Pc toplama

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar destek ve tavsiyeniz varsa önerilerinizi bekliyorum .

Pc toplama kararı aldım yayın ve oyun amaçlı.

İçime sinen thaldrin star kasası oldu lakin stoklarına yetişemiyorum sürekli stok hatası veriyor. Artık farklı bir çözüm üreterek sizlerin tavsiyesi üzerine bir sistem toplama kararına vardım .

Belirttiğim gibi yayın ve oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorum.
bütçem 7.500 8.500TL civarında kasa ve monitör için ayırdığım bütçe.

Amd ryzen 5 3600-3600x -ryzen 7 2700x işlemcileri üzerine bir sistem araştırıyor um.
Monitör olarak 144mhz 1 ms 24 inç

Genel olarak tavsiyelerinizi almak isterim saygılar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sadece RENDER için 2700X işlemcisi seçilebilir ama 3600X işlemcisi oyunlarda daha fazla FPS demek bence 3600X seçilmeli. Ekran kartı olarak böyle bir sistemde GTX 1660 Ti iyi olur fazlası bütçeden dolayı parça kesintisi demek ki bence gerek yok. RTX 2060 ile aralarında ortalama 10 FPS fark ve RTX farkı var. Zaten 2 kartta AA oyunlarda 100 FPS+ olduğu için dert edilecek bir fark değil bence.

Sistem ( Kendi Topladığım );
3600X + B450 Aorus Elite + 16GB(2x8) 3200 MHz CL16 RAM + ROG Strix GTX 1660 Ti A6G + SX8200 PRO 512 GB M.2 SSD + 1 TB HDD + 750W 80+ Bronz PSU + Quartz REVO ARGB Kasa - 7.094,02 TL

Monitör;
AOC 24" C24G1 144Hz 1ms - 1.399.00 TL ( İndirimde olan bir model alternatiflerine göre çok iyi tercih. )

Toplam 8.493,02 TL yapıyor.

NOT: Eğer marka takıntınız yoksa aşağıdaki hazır sistemi alabilirsiniz. RTX 2060 almış olursunuz 110 TL aşağısına.

Düzenleme menüsünden aşağıdaki yazan parçalar ile düzenleyin.
3600X + AsRock B450M Pro4 + Galax RTX 2060 EX 6GB (1-Click OC) + HyperX Fury 16GB(2x8) 3200 MHz RAM + XPG SX8200 PRO 512 GB M.2 SSD + HP 750W 80+ Bronz PSU - 6.983,10 TL

Toplam ( Yukarıdaki Monitör ile )8.382,1‬0 TL yapıyor.

Bu sistem biraz daha performanslı bir sistem RTX 2060 sayesinde.

GALAX Markası kaliteli F/P E.Kartları yapan bir firma bu konuda bir sorun problem kalitesizlik vs. yok. AsRock firması ise ASUS markasının ASYA pazarı için çıkarttığı bir alt markadır. Marka takıntınız varsa hazırladığım sistemi alabilirsiniz.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam kasa ve güç kaynağı hakkında ne önerirsiniz ?
Sharkoon tg5 rgb
Colormaster h500 - h511
Flysby fc8890

Güç kaynağı tavsiyenizde alayım. Anakartım b450 f rog strk düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa olarak düşüncelerim aşağıda.

Sharkoon TG5 RGB - 534,72 TL kasası çok tercih ediliyor F/P ürünüdür bende tavsiye ederim.

Cooler Master ürünlerde ise önü Mesh yada geniş hava alacak bir yapıya sahip ürün seçin. Sharkoon TG5 ürününde CAM var ama boşluklar yeterli hava alacak şekilde geniş ve her yönden alacak bir yapıda. CoolerMaster MasterBox MB511 RGB - 608,51 TL öneririm. Hem Mesh hem Pleksi seçeneği ile geliyor. Yaz ve Kış istediğin ile değiştirirsin.

Benim ekstralarım ise;
  1. Aerocool Quartz A-REVO RGB - 488,31 TL
  2. Dark Guardian RGB - 476,31 TL
  3. Dark Prestige A-RGB - 483,21 TL
  4. Dark Unreal AIR A-RGB - 650,05 TL
Tüm önerdiğim kasalar 360mm boyuta kadar tüm kapalı devre sıvı soğutmaları destekliyor. Hepsinin hava akışları iyi sorunsuz ve kaliteli ürünler. Hangisi hoşuna giderse onu seç bir sorun yaşamazsın.

NOT: Frisby söylediğin kasayı es geç iyi bir ürün değil.

Anakart olarak B450 çipsetine 900 TL civarı para vermek çok mantıksızca olur. O fiyata X470 çipsetli daha iyi bir anakart alırsınız. Anakart seçiminde 2 önemli olay vardır birincisi çipset diğeri FAZ/VRM yapılarıdır. Önemli olan 2 şey bunların kalitesidir. Gerisi ekstra oluyor.

NOT: VRM yapısı kabaca işlemci ve RAM için güç beslemesi tarafındaki donanımları oluyor. Ne kadar fazla ise ve soğutmaları ne kadar iyi ise o kadar iyi OC veya genel performans demek olur.

Anakart olarak aşağıdakileri öneririm.

B450 çipseti için;
  1. MSI B450M Gaming Plus - 614,69 TL ( 4+3 FAZ yapısı var )
  2. Gigabyte Aorus B450 Elite - 715,93 TL ( 8+3 FAZ yapısı var )
Gigabyte model daha iyi ama MSI olan modelde Ryzen 3600 serisi için gayet yeterli bir problem yok.

X470 çipseti için;
  1. Asus TUF X470 Plus Gaming - 902,13 TL ( 4+2 FAZ yapısı var )
  2. MSI X470 Gaming Plus - 1.012,43 TL ( 4+2 FAZ yapısı var )
MSI ürünü daha iyi aynı FAZ yapısı var ama gerilim için hibrit dağılı var daha iyi bir ürün. B450 çipsetine o kadar para vereceğine bu anakartları almak çok daha mantıklı olur.

Güç kaynağı olarak ise önerilerim aşağıda.

1. Sharkoon 750W WPC 80+ Bronz - 414,24 TL
  2. High Power 600W 80+ GOLD Performance GD - 462,50 TL
  3. https://www.teknobiyotik.com/donani...gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.htmlHigh Power 750W 80+ GOLD Performance GD - 566,05 TL
High Power markasının en yeni ürünleri. Çok kaliteli F/P Güç Kaynaklarıdır uzun ömürlüler kaliteliler. Ben olsam onlardan birisini alırdım ama Sharkoon üründe kendi sınıfında kaliteli oda olabilir bir sorun yok.

NOT: Bu ürünler B450 Tüm anakartlar ve X470 1 numaralı anakarta uyumlu. X470 2 numaralı modelde fazlada CPU girişi daha var o her PSU 'da yok. O anakartı seçersen aşağıdaki PSU 'lardan almalısın.

1. Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W 80+ Gold - 596.74 TL
  2. Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80+ Gold - 677.05 TL
  3. Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold - 693.28 TL
NOT: Sistemin için 600W bir ürün fazlasıyla yeterli ama güç kaynağında her zaman alabiliyorsan biraz daha fazlasını almaya bak ki ileride çok çok daha güçlü bir bileşene yükseltme yaparsan hiçbir soru işaretin olmasın kafanda.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasalar için tekrar bi inceleme yapacağım.varmış olduğum sonucu sizinle paylaşacağım.

Anakart konusunda b450 plus gaming alacaktım lakin bilgisayarı toplamadan önce ekipmanlarımı toplamakla başladım . Biraz yanlış bi hareket oldu uyguna Razer set buldum (klavye mause mause pad kulaklık) olarak bu seti aldım. Kulaklık çok üst seviye bir ürün Razer ultimate xbox modeli 7.1 ses destekliyor. Normal olarak bağlandığı zaman ses kalitesini beğenmedim açıkcası sıradan kulaklıktan farkı yok . Araştırdığım zaman b450plus-pro anakartlarda optik giriş çıkış olmadığını gördüm 7.1 desteklemediğini gördüm. B450 f rog strk modelini seçmendeki tek neden 7.1 girişi olmasından kaynaklanıyor. B470 plus gaming sizin önerdiğiniz anakarttada mevcut degil bu giriş. 1k kulaklığa verip özelliğini kullanamamak biraz can sıkıcı olucak optiksiz bir anakart alırsam.

Anakart sorununu çözdüğümüz zaman kasa ve güç kaynakları hakkında araştırmalarımı yapıp sizinle paylaşacağım .

Üstün bilginiz ve bu denli yardımcı olmanız çok mutluluk verici. Az görülebilcek bir durum içtenlikle teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorularınız yanıt bulsun diye buradayız bir sorun problem yok bu konuda burayı tercih ettiğiniz için ben teşekkür ederim.

Anakart konusunda 7.1 ses çipseti özelliği sadece ses sistemleri için kulaklıklardaki 7.1 özelliği ile alakası olan bir durum değil. Aldığınız 7.1 kulaklık 3.5mm JAK üzerinden bağlanıyor sanal 7.1 destekliyor bunu 400 TL 'lik bir anakart ile bile çalıştırırsınız buradaki anakartlarda 7.1 özelliği şu demek oluyor ses sistemlerindeki desteği. 7.1 ses sistemi için tüm hoparlörleri besleyecek bir yapısı yok demek oluyor yani her anakartı alabilirsiniz kulaklığınızda bir sorun bir yetersizlik olmayacak. Analog girişi ise o bambaşka bir dünya onunla hiçbir ilginiz yok profesyonel ses JAK girişidir o Gitar bs. gibi enstrüman yada org, DJ Kabini vs. gibi bir müzik klavyesi bağlamak için olan bir bölüm burasıda sizi ilgilendirmiyor. Önerdiğim ürünleri alabilirsiniz bir sorun yok.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kulaklığımın modeli : https://youtu.be/EVS4DY8qt2U
dakika 4:40 dan sonra izlermisiniz rica etsem istasyon detaylarında opt-in girişin b450 plus ve pro modellerinde girişini göremedim(opt-out) ben mi gözümden kaçırıyorum anlamadım.

Kulaklığın istasyonundaki usb girişi ile bilgisayara bağlıyorum bu ses beni tatmin etmedi. Kutu içeriğindeki opt-in giriş - şuanki pcmde opt-out çıkışı olmadığı için deneyemedim açıkcası. Anakartların fotoğraf üzerindeki giriş çıkışlarına baktığım zaman b450 f modelinde gördüm sadece.

Jak yok sadece usb ile güç alıyoruz istasyona bize buda ses verebiliyor lakin tam performansını değil.

https://youtu.be/ACGTXumr_9Q
Dakika 3:50 den izleyebilirsiniz bu arkadaş daha iyi bahsetmiş demek istediğimi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu model benim baktığım model değin. Bunda Kulaklık standına Optik çıkış eklenmiş ilginç bir ürün kulaklıkta ilk defa görüyorum. Ama yine dediğim gibi bilgisayara USB ile bağlıyorsunuz erişim kablosuz oluyor, Optik kablo ile bilgisayarda bir işiniz yok. Optik kablo PS kullanıyorsanız ondan bu standa bağlıyorsunuz sonra kablosuz olarak standa kulaklık erişiyor ve bu şekilde ses alıyorsunuz. Sesi kablo ile aktarmıyorsunuz kulaklığınız Optik sinyali PS üzerinden kablo ile alıyor ama kulaklığa kablosuz olarak aktarılıyor yanlış bir bilgi olmuş ayrıca anlatanlarda buna detalı değişmemiş bu yüzden bilgi çöplüğü oluşmuş.

Aşağıdaki videoda anlatım mevcut nasıl yapıldığını gösteriyor.

Video Alatım : https://www.youtube.com/watch?v=pX7fwZKd6hQ

Zaten dediğiniz gibi olsaydı Optik giriş ile bağlansaydı kendi bacağına sıkardı çünkü o giriş tüm PC / Konsol dünyasında mevcut değil ve o şekilde çıkartsaydı ürün sadece çok çok az bir kitlenin ilgi oldağında olurdu. Optik giriş ile bağlanmıyor optik bağlantı içinden çıkan alıcı USB 'ye bağlanıyor o verici ile kablosuz olarak optik veriyi kulaklığa aktarıyor. Hepsi bu kadar. Ekstra Optik çıkışları olan bir anakart almanıza gerek yok ki zaten alsanız bile işe yaramayacak bağlantı USB vericisi ile stand arasına yapılıyor.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok güzel bir tespitiniz olmuş yine nokta atışı yaptınız.

Öncelikle bu kulaklıkları tamamiyle psp - Xbox odaklı oyunculara yaparak kısıtladılar + olarak pc uyumlu yaparak kitleyi biraz daha genişletmiş oldular. Nerden baksanız bir psp Xbox ücreti kadar bi ücreti var. Aslında çokta içime Sinen bir kulaklık olmadı neden ? Bu optik girişi sağlamadığımız zaman 300 400 tl lik kulaklıktan farkı yok. Kullanan kişiler hem pc hem psp xboxta devasa bir kulaklığa dönüştüğünü söylüyorlar.

Burada dikkat edilmesi gereken bir husus var dile getirelim faydalı olabilir diğer arkadaşlarada. Tamamiyle olay optik giriş çıkışla alakalı . Benimde demiş olduğum gibi optiksiz denedim sevmedim optikle deneyemedim henüz. Çoğu kişinin başından geçen olayda bu. Tam performansı alınabilmesi için optik kablo ile baglanılması gerekiyor . Çoğu pc kullanıcı bunu bilmediği için kötü yorumlar yapılabiliniyor ve pcyede optik ile baglanılması gerekiliyor .

Sizin atmış olduğunuz videoda eski versiyonu. 2veya3 versiyonu var razerin sitesinde kendi araştırdığım kadarıyla.

USB olan ilk çıkan modelleri dolby modu ve istasyonu yok. USB bagla tak çalıştır Bluetooth işlevi görmesi için ve optiği aktifleştirmek için.

Bizim elimizdeki
Wireless modeli istasyonu var , pcye bu istasyon üzerinden bağlanıyoruz usb kablo ile. Optik sayesinde tam performansını alıyoruz . USB bellek gibi takıp optiği oraya takabilcegimiz aparat kaldırılmış istasyon olarak eklenmiş.

Konumuzun ana temeline döndüğümüz zaman b450-470 plus gaming anakart ile tam verimli kullanamıyorum kulaklığı çoğu kişinin hezimeti bu durum.bu konuda yalnız değilim :)
B450 f strk rogta kullanabiliyorum 350 tl gibi fark oluyor.
Benim şuan içime sinende bu farkı vermek f modeli için. Fiyatı bin tl o fiyata daha iyileri alınabiliniyor fakat o zamanda kulaklığı değiştirmemiz lazım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Versiyon farkına bakmadım ama sizin attığınız videodaki ürün BT versiyon ben onu araştırdım ki yine sizin ürün yönlendirmeniz ile ilerledim öyle araştırdım. Dediğiniz WiFi modelede baktım ama şöyle bir durum var her halükarda kulaklık Kablosuz bağlanıyor sadece alıcı cihaz değişiyor birisi USB diğeri Stand ile PC arasına bu bağlantıyı yapıyorsunuz bir fark olur ama direkt kablo ile kulaklığı bağlamadığınız için kablosuz bağlantıda gerçek Optik kalitesini alamazsınız verdiğiniz 350 TL farka değecek bir kalite artışı olmayacak şahsi düşüncem ki bayağı yorum gördüm bunun ile alakalı bu optik bağlantının aslında gerçek optik kalite olmadığından yana ki kablosuz aktarımda kayıp olur bu normal. Ancak yinede durum farklı olduğu için PC 'de ki gibi optik bağlantı ile bağlamak isterseniz tabi ASUS B450F modeli alabilirsiniz bir sorun yok.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı vatandan toplayacağım büyük ihtimalle indirimini bekliyorum.

Ram ve ssd Öner’iniz ne olur bu sisteme

Ram 16 gb 3000mhz 3200mhz bir model istiyorum

Ssd ile bir fikrim yok

Monitör için aoc c24g1 modeli düşünüyorum
Renk ve panel olarak nasıldır. Önereceğiniz model varmı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitör F/P oranı en iyi modellerden birisi çok tercih edilen bir ürün. Panel ve Renk kalitesi ise bu fiyatta olan diğer modeller ile benzer ne iyi ne kötü dengeli denilebilir.

RAM 3200 MHz CL15 yada CL16 herhangi bir model alabilirsiniz. F/P olsun derseniz RGB siz alın daha iyi olur. CURUCIAL markasının 3200 MHz CL15 yada CL16 model RAM 'leri olması gerek Vatan Bilgisayarda efsane bir üründür önerimdir. Bu Crucial 8GB Ballistix Sport LT White DDR4 3200MHz CL16 1.35V - 329,71 TL ürün.

SSD olarak aşağıdaki ürünleri öneririm.

Sata SSD : Kingston 480GB HyperX Fury 3D Sata 3.0 SSD (500MB Okuma / 500MB Yazma) - 436,38 TL - 240 TBW yazım ömrü var.
M.2 SSD : Corsair 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma/2000MB Yazma) - 630,32 TL - 800 TBW yazım ömrü var.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocam ekran kartı hakkında sizin yorumunuzu alabilirmiyim.

ASUS GeForce DUAL RTX2060 OC GDDR6 6GB 192Bit DX12 Sistemde bu kartı kullanmayı düşünüyordum lakin rtx araştırdığım zaman bana biraz ihtiyaç fazlası geldi .

ASUS GeForce GTX1660Ti ROG STRIX OC GDDR6 6GB 192Bit DX12 Nvidia bu kartı alayım olmazsa derken rx5700 xt ile karşılaştım

MSI RADEON™ RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit DX12 AMD Radeon

İşlemcimiz anakartımız ramlerimiz ssdlerimiz kasamız sizin önerdiğiniz şekilde içime sindi. Ekran kartı konusundada fikrinizi alabilirim. Max fiyatım ekran kartında 3.000 3.500

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5700 XT modeli en fazla FPS 'i veren karttır ve NVIDIA içinde rakibi RTX 2070 serisidir. Ama özelleştirilmiş versiyonlarını alın. Tek Blower fanlı stok halini almanızı önermem 80 Derece civarı çalışıyor o haliyle.

RTX 2060 DUAL OC versiyon kartı ASUS markası içindeki soğutması ve kalitesi iyi kartlardandır. 1660 Ti Strix modelini geçin. Önemli olan GPU 'dur sırf RGB ve 1 FAN fazladan var diye fiyatı pahalı o modelin. RTX 2060 DUAL OC alabiliyorsanız kesinlikle ama kesinlikle o kartı alın. Soğutmaları aynı DUAL OC modelinin Soğutma Bloğu tasarımı o kadar büyük ki Strix OC modeli ile aynı derecelerde çalışıyor o fazladan 1 fanın önemi yok tercih sebebi olamaz.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhaba siparişimi geçtim lakin bir hata yapmışım ramlerde

Almış olduğum ram
G.SKILL SniperX Gri Kamuflaj 16GB (2X8GB) 3200Mhz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GSXWB)

Bir sıkıntı yaratır mı CL16 almam gerekiyordu siparişi düzelteyim mi ? Aradaki fark nedir ne degildir
Sistem
Ryzen 3600x
Asus2060s evo ekran kartı
Asus b450 e anakart

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ürün adında cl16 görmediğim için tereddüte düşmüştüm .

Açıkcası çok araştırdım rx5700 leri sıcaklık değerleri 85-90lara çıkmış olduğu için çekimser ve karamsar kaldım . Yeni çıkan bir kart olduğu için çift fanlı modellerini alarakta ilk deneyenlerden olmak istemedim

Dual 2060 6gb 192bit 2.445 tl
2060super evo 8gb 256 bit2.855 tl
Dual 2070 8gb 256bit 3200 tl düştü hepsi buradada indirimi değerlendirmek istedim.

Sizede sormuştum 1660ti elemiştik rx5700 sıcaklık değerinden eledim. 2060 dual Oc alacaktım superine çevirdim. Bu şekilde birşey çıktı ortaya.
Emeğiniz çok büyük bu sistemi toplamamda çok yardımcı oldunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O sıcaklıklar Referans tasarımlar için öyle idi ki aynı durum NVIDIA referans kartları içinde böyle yani AMD 'ye özel bir durum değil. Bu 2 veya 3 fanlı modeller ise standart NVIDIA kartlar gibi 60 derece ortamala maks. modele göre 70 derecelere kadar çıkıyor yani NVIDIA ile ayni tercih edebilirdiniz ama neyse hayırlı olsun diyorum.

RAM 'in kod adında CL16 ibaresi var F4-3200C16D-16GSXWB Burada ki F4 RAM 'in model adı sonrasında frekansı yazıyor 3200 ve sonrasında gecikme değeri C16 bu CL16 demek ve sonrasında 16 GB ve renk kodu geliyor.

KS

Cagrı Dnmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey merhabalar :)

Yarın bilgisayarım geliyor şuanda kargoda merkeze ulaşmış durumda.

Hepsiburadadan aldığım için parça parça gelecek bir tanıdığım ile beraber toplayacağım bilgisayarı ben çok anlamıyorum tanıdığım biliyor.Lakin eksik bir işlem yapılsın istemiyorum ve yapılması gereken adımları sizden bilgi alarak yapmam doğru olacağına inanıyorum. Bilgisayarı almamdaki süreçte katkınız çok oldu , az çok sistem hatalarını izleyip okuduğum zaman kurulumlarda yapılan hatalardan kaynaklandığını gözlemleye biliyoruz. Bilgisayarı kurduktan sonrası için power tuşuna basımdan sonrası yapılması gerekenleri söylermisiniz.
Sistemi tekrar yazmamda fayda olacağını zannediyorum.
Ryzen5 3600x
Asus b450 e anakart
Asus 2060 süper evo oc ekran kartı
3200mhz 2x8 16gb ram
Samsung 970 evo m.2 500gb
Seagate barracuda 1tb hdd
Sharkoon tg5 kasa
High power 600w 80+ gold Gd
Msi mag241cr

Sistemin anabileşenleri bu şekildedir. Bios kurulumu anakart güncellemesi vs herşeyi tek kalemde sizden öğrenmek ve sizin adımlarınıza göre yapmak istiyorum.
Windows 10oem almayı düşünüyorum 20 tlye falan çakma degilde en azından yarı orijinal olsun.

Kurulumun sonunda sizinle tekrar görüşerek test etmek istiyorum. Parçaların çalışma durumları ile alakalı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
  1. En başta şöyle bir sorununuz olacak. Ryzen 3000 serisi ile anakartınız BIOS güncellemesi olmadan çalışmaz. Aldığınız ASUS B450-E Gaming anakartına Ryzen 3000 serisi işlemciler için destek BIOS sürümü 2605 ile getirilmiş ve üzerine 2704 güncellemesi çıkmış. Yani 2605 BIOS sürümünü Ryzen 1000 yada 2000 serisi bir işlemci takıp sistemi açıp bu 2605 sürümüne güncellemeyi yaptıktan sonra Ryzen 3600X işlemciniz ile kullanabilirsiniz. Bundan sonra 3600X işlemciniz ile 2704 güncellemesini de kurun ve sonrasında bu adımı atlayabilirsiniz.
  2. Yukarıdaki işlemden sonra ki ilk şey format atmak olacak. UEFI bir sistem kurmak için Windows 10 Pro 64 bit indirin ve Rufus yazılımı ile USB format diski oluşturup sistem kurulumunu yapacaksınız. Windows indirme ve format diski hazırlamayı aşağıda anlattım.
  3. Sonra Windows açılınca ilk yapacağınız şeylerden birisi anakartın çipset sürücüsünü https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu bağlantıdan indirip kurun.
  4. Sonra ve ekran kartının sürücüsünü https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/150638 Windows 10 64 bit için bu bağlantıdan indirip kurun.
  5. Bu kurulumlar tamamlanınca https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-B450-E-GAMING/HelpDesk_Download/ bu bağlantıdan Wireless , Bluetooth , AUDIO ve eğer Ağınız yoksa yani nette sorun varsa LAN sürücüsünü indirip kuracaksınız.
  6. Daha sonrasında RGB kontrolü için https://www.asus.com/campaign/aura/tr/download.html bu bağlantıdan AuraSync yazılımını indirip kurun.
  7. Sonra monitörünüzün ayarlarını Windows üzerinden yapmak için bir uygulaması var adı Gaming OSD onu da https://www.msi.com/Monitor/support/Optix-MAG241CR#down-driver&Win10 64 bu bağlantıdan indireceksiniz. Ayrıca monitörün RGB 'sini kontrol etmek için https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/download bu bağlantıdan MYSTIC LIGHT 3 yazılımı indireceksiniz.
  8. Sonra SSD 'niz için durumunu ve güncellemelerini yapmak için bir gerekli yazılımı var https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/ bu bağlantıdan Magician Software yazılımını indirip kurun.
  9. Tüm bunlardan sonra Windows 'u etkinleştirebilirsiniz. Ben dün https://www.epttavm.com/item/33161277_microsoft-windows-10-pro-dijital-indirilebilir-lisans buradan bir lisans aldım sorunsuz kullanıyorum. 8.99 TL çok iyi fiyat. Microsoft göre ambargo koyar. :D
  10. Daha sonra Windows güncellemesi varsa güncelleyin ve sistemi yeniden başlatın. Başlarken BIOS 'a girin ve RAM 'için XMP profilini açın ki 3200 MHz hızda çalışabilsin RAM 'ler.

Öncelikle ISO 'yu indirmek için https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 bu bağlantıya tıklayın. Google Chrome üzerinden anlatacağım tavsiyem Chrome kullanın. Bağlantıyı açtığınızda Aracı şimdi indirin yazısına sağ tıklayın ve incele deyin. Sağ bölümde bir pencere açılacak bu Resim 'deki gibi bir pencere. Burada kımızı ile işaretlediğim 3 nokta alana tıklayın ve More tools - Network conditions 'a tıklayın. Aşağıda bir bölüm açılacak bu Resim 'deki gibi. Kırmızı ile işaretledim ve yazdım. User agent kısmında Select automatically kısmının işaretini kaldırın ve alt bölümden Safari - iPad iOS 9 seçin. Daha sonra sayfayı yenileyin ve Aracı şimdi indir yerine artık Windows ISO 'sunu indirme bölümü çıkmış olacak.

Sürüm seçin : Windows 10 May 2019 Update yazanı seçin. Onayla deyin bekleyin ve Ürün dilini seçin: Türkçe yapın ve Onayla deyin bekleyin daha sonra aşağıda 64-bit İndir deyin ve bekleyin indirme başlayacak. Hepsi bu kadar. Normalde araç indirip bir yazılım ile indiriyordunuz ama bu şekilde daha iyi ve hızlı oluyor. Daha sonra 8 GB bir USB bellek ile aşağıdaki işlemleri yapacaksınız.

Bu https://rufus.ie/ bağlantıdan RUFUS yazılımını indirin ve yazılım açın aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.

rufus_tr.png

1. SEÇ kısmından inen ISO 'yu seçin.
  2. AYGIT kısmından USB 'yi seçin.
  3. Önyükleme seçimi Windows.iso olacak.
  4. Yansıma Seçeneği Standart Windows Yüklemesi olacak.
  5. Disk Bölüm Düzeni GPT olacak bu UEFI anlamına gelir ve bunu seçtiğinizde Hedef sistem UEFI(CSM yok) olacak.
  6. Gelişmiş seçeneklerin ikisini de olduğu gibi bırakın.
  7. Yeni Birim Etiketi kısımı ISO 'nun versiyonuna göre değişir oraya dokunmanıza gerek yok.
  8. Dosya Sistemi FAT32 olacak ve Ayırma Birimi Boyutu Varsayılan olacak.
  9. BAŞLAT dediğiniz zaman bir uyarı gelecek bu USB içindekiler silinecek uyarısı Tamam deyin ve işlemi başlatın. İşlem başladığı zaman aşağıdaki durum kısmı Hazır olarak belirtilecek işlem tamam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri