'yi kapat sonra tekrar aç ve BOOT Menüsü ayarlarını tekrar gir sonra Hard Drive seçeneğini seç bu sefer Windows 'u normal olarak başlat seçeneğini seç. Genelde Windows açılır ama açılmaz ise başka bir deneme yapmak gerek. Şöyle yap bir Windows format diski ile şuan kullandığın Windows her ne ise ona ait hazırlanmış bir format diski ile Win 7,8,10 veya XP her ne ise onu takıp o disk ile başlat PC 'yi sonra format ekranı geldiğinde Window 'u ONAR veya ONAR yazısı ara ve gir Başlangıç onarma seçeneğini bul ve onarma başlat. Sonrasında eğer işe yaramaz ise format atman gerek siyah ekrana sebep olan ekran kartı sistemde takılı olmasına gerek yok format işlemi sırasında.

KS

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam f9 veya ctrl+del yapabilmem için bios ekranı gelmesi lazım ama oda gelmiyor ekran hep kapalı ama açılıyor siyah bi ekran o da sol köşedeki işaret çıkıyor bios ekranı gelse işletim sistemi win 10

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka ekran kartı ile çalışıypr demiştiniz onunlada yapabilirsiniz yeterki ayarlar uygulansın illa o ekran kartı takılınşkin yapmanıza gerek yok.

KS

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hayır hocam o dediğin harddrive yazmıyor flappy drive yazıyor diskimin adı yazıyor ve altta alakasız 2 seçenek daha var diskimin üzerine bastım pc kendini yeniden başlattı sora 4600series i taktım ve gene ekran hep siyah sol köşede o uzun çizgi var atıyor atıyor sorna gidiyor monitör 1 snlik bi sürede kapanıp açılıyor ve gene o çizgi bu döngü ellemesem ömür boyu devam eder

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam onboard üzerinden alın görüntüyü dediklerimi bir şekilde yapabilmeniz gerek. Onboard üzerinden yapın ayrıca bir şey daha var BIOS 'unuza reset atmışmıydınız, BIOS reset deneyebilirsiniz sorunu belki buda çözebilir.

KS

surucu_07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bios pilinide çıkarttım toprakladım bios ayarlarını sıfırlardım aynı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri