Arkadaşlar yakında yeni bir PC almak istiyorum ama hayatımda hiç kendim PC toplamadım bunun yüzündende işe nasıl başlayacağımı bilemiyorum aranızda bu işi yapanlar illaki vardır bana bir kaç tüyo verebilir misiniz
Bu kadarı bana yeterlidir hocam sağolunÖncelikle parça uyumu konusunda bileşenlerin özelliklerine göre hareket etmeniz gerekiyor. Örnek olarak LGA1700 soket bir işlemci seçiyorsanız ki bu 12. nesil INTEL işlemci ailesidir buna uygun sokete sahip bir anakart seçilmeli ve her anakartta aynı güçte olmadığı için giriş seviyesi ucuz bir anakartla yüksek seviye pahalı bir işlemci kullanılmamalı. Bu vb. birçok alt detay var parça seçimi konusunda.
Diğer şeyse sistemin kullanım amacı belirlenmeli. Oyunsa GPU yani ekran kartı ağırlıklı bir sistem kurulmalı ve o ekran kartını besleyebilecek güçte bir işlemci seçilmeli. Bu tür yetersizlikleri direkt bilemiyorsanız ortalama bir fikir için PC Building Calculator sitelerine bakabilirsiniz. Kesin sonuçları vermez ama ekran kartını işlemciye yetip yetmeyeceği konusunda ortalama bir fikir sahibi olursunuz.
Bir diğer şey sistemde mutlaka SSD olmalı. M.2 veya SATA fark etmez Windows 'un kurulacağı disk mutlaka SSD olmalı.
RAM mutlaka 16GB ve 8+8 şeklinde olmalı. 1080p çözünürlükte bile artık 8GB RAM yetersiz kalıyor.
PSU kötü bir marka seçilmemeli. PSU sistemin kalbidir, ne kadar sağlıklı ve kaliteliyse o kadar uzun ömürlü ve doğru ve yeterli beslemeye sahip bir sisteminiz olur.
Bunlar özet sadece. Alt detaylara girersem en az 2 sayfa A4 doldururum.