Pc Oyundan Çıkınca Kapanıyor

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyunu yaklaşık 55 dakika gibi bir süre oynadım tam ekrana alarak ve sorun çıkmadı çok teşekkür ederim bakalım sorun tamamen çözüldümü buraya geri yazarım sorun olursa çok yardımcı oldun peki grafikleri yükseltmemi önerirmisin oyunun sistem gereksinimleri şöyle
Minimum Teknik Özellikler:
İS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10
İşlemci (AMD): AMD FX-6350
İşlemci (Intel): Core i5 6600K
Bellek: 8GB RAM
Ekran kartı (AMD): AMD Radeon™ HD 7850 2GB
Ekran kartı (NVIDIA): nVidia GeForce® GTX 660 2GB
DirectX: 11.0 uyumlu video kartı ya da dengi
Online Bağlantı Gereksinimleri: En az 512 KBPS bağlantı hızı
Sabit disk alanı: 50GB
Önerilen Teknik Özellikler:
İS: 64-bit Windows 10 veya üstü
İşlemci (AMD): AMD FX 8350 Wraith
İşlemci (Intel): Intel Core i7 4790 veya dengi
Bellek: 16GB RAM
Ekran kartı (AMD): AMD Radeon™ RX 480 4GB
Ekran kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 3GB
DirectX: 11.1 uyumlu video kartı ya da dengi
Online Bağlantı Gereksinimleri: En az 512 KBPS bağlantı hızı
Boş Disk Alanı: 50GB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yükseltebilirsiniz grafikleri bir sorun yok. Ama RX 580 zaten biraz falza güç çeken bir cihaz grafik artışı olduğu zaman biraz daha fazla güç çekecektir yani sistem PSU 'dan dolayı kapanabilir ki eğer böyle olursa PSU 'da yetersiz demektir.

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır yardımlarınız için çok teşekkür ederim sorunun tamamen geçtiğinden emin olmamızın tek yolu deneyimlemek sanırım eğer sorun çıkarsa yazarım iyi geceler

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Maalesef gene yaptı ama biosu güncellemek az çok işe yaradı sanırım napmamı önerirsiniz

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Grafikler yüksekteydi yarın yine ortaya alıp denerim bakarım yüksek yapınca power yüzünden performansmı yetmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son yazdığınız yorumda bir doğruluk payı var deneyip sorunu net değil ama yüksek ihtimal ne yaratıyor anlarsınız. Ancak bence her ihtimale karşı size tavsiyem masraf yapmadan bir arkadaşınız vs. vardır etrafınızda PSU 'sunu ödünç alıp sistemde bir deneyin derim işe yararsa PSU 'dur ama yaramaz ise başka şeylere bakarız yada hiç uğraşmazsınız arıza tespiti için garantiye varsa tabi yoksa PC tamircisine götürebilirsiniz sistemi ama gerçekten iyi bir tamirciye götürün piyasada işten anlamayan adam çok.

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
maalesef etrafımda ödün alabileceğim birisi yok ve garantide yok etrafa sorarım ama sanmıyorum psu çıkacağını teşekkürler yardımın için bu arada sisteme 300-400 tl arasına psu önerirmisin bu akşam yine denemeyi düşünüyorum orta ayarlarda bakalım sonuç ne olacak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Utku Ozan' Alıntı:
maalesef etrafımda ödün alabileceğim birisi yok ve garantide yok etrafa sorarım ama sanmıyorum psu çıkacağını teşekkürler yardımın için bu arada sisteme 300-400 tl arasına psu önerirmisin bu akşam yine denemeyi düşünüyorum orta ayarlarda bakalım sonuç ne olacak

PSU öneririm ama PSU 100% sorunu çözer diyemem masraf yapmadan denemek mantıklı olurdu. Şey yapabilirsiniz etrafınızda PC tamircisi varsa iyi bir ise çoğu bir b.ktan çakmıyor çünkü şey yapabiliyorlar, bizim burada ücreti 50 TL 'ye kadar çıkıyor sorun ne size söylüyorlar. PSU zaten iyi değil belli marka model olarak eğer alayım gerek yok derseniz önereceğim PSU 'lar şunlar olur.

1. Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ - 301,90 TL
  2. GIGABYTE P650B 650W 80+ Bronze - 356.61 TL
  3. High Power 600W 80+ Gold Performance GD (HP1-J600GD-F12S) - 449,00 TL
1. ve 2. ürün piyasadaki en çok tercih edilen F/P olarak ucuz yollu ama kaliteli alabileceğiniz 2 ürün. 3. ürün ise eğer alabilirseniz fiyatı çok iyi normalde şuan 500 TL üzerinde ama hepsiburada.com da şuan bayağı inmiş kaçmaz bence.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'lar ATX standardında ki piyasadaki tüm kasalar ATX standardında PSU destekler. Bazı ufak kasalarda SFX yani daha ufak boyutlu PSU 'lar montajlanıyor sadece onlar özel. PSU 'larda PSU uzunluğuna bakmanız gerek eğer PSU kanalının uzunluk olarak bir kısıtlaması varsa örnek PSU montaj yerinnin az önünde disk takma yuvası var onun gibi şeylerden bahsediyorum o zaman PSU uzunluk ölçüsüne bakacaksınız sadece bu başka bir şeye bakmanıza gerek yok.

Ölçüler;
Sharkoon SHP650 V2 : 14cm Uzunluk , 15cm Genişlik, 8.6cm Yükseklik
GIGABYTE P650B : 15cm Uzunluk , 14cm Genişlik, 8.6cm Yükseklik
Sharkoon SHP650 V2 : 14cm Uzunluk , 15cm Genişlik, 8.6cm Yükseklik

Hepsi benzer uzunluktukar 14-15cm

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
orta ayarlara alıp 1.30 saat oynadım ve sorun çıkarmadı sizce neden olabilir bu tam besleyemediği için mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Büyük ihtimalle GPU yükü artınca güç ihtiyacı artığı için PSU başa çıkamıyor ama size dediğim gibi 100% kesin değil bu sadece varsayım şuan için. Ben olsam her halükarda PSU 'yu değiştirirdim. Marka zaten iyi değil ürüne güvenmeyin o yüzden.

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şimdide orta ayarlarda oynamama rağmen 1 saat 10 dk da yaptı birde tam ekran pencereliye alıp bakıcam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GÜç dağılımı dengesi değişebilir ekran kartları sürekli aynı seviyede güç geçmez yada başka bir bileşen bunu böyle grafik ayarları vs. ile uğraşıp çözemezsiniz. Dediğim gibi sistemin tam anmalıyla bileşen bileşen test edilmesi gerek yada önce PSU 'nuzu değiştirin ürün iyi değil dedi size.

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu arada bir şey dikkatimi çekti dxtory diye bir program var bu fps sabitlemek için filan kullanılıyor eski bir oyunda kullanıyordum bi ara yanlışlıkla bf de açık unutmuştum 1.30 saat oynadığım gün ve kapanmamıştı sonra kapanmıştı işte program kapalıyken ve son 3-4 gündür program açıkken giriyorum hiç sorun çıkarmıyor bu arada hafta sonu baktırmayı düşünüyorum nasıl tarif etmemi önerirsiniz sorunu az çok biliyorsunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğiniz yazılımı bilmiyorum "dxtory" ilk defa duydum ve size format atın dedim siz aynı yazılımı tekrar mı kurdunuz? Bu konuyu pek anlamdım size pek çok şey önerdim test etmenizi istedim ve sisteme kuracaklarınızı yazdım ki bir ekstra yazılım neden olmasın diye ki sizde bana yazdıklarıma uyduğunuzu yazmıştınız. Yani burada siz beni dinlemediniz ben buradan bunu anlıyorum.

Sorunu anlatacağınız kişi olanı biteni olduğu gibi anlatın ve denediklerinizi söyleyin ki aynı şeyleri denemesinler.

KS

Utku Ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır bu yazılı ilk defa kullandım başka bir oyun için ve kapanma sorununu çözmek için kurmamıştım oyunla ilgili sorun için kurmuştum yani bilerek yapmadım ve yanlış hatırlamıyorsam format attın dememiştiniz

bu arada program fps 60 sabitliyordu acaba onu belirtmek istemiştim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizi anladım zaten ben format atın ve sadece sürücüleri kurun demiştim sorunun yazılımsal olmadığını anlamak için sorun yok siz sisteme baktırı ca tekrar yazarsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri