Pc topladım ve yaşadığım sorunlar

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Selamlar hayırlı cumalar. Dün gece yeni aldığım pc min montajını yaptım. Bugün açıp Windows kurdum öncelikle güncelleme yaparken dondu kaldı power reset tuşları dahil işlemedi. Power tuşuna basılı tutarak enerjiyi kestim. Sonra açtım tekrar siyah ekran da kaldı açılmadı. Üçüncüsünde açıldı şimdi de psu dan mouse hareket ettirdikçe cızırtı sesi geliyor çok garip. Psu Evga 650w BQ bronze 14cm modeli

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Pc topladım ve yaşadığım sorunlar

Selamlar hocam,

Sistemin içerisinin görselini ekleme şansınız var mı konuya? Anakartın üzerinde Debug LED varsa nerede problem olduğu konusunda ışık vs yakar. Eğer yoksa tek tek denemek gerekecek. PSU sıfır değil mi?

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
RE: Cvp: Pc topladım ve yaşadığım sorunlar

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar hocam,

Sistemin içerisinin görselini ekleme şansınız var mı konuya? Anakartın üzerinde Debug LED varsa nerede problem olduğu konusunda ışık vs yakar. Eğer yoksa tek tek denemek gerekecek. PSU sıfır değil mi?

Hocam psu sıfır geçen gün geldi İtopyadan. Şimdi de şöyle bir sorun çıktı. Ekranda kırmızı yeşil çizgiler gelip gidiyor ara ara.
https://ibb.co/PCTbKfv
Bu şekilde. Bu da psudan olabilir mi

Bu çizgi olayı iyi arttı. Aşağıda videoya aldım. Ben açıkçası bu çizgilerin psudan olduğu kanaatindeyim. Genelde bir program açıkken arka planda yapıyor bunu

https://youtube.com/shorts/ImDmAZX82aw?feature=share

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Sistem bileşenlerini tek tek yazar mısın ? Sorun ekran kartında da olabilir , 
Elinde fazladan ekran kartı var mı ? Başka kart takıp deneyebileceğin?
fazladan işlemci var mı ? İşlemci pinlerine/ anakart pinlerine zarar vermediğine emin misin ? 
Ram testi yaptın mı ? 
Son olarak elinde denemelik başka psu var mı ?

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193

BatuhanKLC' Alıntı:
fazladan işlemci var mı ? İşlemci pinlerine/ anakart pinlerine zarar vermediğine emin misin ? 
Ram testi yaptın mı ? 
Yok abi hiçbirşeyin yedeği maalesef. Bunlara zor yetişti param. İşlemciye zarar vermedim. Anakarta belki soket leri takarken falan biraz baskı uygulamışımdır o kadar. Anakarttan bunu yapar mı bilmiyorum

BatuhanKLC' Alıntı:
Ram testi yaptın mı ? 
İ5 11400f
B560m-K Anakart 
Asus Radeon 6600XT 
8x2 corsair pro rgb Ram 3200mhz cl16
Msi Mag 100m kasa
Evga 650w bronze BQ psu

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Cermenbey' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:
Ram testi yaptın mı ? 
Yok abi hiçbirşeyin yedeği maalesef. Bunlara zor yetişti param. İşlemciye zarar vermedim. Anakarta belki soket leri takarken falan biraz baskı uygulamışımdır o kadar. Anakarttan bunu yapar mı bilmiyorum

BatuhanKLC' Alıntı:
Ram testi yaptın mı ? 
İ5 11400f
B560m-K Anakart 
Asus Radeon 6600XT 
Msi Mag 100m kasa
Evga 650w bronze BQ psu

İşlemcini söküp net bir şekilde anakart işlemci pinlerinin fotoğrafını atabilir misin ? 
Sökmeden önce memtest86 ile ramlerini test et , adım adım gidelim . Tüm driverleri güncelle . Ssd testlerini yap.
Furmark indir ekran kartını test et , occt indir psu 'nu yüke sok , Tüm bunları yaparken sıcaklıkları takip etmek için HW info yazılımını kullan.

Herhangi bir mavi ekran , siyah ekran alırsan , hangi testte ne kadar süre içinde olduğunu bildir.

KS

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193

BatuhanKLC' Alıntı:
Cermenbey' Alıntı:

İ5 11400f
B560m-K Anakart 
Asus Radeon 6600XT 
Msi Mag 100m kasa
Evga 650w bronze BQ psu

İşlemcini söküp net bir şekilde anakart işlemci pinlerinin fotoğrafını atabilir misin ? 
Sökmeden önce memtest86 ile ramlerini test et , adım adım gidelim . Tüm driverleri güncelle . Ssd testlerini yap.
Furmark indir ekran kartını test et , occt indir psu 'nu yüke sok , Tüm bunları yaparken sıcaklıkları takip etmek için HW info yazılımını kullan.

Herhangi bir mavi ekran , siyah ekran alırsan , hangi testte ne kadar süre içinde olduğunu bildir.

Şöyle bir detay var bu noktaları yalnızca masaüstünde çıkıyor. Üzerine klasör getirdiğinizde klasörün üzerinde çektiğinizde klasörün üzerinde görünmüyor. Az önce denemek için cs go girdim. Psu dan çığlık sesleri geliyor neredeyse

Power supply in arızalı olduğundan emin gibiyim artık. Çünkü az önce yine aynı şeyi yaptı. Power reset tüm tuşlar iptal pc donuyor ama ekran kartı Anakart Ram bunların hiçbiri power tuşunu iptal etmez diye düşünüyorum

Buyurun hocam durum bu 
https://youtube.com/shorts/EFI7UZPOP68?feature=share

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469

Elektriksel bir arıza gibi duruyor. Topraklama olmayabilir yada sistem bileşenlerinden birinde elektrik kaçağı olabilir.

batuhanbertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Düğmeye basılı tutup kapanıyorsa tuş da sorun yoktur sistemin kitleniyor işlemciyi takarken pinlerine zarar verdin mi veya power sup dan gelen sesin sebebi fan a bir şey kaçmış olabilir. İlk önce cmd'yi administrator ile çalıştır sfc/scannow yaz tarasın sonra yeniden başlat bunda işe yaramazsa. Driverlarını kontrol et ,BIOS güncelle veya temiz kurulum yap hata almış olabilir.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Sorunun ya işlemci ya da PSU neredeyse emin olabilirsin . Anakart pinlerin fotoğrafını net bir şekilde atar mısın , herhangi bir fiziksel hasar yoksa PSU yu değişime yollayabilirsin .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri