Pc Reslemesi

fred1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım ara ara kendini resetliyor. Şöyle anlatayım Bugün sürekli kendini resetliyor sonra düzeliyor aradan bir kaç hafta veya ay geçince tekrardan aynısını yapıyor fakat ertesi gün düzeliyor. Sonra yine bir kaç hafta ay sonra tekrar yapıyor. 2 aydır böyle sebebi nedir acaba ?

KS

fred1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Pc Reslemesi

İ5 4460 
Asus strix gtx 750 ti
h81m-p33 anakart 
8 gb ram kingston ama tam modelini hatırlamıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Güç kaynağınızda gerekiyor. Bu tarz sorunlar genelde güç kaynağından oluyor. Marka modeli öğrenmem gerek ki markası iyi mi iyiyse sistem bileşenlerinize yeterli mi arıza çıkartma ihtimali nedir ne değildir bir bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Yani ne iyi ne kötü bir ürün bu. Çift kanaldan 500 gücü bölerek veriyor sisteminize. Sorun çıkartma potansiyeli yüksek. Size önerim ilk önce bu ürünü başka bir ürün ile değiştirip deneyin. Masraf yapmaktan bahsetmiyorum. Çevrenizde arkadaş yada akrabanız olur veya bildiğiniz tanıdığınız bir bilgisayarcı olur. PSU 'yu bir alternatifi ile değiştirip test edin.

Yazılımsal odaklı zaten format atıp her şeyi denemişsiniz. BIOS ve çipset kurulumları da tamam diyorsunuz. Geri evinizdeki elektrik akımında bir sorun yoksa PSU kalıyor. Akla ilk gelen olarak.

KS

fred1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şuan okul için başka şehirde olduğum için açıkcası pek tanıdık bir bilgisayarcı ve arkadaş yok. Psu deneme olayına gelecek olursak her zaman yapmıyor bunu 1 gün yapıyor veya 3 4 saat sonrasında düzeliyor. Deneme yapmak bile uzun süre alıcak çünkü sık sık yapmıyor ve böyle bir deneme şansım olmaz elimde 2. bir psu yok çünkü. Evdeki elektrik akımında sorun olabilir çünkü şuan elektriğimiz inşaata bağlı. Ama binada oturanlardan böyle bir şikayette hiç duymadım benim haricimde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
fred1c' Alıntı:
Şuan okul için başka şehirde olduğum için açıkcası pek tanıdık bir bilgisayarcı ve arkadaş yok. Psu deneme olayına gelecek olursak her zaman yapmıyor bunu 1 gün yapıyor veya 3 4 saat sonrasında düzeliyor. Deneme yapmak bile uzun süre alıcak çünkü sık sık yapmıyor ve böyle bir deneme şansım olmaz elimde 2. bir psu yok çünkü. Evdeki elektrik akımında sorun olabilir çünkü şuan elektriğimiz inşaata bağlı. Ama binada oturanlardan böyle bir şikayette hiç duymadım benim haricimde.

Her ürün aynı elektrik akımına ihtiyaç duymaz. Bu yüzden ürünün kalitesine ve çektiğe güce bağlı sorunlar farklı olur. Bu yüzden PSU ilk dikkatimi çeken şey oldu. Başka bir sorun olacağını pek düşünmüyorum açıkçası.

KS

fred1c

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Peki ara ara yapmasının sebebi nedir acaba daha öncede dediğim gibi 1 gün yapıyorsa 10 gün,20 gün yapmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Güç akımı ve kullanım tarzınıza göre değişiyor olabilir. Yani ağır işler yaptığınızda kapanması fazla güç çekmesine sebep oluyor oda akımda bir sorun varsa veya PSU 'da veya ikisinde de bu yüzden kapatıyor olabilir sistemi. Şuan için başka bir şey olma olasılığı yok gibi bir şey.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri