pc sıfırlama virüsten kurtulma

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
pc de trojan virüsü vardı
sıfırlama yaptım rahatladı pc
bir daha sıkıntı yaşamamak için ne önerirsiniz ?
program vs.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kaspersky , bitdefender, malwarebytes bu üçünden birisini kullan Kaspersky biraz RAM ve Disk kullamını fazla tüketir sisteminde 16 RAM ve SSD yoksa diğerlerinden birisini kullan.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hiçbir yazılım :) Yazılımlar daha kötü yapıyor sistemin içinde yüklü gelen Defender her zaman iyidir kullandığınız tarayıcıya reklam engelleyici kurarak virüslerden kurtulabilirsiniz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
10 Yıldır Kaspersky ve Bitdefender ikilisini dönüşümlü kullanıyorum hiç Virüs vs. ile karşılaşmadım ki girdiğim siteler vs. çoğunlukla herkesin kullanığı yerler değil ve Antivirüsten kaynaklı tek sorun yaşamadım. Defender iyi ancak hiçbir zaman yeterli değil sık güncellenmiyor ve müdahale etmek için çok zaman harcıyor. Tarayıcıya ekstra bir Reklam engelleyici kurulacağına ki güvenilir olanı çok çok az sayıda oluyor bir Antivirüs kurup USB vs. gibi donanımlardan gelecek olan tehditlerede engel olmuş olursunuz.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 8 kullanmama rağmen 4 günde bir neredeyse güncelleme yapıyorum defender da windows 10 da bu günler daha az yani defender gayet başarılı üstelik " Adblock " güvenilir oluyor çünkü zaten yapabileceği çok fazla bir işlevi olmadığı için neye erişebilir ki o yüzden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4 günde bir diyorsun ayrı bir Antivürüs programı ki şuan Kaspersky kullanıyorum günde en az bir defa güncellenir ki bazen 2 olur bu sayı KB boyutunda yeni virüs faliyetleri hakkında sürekli veritabanı indirir. Adblock en yaygın olan tarayıcı eklentisi ancak yeterli değil dediğim gibi dışarıdan gelecek olan tehtidlerde var.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin demiş olduğunuzda doğru olabilir kesinlikle amacım fikir çatışması yaratıp kavga ortamı yaratmak değil kullanım şekli de önemli tabii ki yani önüne gelen her siteye giren kişiler kullanıcılar daha çok bilgisayar konusunda internet konusunda biraz daha az bilgiye sahip kullanıcılar yanlış yerlere basıp virüs kaptırabilir ve bu konuda diğer 3.parti yazılımlar daha yararlıdır tabii ki ben burada biraz "Empati" kurmak karşı tarafı kullanıcıları düşünmek yerine kendimi düşünüp kendim içinmiş gibi yazdım bundan dolayı özür diliyorum..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
delonas' Alıntı:
Sizin demiş olduğunuzda doğru olabilir kesinlikle amacım fikir çatışması yaratıp kavga ortamı yaratmak değil kullanım şekli de önemli tabii ki yani önüne gelen her siteye giren kişiler kullanıcılar daha çok bilgisayar konusunda internet konusunda biraz daha az bilgiye sahip kullanıcılar yanlış yerlere basıp virüs kaptırabilir ve bu konuda diğer 3.parti yazılımlar daha yararlıdır tabii ki ben burada biraz "Empati" kurmak karşı tarafı kullanıcıları düşünmek yerine kendimi düşünüp kendim içinmiş gibi yazdım bundan dolayı özür diliyorum..

Yanlış anladın özür vs. gibi bir duruma gerek yok. Herkes fikir belirtebilir sen tamamen kullanılmaması gerek gibi görülen bir açıklama yaptığın için ikincil görüş olarak iki yöntemde uygun anlamında bir tezi destekliyorum bu yüzden uzadı konu. Sıkıntı edilecek bir durum değil yani ve Defender standart bir kullanıcı için tabi ki yeter ancak arkadaş zaten 3. parti bir yazılım kullanmadan Virüs yemiş yani 3. parti bir yazılıma ihtiyacı var anlatabilmişimdir umarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri