PC TOPLADIM UYUMLULUK SORUNU YAŞARMIYIM ?

burakdemirel35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MERHABA ARKADAŞLAR. PC TOPLADIM UYUMLULUK SORUNU YARAMIYIM HENÜZ SİPARİŞİ VERMEDİM.
İŞLEMCİ:AMD RYZEN 5 3600X 3.8 GHz 32M 6 ÇEKİRDEK AM4
RAM : CORSAİR 8GB X2 (16GB) LPX 3000 MHz DDR4 
ANAKART : MSI B450M-A MAX 4133MHz DDR4 AM4 M22 HDMI DVI mATX
EKRAN KARTI : MSI RADEON RX 5700 MECH OC 8GB GDDR6 256 BİT
KASA : THERMALTAKE V200 600W 80PLUS 3X PURE 
DİSK : SEAGATE 1TB BARRACUDA 64MB 7200 RPM
SSD : TOSHİBA OCZ 480 GB TR200 SATA3 2.5 (555 MB OKUMA / 540 MB YAZMA)
YARDMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem fena değil uyumsuz bileşen yok ama bütçeniz nedir onu söylerseniz daha iyisi olabiliyor mu bakalım. Birde bu gün saat 20:00 itibariyle incehesap ve itopya adreslerinde indirimler başlayacak onuda göz önüne alıp bütçenizi bir miktar aşabiliriz bu sayede indirimlerde ki bileşenler daha uygun olacağı için bütçenize geri inecektir sistem.

KS

burakdemirel35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şöyle açıklayayım. bütçem 5.400 - 5.800 arası. bu pc vatandan toplasam 7 bine geliyor. itopyada 5.400 küsurdu. o yüzden ilgimi çekti. Asıl amacım oyun falan değil. oynarım ama oyun değil amacım. After effects kullanıcısıyım. Benim amacım render. Biliyorum 4k videolar için render çok sıkıntı yaşatacak bana. ama elimdeki imkanla en iyisi bu sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Asıl amaç render ise bu topladığınız sistem çok dengesiz olmuş. Ekran kartı gereksiz pahlı hemde aşırı gereksiz olmuş bu tarz bir sistemde en son ihtiyacınız olan şey ekran kartı. Render amaçlı işlemcinin yüksek olması gerek. Hızlı bir RAM ve M.2 SSD gerek. Ekran kartıda CUDA/Shader sayısı makul bir model olsa yeterli. Ben size alternatif hazırlayacağım hem itopya hemde incehesap adreslerinden o sistemi almaya bakın bu geceki indirimlerde.

KS

burakdemirel35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pekala size son 2 sorum olacak. Adobe photoshop serilerini profosyonel şekilde kullanıyorum manipulasyon ağırlıklı. Dediğiniz ekran kartıyla burada sorun yaşarmıyım ? Ve son olarak boş amanlarımda gta 5 , Ryse tarzı grafikli oyunlar oynayabilrim. Sizin toplayacağınız sistem de bunlarda sorun yaşar mıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartında Adobe ürünlerinde ekstra avantaj isterseniz sadece RTX kartlar almanız mantıklı olur. RTX kartlardaki ekstra çekirdekler tüm Adobe ürünlerinde destekleniyor ama o kartı bu bütçe aralığınıza mümkün değil alamazsınız. RTX almıyorsanız hiçbir ekran kartının size hiç bir avantajı olmaz.

Bunun dışında size makul olarak bu bütçeye render ağarlıklı bir sistem için RX 590 kartını önereceğim bu kart tüm oyunları Ultra ayarlarda 1080p çözünürlükte 60 FPS ve oyununa göre çok daha üzerinde oynatır.

Sistem - İtopya Bağlantısı - 6.253,72 TL - Bu sistem bu gece 20:00 'da başlayacak indirinlerde inecektir. Aynı bileşenleri en uygun yer neresi ise oradan alabilirsiniz.

Bu sistemin bileşenleri;

İşlemci : Ryzen 5 3600X (Fiyatı uygun olursa 3700X alınabilir. Şuan en uygun 2.300 ile 2.500 TL arasına bulunuyor.)

Anakart : MSI B450 MAX serisinden 3600mhz üzeri hıza sahip bir anakart. Önerilerim, MSI markasından Tomahawk MAX , Gaming Plus MAX , A-PRO MAX , Mortar MAX , PRO-VDH MAX modelleri olur en iyiden başlayarak sıraladım.

RAM : 3600 MHz CL16(Yukarısı olmaz bu çok önemli piyasada CL17/CL18/CL19 RAM 'ler var sakın ama sakın kontrol etmeden bu yüksek gecikmeli olanları almayın.) RAM frekansı 3600 MHz Ryzen 3000 serisi işlemciler için en performanslı çalışılan hız. Makul gecikme süresine sahip ki CL16 en yayın ve en iyi değer oluyor bir RAM seçilirse Render ve gerekli tüm iş odaklı çalışmalarda hız odaklı faydalı olur.

SSD : M.2 SSD seçmemein sebebi iş odaklı sistemlerde işi disk ne kadar hızlı işlerse o kadar diğer bileşenler rahat çalışır. Örneğin, After Effects yada Photoshop kullanıyorsunuz bir iş yapıyorsunuz çıktı alacaksınız disk ne kadar hızlı olursa diğer bileşenler o kadar hızlı işini tamamlar aksi halde işlemci ve diğer bileşenler diskin hızına takılır darboğaz olur ve diski beklersiniz. Bu yüzden M.2 seçmek en mantılı karar olur. Yine çin malı ve düşük yazma ömrü kalitesi sunan SSD diskler olmadığı sürece her M.2 SSD olur. Ben Corsair MP510 , Adata SX8200 PRO , XPG S40G , Seagte Barracuda , Kıngston , WD Blue serisi ürünler haricinde pek ürün önermem. Bu saydığım modeller en iyileridir fiyat açısından da makul seviyede olurlar. Corsair MP510 modeli buradaki en iyisidir zaten hıza ve sundukları artılara göre sıraladım.

HDD : Sadece SSD yetmez muhtemelen. Bu yüzden WD Blue yada Barracuda modellerinden 7.200 RPM hızda bir disk alınabilir.

PSU : Markası ve modeli dandik çin malı ürünler olmadığı sürece ve 80+ sertifikası + tek 12V kanalından gücünü aktarması ve 600W aşağısı olmadığı sürece her PSU olur. Ben Alman malı kaliteli F/P bir marka seçtim adı Sharkoon. Frisby, Gamepower, Everest , Gamemax , Hiper , Nagas , Rampage gibi çin malı ürünlerden ve tecrübesiz üreticilerden uzak durun.

Kasa : Görecelidir her zevke hitap eden ayrı model var. Sadece hava akışı iyi yada makul olsun ve F/P açısından mutlaka 3 fandan aşağı olmasın yeterli.

E.Kartı : RX 590 modelini koydum ve Render odaklı bütçe dar bir sistemde bu karttan yukarısı gereksiz yere asıl performansa ihtiyaç olan bileşenlerden kısmak olur. 1.5K maksimum bu bütçe için ayrılacak ekran kartı bütçesi olur. Bu bütçeye en uygun en performanslı kart bu oluyor. 1.5K civarına GTX 1660 Super yada 1660 Ti bulunabiliyorsa tercih edilebilir.

Gerekli her şeyi anlattım gerisi sizde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde ASUS markasnının ekran kartı ürünlerinden aldığınızda 285 TL ASUS size geri ödeme yapıyor. Yani siz aldığınız yere kartın parasını tam ödüyorsunuz sonra ASUS size 285 TL geri ödeme yapıyor. Kartların listesi ve hangi sitelerde geçerli https://promotion.asus.com/tr/tr/amdvgacashback bu sayfada yazıyor. İndirimlerde daha uyguna geliyorsa bakın derim. Örneğin RX590 yok ama RX580 kartı çok çok yakın bir karttır tercih edilebilir eğer RX590 kartından 285 TL geri ödemesiyle daha uyguna geliyorsa tercih edebilirsiniz yada bütçenizi arttırıp daha üst bir kart alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2700X işlemcisi incehesapta 1269 TL fiyatı aşırı iyi 3600X yerine Render odaklı sistemde çoook iş görür oyun performansı ise 3600X e yakın yada eş değerdir kaçırmayın sistemin fiyatı minimum 300 aşağı düşmüş olur bu şekilde. Ayrıca G.skill 32 GB 3600 mhz CL16 syah bellek kiti 849 TL itopya adresinde siyah rgb olmayan bşr kit bu paraya 16 GB satıyotlar fiyatı efsane ben aynı fiyata 16 seçmiştim sistemde size atttığımda bu belleğide kaçırmayın derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri