pc ramleri görmüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3*4gb tan 12gb ram var ama görünen sadece 4 gb diyor.sabertooth x58 anakartı kullanıyorum.6 adet soket girişi var.denemelerime göre sadece 1 tanesi ram'i okuyor.diğerleri takılan rami görmüyor.Bu 5 tanesi birden bozulmuş olabilir mi?2.el almıştım pcyi ve aldığım kişi önceden 2 tanesinin çalışmadığını söyledi ama 3 taneyi de ben mi bozdum hiç kurcalamadan ?
Bu arada 2 ramin voltaj değeri 1.35 iken 1 tanesi 1.5 v yazıyor.bu farktan birşey olur mu yoksa kendisi otomatik ayarlıyor mu?
aşağıdaki işlemleri yaptım bir sonuç alamadım ?
-farklı kombinasyonlarda ramleri değiştirdim sadece 1 soket okuma yapıyor.
-bios tan ram frekanslarını 1333 e ayarladım olmadı
-bellek sorunları tanılama yaptım bir hata ile karşılaşmadı
-burnInTest programı ile rami test ettim hata çıkmadı

Bu sorun nasıl oluştu onuda anlatayım ?
pc yi temizliyeyim dedim 1 ay önce.fanları temizledim,termal macunu silip yeni sürdüm.Daha sonra pcyi açtığımda ki hala devam ediyor açılışta 1,2 veya 3 defa açılıp kapandıktan sonra pc tamamen açılıyor.Açılıyor diyip bu sorunu kulak ardı ettim.Bir kaç gün öncede android studio programını kurduğumda pc çok fazla donmaya başladı ve rami kontrol ettim(daha önce hiç etmemiştim ama 12 gb olduğunu biliyordum.) ve 4gb yazıyordu.Aşağıdada resim yüklenirse eğer cpuz ,specify programları 12 gb gösterirken , bilgisayar özelliklerinden , dxdiag sorgulamasından ve kaynak izleyiciden 4gb görünüyor.bios ekranında da 4 gb yazıyordu.
ramleri tek tek kontrol ettim hepsi çalışıyor.ya soketler bozuk ya sadece 1 soket devrede diğerleri kapalı.bunu nasıl anlarım ne yapmam gerekiyor?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bir tek rami alıp,tek tek 6 sokette birden sırayla denedinizmi.

Anakartın biosu ,eskimi. Yeni güncel bios ,sitesinde varmı,yani.

Resetlemeler ile açılması biosun rahat açılamadığınında bi işareti çünkü.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 tane soketin 1 pininde arıza var onu biliyorum.diğer 5 inde denedim.sadece 1 tanesinde çalışıyor ve diğer 3 rami bu çalışan dışındaki soketlere takarsam pc açılmıyor.yani bu çalışan yerde ram olmazsa pc açılmıyor.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anladığı kadarıyla ,o yazdığınız soketin haricinde diğer 5 soket hiçbi şekilde/hangi rami takarsanız takın çalışmıyor.

Makinaya bakım yaparken,ramleri söküp,hava falan tuttunuzmu anakarta. sOKETLERE TOZ KAÇMIŞ OLMASIN. Birde, o çalışmayan soketlere,çalışan herhangi bi rami takarken,ramin sokete giren sarı ucunu,yumuşak bi lastik silgi ile silerek takıp deneyin.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sana yazdığımdan beri uğraşıyorum desem yalan olmaz.neyse ki çözüldü.Başta dediğim gibi pc açılışta 1-3 defa aç-kapa yaptıktan sonra açılıyordu o da halloldu.tek seferde açılıyor.sistem geri yükleme yaptım yine çözülmedi.kasada ki tüm parçaları söktüm , temizleyebildiklerimi temizledim.bios pilini çıkardım ve jumper ile ram sıfırladım.işlemcinin macununu yeniledim.sonra tekrar birleştirip açtım.sorun hallolmuştu.1 yerde okumuştum 1 saat falan bios pilini çıkarın sonra takın diye belki çözüm buydu ama tahminimce jumper ile sıfırlamadan dolayı sorun halloldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun çözüldüğüne sevindim bazı durumlarda tüm sorunlar BIOS odaklı olabiliyor sıfırlamak sorunu çözdüğüne göre başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri