PC Siyah Ekran/Açılmaması

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selam Dostlar,

Son 3 gün pc bir şeyler oluyor, gün içinde açıp kapatınca bir sorun yok ama geceleri kapatıp sabah açtığımda ekran açılmıyor psuden kapatıp tekrar açmaya çalışıyorum pc fanları en yüksek rpm dönüyor sonra kendine geliyor.

Bugün yine aynı şekilde oldu ama bu sefer sorun çözülmedi ne yapmalıyım ?
Ek bilgi isteyene tekrar veririm.

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistem tanidık. Pc Hocası GG6

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu arada hep siyah ekran olmuyor bazen direkt ekran gelmiyor.

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İlk satışta olanlar ile aynı.

Asus Dragon anakart
4500
Asus Rtx 2060
Wd 500
Vento 4 fan
Fsp pusu

2060*

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamam bileşenlerde kötü bir ürün yok. Windows veya BIOS odaklı sorun var mı diye bakalım önce. Windows güncellemelerinizi kontrol edin ve AMD Çipset sürücünüz kurulu değilse kurun veya güncel değilse güncelleyin. Ayrıca BIOS sürümünüzü kontrol edin güncel değilse güncelleyin ve BIOS ayarlarınızı sıfırlayın.

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorunum anlaşılmadı galiba. Pc açılmıyor ama şunu söyleyebilirim

Windows ve bütün driver güncellemeleri tam. Sadece AMD Chipset ve BIOS güncellemelerini dokunmadım (biraz inceledim zaten güncel olduğunu düşünüyordum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem hiç mi açılmıyor. Ben sandım ki açılıyor siyah ekranda kalıyor ve sonra yeniden başlatınca düzeliyor diye anladım. 2 ihtimal var, bölgenizdeki elektrik akımında veya evinizdeki akımda yada kullandığınız prizde bir sorun olabilir güç odaklı. Yada PSU arızası olabilir. Eğer sistem bileşenlerinin montajında bir sıkıntı yoksa tabi.

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistem bileşen montajını da sorun olmadığından eminim. İlk olarak sisteme gelen elektrik akımında sorun olabilir diye düşünüyorum bu yüzden az sonra yeni bir prizde deneyeceğim. Sonra tekrar rapor geçeceğim.

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorun yine aynı.

GPU fanları yüksek devirde, ekran yok. Çok kötü oldum şu an ne yapmalıyım nolur yardım edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun yine aynı.

GPU fanları yüksek devirde, ekran yok. Çok kötü oldum şu an ne yapmalıyım nolur yardım edin.
Evinizde başka bir elektronik üründe buna fırın, dolap, TV vb. eşyalar dahil bir problem yaşadığınız ürün var mı? Eğer yoksa sistemde elektronik bir problem var demektir.

Statik akım olabilir. Aşağıdaki yöntemi bir deneyin işe yaramazsa sistemi garantiye yollayın.

1 : Sistemin tüm güç kablolarını sökün ve tüm kasadaki kabloları kasadan ayırın.
2 : Bir kontrol kalemiyle işlem yapacaksınız, eğer kontrol kalemi nasıl bir şey bilmiyorsanız aşağıda resmini ekliyorum.
3 : Kontrol kalemini Power Konnektör üzerindeki 3 adet çıkıntı olan bölüme ikili kombinler ile ara bağlantı şeklinde kontak yapıp kontrol kaleminin tepesindeki metal kısma parmağınızı değdirin ve 40 saniye kadar bu işlem sırasında sistemi açan POWER tuşuna basılı tutun. Daha sonra aynı şekilde diğer ikili uca kontak yapıp işlemi tekrar edin.
4 : Sisteminizi döngüyü tamamlayınca, bağlantılarını yapıp açabilirsiniz.

Kontrol Kalemi :
ekran-alintisi2-png.2595

Power Konnektör :
ekran-alintisi-png.2596

KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hayır hiç bir elektronik üründe bu sorun yaşanmadı. Ama sorun ekte paylaştığım gibi oldu. 3 gün önce pc açıkken elektrik gitti ama o zaman bir sorun çıkmadı.

Bütün sorunlar bilgisayarı günün ilk açılışında oldu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220816-123124_Chrome.jpg
    Screenshot_20220816-123124_Chrome.jpg
    77.8 KB · Görüntüleme: 10
KS

merab0s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ek bir şey fark ettim

Kapsaya elektrik bağlantısı olmadığı halinde HDMI kablosunu çıkarttığım-taktığım halde monitör bunu algılıyor tabi sonra tekrar sinyal yok diyip kapanıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir bileşen sorununuz var ama sorunu böyle anlamak çok zor. CPU, GPU ve Anakart olabilir. Önerdiğim yöntem işe yaramazsa ki deneyin onu mutlaka, bellekleri söküp takın oda işe yaramazsa anakarta CMOS reset atın. Oda işe yaramazsa artık garantiyle konuşun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri