PC Öneri (23 Ağustos 2022)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Herkese Merhaba.

Üniversite de mimarlık için laptop veya masaüstü pc alacağım 20-25K TL civarı bütçem var. Sizce laptop mu masaüstü mü?

Ayrıca çok pc den anlayan biri değilim bu yüzden kendim kasa toplayamam sanırım bu yüzden hazır sistemler daha önceliğim.

Bu fiyat aralığında laptop veya sistem önerileriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim

Moderatörün son düzenlenenleri:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Herkese Merhaba. Üniversite de mimarlık için laptop veya masaüstü pc alacağım. 20 25k civarı bütçem var. Sizce laptop mu masaüstü mü? Ayrıca çok pc den anlayan biri değilim bu yüzden kendim kasa toplayamam sanırım. Hazır sistemler daha önceliğim. Bu fiyat aralığında laptop veya sistem önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim
Eğer gittiğiniz yerde kendinize ait bir eviniz olacaksa masaüstü kullanmanızı öneririm.
Bu hem tasarım programlarını kullanırken, hem de ders dışı zamanlarda vakit geçirirken (oyun-film vs.) sizin için daha iyi olur.
Eğer kasa dışındaki diğer şeylere sahipseniz veya bir şekilde ucuza/bedavaya temin edebilecekseniz (monitör+kulaklık+klavye vs.) kalan bütçe ile de derslerde kullanmak için ucuza sıfır veya 2.el bir laptop alabilirsiniz. Sadece okula git gel yaparken kullanırsınız.

YouTube kanalları sık sık farklı bütçelerde sistemler topluyorlar. Bütçeniz güzel, onlardan alabilirsiniz.
Misal, PC Hocası 2 gün önce aşağıdaki sistemi paylaşmıştı.

1661210477455.png

Son düzenleme:
KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Eğer gittiğiniz yerde kendinize ait bir eviniz olacaksa masaüstü kullanmanızı öneririm.
Bu hem tasarım programlarını kullanırken, hem de ders dışı zamanlarda vakit geçirirken (oyun-film vs.) sizin için daha iyi olur.
Eğer kasa dışındaki diğer şeylere sahipseniz veya bir şekilde ucuza/bedavaya temin edebilecekseniz (monitör+kulaklık+klavye vs.) kalan bütçe ile de derslerde kullanmak için ucuza sıfır veya 2.el bir laptop alabilirsiniz. Sadece okula git gel yaparken kullanırsınız.

YouTube kanalları sık sık farklı bütçelerde sistemler topluyorlar. Bütçeniz güzel, onlardan alabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 5025
Hocam yurt çıkmaz ise ev tutacağım. O yüzden yurt sonucları çıktıksan sonra gidip pc alacağım eğer dediğiniz gibi eve çıkarsam masaüstü alayım o zaman. Video için de teşekkürler hemen inceleyeceğim

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Ekli dosyayı görüntüle 5025
Hocam suan elimde hiç bir sey yok. O yüzden dediğiniz monitör kulaklık mause vs de tavsiye edereniz çok sevinirim.

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bence bir mimarlık öğrencisi için laptop daha uygun olabilir.
Hocam çok araştırdım. Eve çıkma olasılığım biraz daha yüksek olduğu için masaüstü düşünüyorum. Mimar arakadaşlar ekran boyutu vs. Gibi bir çok artısı olduğunu belirtmiş. Tek eksi yanı üni ye götürülmemesi. Bu konu da da çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Hocam çok araştırdım. Eve çıkma olasılığım biraz daha yüksek olduğu için masaüstü düşünüyorum. Mimar arakadaşlar ekran boyutu vs. Gibi bir çok artısı olduğunu belirtmiş. Tek eksi yanı üni ye götürülmemesi. Bu konu da da çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.
Bende yanında taşıma açısından laptop daha uygun olur diye söyledim. Bütçene monitör dahil mi ?

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bende yanında taşıma açısından laptop daha uygun olur diye söyledim. Bütçene monitör dahil mi ?
Hocam elimde hiçbir pc malzemesi yok diyebilirim. Kasa+monitör 25k veya iste 26 27 ye kadar esnetebilirim. Klavye-mouse da alıcam bunlar dahil değil. Kulaklık hoparlör vb yi ilerleyen zamanlarda alırım onların şuan acelesi yok

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Eğer sorun ekran büyüklüğü ise laptop aldıkdan sonra monitör alıp laptopu monitöre bağlayın. Böyle bir şey var değilmi?

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Bu sistemi kasayı Cougar MX440 ile değiştirdim. Linke tıkladığında o şekilde gelecek karşına.

Monitör olarak yanına bu çok iyi olur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam suan elimde hiç bir sey yok. O yüzden dediğiniz monitör kulaklık mause vs de tavsiye edereniz çok sevinirim.
Demek istediğim evde veya eş-dost birilerinden varsa ucuz yolla da halledebilirsin.
Gitmeden veya gideceğin şehirde olan ilanlardan işini görecek seviyede 2. el monitör ve ucuz yollu klavye+mouse alabilirsin.
Maksat görüntü versin, kullanmana izin versin. 1-2 ay onları kullanırsın, daha sonra parça parça daha iyilerini de alırsın.
Ben şehir değiştirirken ofisteki 19" monitörü almıştım. Bir süre onu kullandım.
Daha sonra 27" monitör alınca 19'luk olanı 2. monitör olarak kullanmaya başladım.

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Eğer sorun ekran büyüklüğü ise laptop aldıkdan sonra monitör alıp laptopu monitöre bağlayın. Böyle bir şey var değilmi?
Hocam var tabiki ama gönlüm masaüstü den daha çok yana. Perfonmans vb konusunda laptopa göre daha iyi. Tek sorun taşınmazlık.

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hoc
Nvidia ekran kartlı sistem istersen bunu alabilirsin.
Hocam sağolun. Attığın linklere hemen bakıyorum.

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Demek istediğim evde veya eş-dost birilerinden varsa ucuz yolla da halledebilirsin.
Gitmeden veya gideceğin şehirde olan ilanlardan işini görecek seviyede 2. el monitör ve ucuz yollu klavye+mouse alabilirsin.
Maksat görüntü versin, kullanmana izin versin. 1-2 ay onları kullanırsın, daha sonra parça parça daha iyilerini de alırsın.
Ben şehir değiştirirken ofisteki 19" monitörü almıştım. Bir süre onu kullandım.
Daha sonra 27" monitör alınca 19'luk olanı 2. monitör olarak kullanmaya başladım.
Hocam eş dosttan bişey istemek istemiyorum açıkçası. Kendimde de yok. Mecbur satın alacağım. Senin de dediğin gibi bazı parçaları sonradan ilave edeceğim zaten. Yorumun için eyvallah

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam var tabiki ama gönlüm masaüstü den daha çok yana. Perfonmans vb konusunda laptopa göre daha iyi. Tek sorun taşınmazlık.
Tabi masaüstü daha performanslı herkes masaüstü ister. Ama üniversiteye götürülmesi gerekiyorsa laptop ki galiba götürmeniz gerekiyormu bilmiyoruz. Youtube'den bu bölüm hakkında araştırma yapın götürülüyormu onu öğrenmek için. Pc ler çok pahalı masaüstü alıp kenarda boş boş durmasın diye diyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam eş dosttan bişey istemek istemiyorum açıkçası. Kendimde de yok. Mecbur satın alacağım. Senin de dediğin gibi bazı parçaları sonradan ilave edeceğim zaten. Yorumun için eyvallah
Toplamda 25-27 K civarında bütçen var.
Bu bütçe ile Kasa + Laptop + işini görecek seviyede monitör/klavye/mouse vs. alabileceğini düşünüyorum.
Ev işin netleşsin, para olduğu sürece sonrası kolayca halledilir.

KS

Berkay_Ekc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
H
Tabi masaüstü daha performanslı herkes masaüstü ister. Ama üniversiteye götürülmesi gerekiyorsa laptop ki galiba götürmeniz gerekiyormu bilmiyoruz. Youtube'den bu bölüm hakkında araştırma yapın götürülüyormu onu öğrenmek için. Pc ler çok pahalı masaüstü alıp kenarda boş boş durmasın diye diyorum.
Haklısın hocam. Youtube den forumlardan cok araştırdım zaten. Herkes kişisel yorum yapmış kimisi dediğiniz gibi laptop+monitör kimisi laptop kimisi masaüstü kimisi önce laptop başlayıp sene sonu satıp sistem kurmuş kendine. Ben de yurt çıkmazsa Masaüstü sistem toplayamaya çalışyorum. Zaten laptoplar belli. Ama Masaüstünde deneyimli arkadaşlar şunu çıkar bunu ekle vb. Gibi bircok yardımda bulunuyor. Sonuçlardan sonra 10 gün gibi süre kalıyor sıkışmak istemediğim içn şimdiden hazırlık yapıyorum. Tekrar düşüncen için sağol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri