PC Topyalayacağım Yardım Lazım

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Merhaba Ben Bir Sistem Toplamak İstiyorum Ama İlk Defa Toplayacağım İçin Pek Bilmiyorum Ve Bildiğim Kadarıylada Bir Pc Toplamaya Çalıştım İyisiyle Kötüsüyle Sadece Parçalarda Bir Sıkıntı Olurmu Uyumluluk Konusunda Dar Boğaz Falan Filan Olaylarına Hakim Olmadığım İçin TDP Ve Güç Konusunada Hakim Olmadığım İçin Sormak İstedim Bide Titanyum Plus Verimliliğinde Sisteme Uygun Bir Güç Kaynağı Önerirseniz Biraz Fazla Olsun Güç Yeterliliği İhtiyaç Olduğunda Tam Yetmesin Ucu Ucuna Falan O Bakımdan Diyorum Şimdiden Herkeze Teşekkür Ederim Sistem Bu Şekilde :=: 

İşlemci= https://www.itopya.com/amd-ryzen-5-3600x-38ghz-32mb-am4-7-nm-islemci/ 

Anakart = https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-x570-plus-wi-fi-4400mhz-oc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/ 

Ram= https://www.itopya.com/thermaltake-16gb-2x8gb-toughram-rgb-beyaz-4000mhz-cl19-ddr4-dual-kit-ram/

EkranKartı = https://www.itopya.com/gigabyte-geforce-rtx-2060-super-windforce-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/

Sıvı Soğutma = https://www.itopya.com/asus-rog-strix-lc-360-rgb-white-edition-360mm-islemci-sivi-sogutucu/

Kasa = https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-gt501-temperli-cam-rgb-fanli-gaming-kasa/

Sistem Bu Kadar Dediğim Gibi Güç Kaynağı Size Ait Şimdiden Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi toplamda sistem 12.600 TL yapıyor bu sistem ve sistemde PSU + Disk yok bunlar dahil 14K bütçe var desek ben bu fiyata 2070 Super tam donanım sistem öneriyorum yani bu sistem olmamış bu fiyata. Ayrıca sistemde büyük yanlışlar ve gereksiz pahalı bileşenler var.

Gereksiz ve yanlış seçim bileşenlere örnekler şunlar.
  • Sıvı soğutma bu sisteme gereksiz ki ille olacaksa çok saçma pahalı bir model seçilmiş.
  • RAM seçiminiz yanlış. Ryzen 3000 serisi işlemcilerin en iyi çalıştıkları RAM frekansı 3600Mhz hız yani 3600Mhz seçilmeli RAM ve fiyat olarak en fazla 16GB için 1100 TL filan verilmeli. Bu RAM hem sisteme performans uygun değil hemde aşırı gereksiz pahalı.
  • Anakart olarak B550 seçebilirsiniz 500 TL kadar daha ucuza güçlü ama özellik olarak büyük bir kayıp vermeden tam donanım bir anakart seçilebilir.
  • Kasa seçimi çok uçuk fiyat ve saçma pahalı. Benzer özellikleri ve kaliteyi çok daha uygun fiyata başka model ve markalarda bulabilirsiniz. Kasa sistemin en önemsiz bileşenidir. Sadece özellikleri sisteme uygun olsun , fan sayısı yeterli olsun ve çelik yapısı çok ucuz olmasın yeterlidir.
Bütçenizi 14K olarak alıyorum PSU ve Disk seçimlerini göz önüne alarak size uygun mudur? Değilse bütçe belirtin.

Ryzen 5 3600X CPU + Palite RTX 2070 Super Gaming Premium X3 OC RGB Ekran Kartı + MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi Anakart + Kingston HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 16GB(2x8) RAM + Kingston A2000 500 GB M.2 SSD + WD Blue 1 TB HDD + MSI MPG Gungnir 110R Kasa + Corsair RM750 80+ GOLD PSU + SilverStone PF240 240mm Sıvı Soğutucu - 13.459,57 TL - Bu sistemi gözden geçirebilirsiniz. Benzer fiyata çok çok daha iyi bir sistem almış olursunuz.

Hatta Teknobiyotik X2 bu sistemi aşağıdaki gibi özelleştirirseniz 13.866 TL fiyata daha iyi bir sistem almış olursunuz.

Montaj Hizmeti : Montaj İstiyorum (Montaj ve Test Yapılarak Gönderilir)
İşlemci Yükselt : AMD Ryzen 7 3700X​
Anakart Değiştir : Asrock X570 Phantom Gaming 4​
Bellek Değiştir : Kingston HyperX Fury RGB DDR4 16GB(2x8GB) 3600MHz ​
HDD Ekle : Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM​
İşlemci Soğutucu Değiştir : SilverStone PF240 ARGB​
Güç Kaynağı Yükselt : Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ Gold​

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Uğur tuf gamink olarak bilerek seçtim anakartı bide ekran kartı 2070 süper olabilir ram değişir ama kasa bence o ols daha iyi yani ama anakart tuf olarak bilerek istedim kasayıda aynı şekilde bide ben bu sistemle yayın açacam video çekecem aynı anda ve birçok işlevi yapacam aynı anda bir çok işlem falan yapacak ona göre istiyorum yani ramlar biraz fazla olmuş farkındayım ona göre 3600mhz alsam daha iyi olacakmış haklısın bide öneriyi itopyadan link atarak verirsen sevinirim bunun gibi diyip link atarsanız itopya bana daha yakın ve ilişki konusunda daha iyi olduklarını düşünüyorum bence

bütçe pek önemli değil ama çokta abartmamak gerekli tabi ama tuf ın yazmış olduğum kasası ve anakartını kullanacağım orası kesin aklımda bulabilirsem RTX 2080 Tİ yada super var ikisinden biri olmadı ex gamer editeison alırım bulursam dediğim gibi yani ama şimdi çok abartmadan almak istiyorum çünkü bilgisayardan başka almak istediğim birkaç eşya daha var daha doğrusu alacağım ve bide üniversitem var ondan dolayı elimde şuan hiç pc yok denilemez ama yok gibi bişey yani elimdeki PC 2007 ye ait ozamnında Hp den almış olduğum bir pc uzun zamandır idare ediyordu diyebilirim 4gb ram ve vega olarak gen2 işlemciyle ama son zamanlarda farkettiğim kadarıyla pc bile artık yılların getirmiş olduğu bir yorgunlukla dinlenmek istiyor haksızda sayılmaz aslında işin esprisi bu ama doğrusuda bu PC ölmüş durumda ama gömeni yok :D

bütçe pek önemli değil ama çokta abartmamak gerekli tabi ama tuf ın yazmış olduğum kasası ve anakartını kullanacağım orası kesin aklımda bulabilirsem RTX 2080 Tİ yada super var ikisinden biri olmadı ex gamer editeison alırım bulursam dediğim gibi yani ama şimdi çok abartmadan almak istiyorum çünkü bilgisayardan başka almak istediğim birkaç eşya daha var daha doğrusu alacağım ve bide üniversitem var ondan dolayı elimde şuan hiç pc yok denilemez ama yok gibi bişey yani elimdeki PC 2007 ye ait ozamnında Hp den almış olduğum bir pc uzun zamandır idare ediyordu diyebilirim 4gb ram ve vega olarak gen2 işlemciyle ama son zamanlarda farkettiğim kadarıyla pc bile artık yılların getirmiş olduğu bir yorgunlukla dinlenmek istiyor haksızda sayılmaz aslında işin esprisi bu ama doğrusuda bu PC ölmüş durumda ama gömeni yok :D
[/quote]

bide bu belirttiğim sistemde ryzen 5 yerine ryzen 9 3900x kullansam daha iyimi olur diye bir düşünmedim değil onuda eklerseniz sevinirim hangisini kullanayım

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/T89QJ84Y böyle bir ekstra sistem topladım ama bunda kullanmdığım işlemci yerine amd ryzen 5 3600x 3.8 Ghz 6 çekirdek 35mb AM4 7nm işlemci mi kullansam diye arada kaldım
ekran kartı halaa kararsızım ama RTX özellikli bi RTX anakart Olacağını Planlıyorum En azından düşüncelerim bu şekil ama tekrardan istediğim bi yardım edermisiniz Özellikle güç kaynağını hatta bana öğretmenizi bile istiyorum nasıl seçildiğini güç kaynağının çünkü bir türlü öğrenemedim bi yardımcı olun özellikle güç kaynağında şimdiden teşekkürler

Ramleride 2x8+8 mi yapsam diye bir düşündüm ama sadece bir düşünce öyle yapsa mı daha iyi diye 16 üstü olsun istiyorumda

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/C6T93AT4 buda ikinci bir sistem yani as çok nasıl toplamak istediği anlamışsınızdır diye düşünüyorum yardımlarınız için teşekkürler diyeceklerim bunlar işlemci değişsinmi ryzen5 3600x olsunmu okadar bide güç kaynağı nasıl bunların bilgisini verirseniz sevinirim

ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi toplamda sistem 12.600 TL yapıyor bu sistem ve sistemde PSU + Disk yok bunlar dahil 14K bütçe var desek ben bu fiyata 2070 Super tam donanım sistem öneriyorum yani bu sistem olmamış bu fiyata. Ayrıca sistemde büyük yanlışlar ve gereksiz pahalı bileşenler var.

Gereksiz ve yanlış seçim bileşenlere örnekler şunlar.
  • Sıvı soğutma bu sisteme gereksiz ki ille olacaksa çok saçma pahalı bir model seçilmiş.
  • RAM seçiminiz yanlış. Ryzen 3000 serisi işlemcilerin en iyi çalıştıkları RAM frekansı 3600Mhz hız yani 3600Mhz seçilmeli RAM ve fiyat olarak en fazla 16GB için 1100 TL filan verilmeli. Bu RAM hem sisteme performans uygun değil hemde aşırı gereksiz pahalı.
  • Anakart olarak B550 seçebilirsiniz 500 TL kadar daha ucuza güçlü ama özellik olarak büyük bir kayıp vermeden tam donanım bir anakart seçilebilir.
  • Kasa seçimi çok uçuk fiyat ve saçma pahalı. Benzer özellikleri ve kaliteyi çok daha uygun fiyata başka model ve markalarda bulabilirsiniz. Kasa sistemin en önemsiz bileşenidir. Sadece özellikleri sisteme uygun olsun , fan sayısı yeterli olsun ve çelik yapısı çok ucuz olmasın yeterlidir.
Bütçenizi 14K olarak alıyorum PSU ve Disk seçimlerini göz önüne alarak size uygun mudur? Değilse bütçe belirtin.

Ryzen 5 3600X CPU + Palite RTX 2070 Super Gaming Premium X3 OC RGB Ekran Kartı + MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi Anakart + Kingston HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 16GB(2x8) RAM + Kingston A2000 500 GB M.2 SSD + WD Blue 1 TB HDD + MSI MPG Gungnir 110R Kasa + Corsair RM750 80+ GOLD PSU + SilverStone PF240 240mm Sıvı Soğutucu - 13.459,57 TL - Bu sistemi gözden geçirebilirsiniz. Benzer fiyata çok çok daha iyi bir sistem almış olursunuz.

Hatta Teknobiyotik X2 bu sistemi aşağıdaki gibi özelleştirirseniz 13.866 TL fiyata daha iyi bir sistem almış olursunuz.

Montaj Hizmeti : Montaj İstiyorum (Montaj ve Test Yapılarak Gönderilir)
İşlemci Yükselt : AMD Ryzen 7 3700X​
Anakart Değiştir : Asrock X570 Phantom Gaming 4​
Bellek Değiştir : Kingston HyperX Fury RGB DDR4 16GB(2x8GB) 3600MHz ​
HDD Ekle : Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM​
İşlemci Soğutucu Değiştir : SilverStone PF240 ARGB​
Güç Kaynağı Yükselt : Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ Gold​

cevaplarımı verdim ama yinede belki görmemişsinizdir diye birde böyle yapmak istedim şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O kadar çok karışık yazmışsınız ki yeminle okuduğumu anladım. :) Neyse şunu önereyim en iyisi sizin için daha mantıklı olacak gibi. Ayın 1. de yani önümüzdeki Salı günü NVIDIA RTX 3000 ailesini gösterecek ve buda 1 ay içinde yeni ailenin pazarda olacağı anlamına gelir. RTX 2000 serisinin fiyatları düşebilir stok eritmek isteyen satıcılar indirim vs. yapabilir yani bekleyin.

Önerilerim;

• Anakart konusunda dediğim gibi X570 almanıza hiç ama hiç gerek yok. Çoğu insan X570 alıp o anakartın ekstra nimetlerinden yararlanmaz ki ekstra nimetten kastım X570 anakartların en büyük ve en önemli artısı çok fazla PCIe 4.0 ve 3.0 bağlantı arayüzüne sahip olması ki buda çok fazla disk kullanımında işe yarar ama çoğu insan en fazla 3 disk kullanır yani X570 almak için hiçbir gerekçe yok. O yüzden dedim dolu dolu bir B550 alın geçin diye. Ben olsam MSI B550 Tomahawk veya ASUS B550 ROG Strix F Gaming alır geçerdim. Marka modele takılmayın. 
  • 3900X almaya gerek yok yayıncı için 3700X/3800X gayet yeterli ki zaten yayın + video edit aşamasında GPU + CPU kullanılıyor yani işlemciyi abartmaya gerek yok.
  • Bu bütçede 2070 Super aşağısına inmeyin. Ne kadar yüksek GPU o kadar uzun yıllar kullanım demek. Ayrıca dediğim gibi RTX 3000 çıkışını ve fiyatların oynamasını bekleyin.
  • 16 GB 2x8 her sisteme şuan için yeter ama iş odaklı sistemlerde 32 GB alıp bir daha RAM sorunu yaşamamak en iyisidir. 3600 MHz aşağısında veya yukarısında RAM almayın. Size önerdiğim Kingston HyperX Fury 3600 MHz CL17 bellekler şuan en iyi 3600 MHz F/P bellekler. 16 GB(2x8) RGB model 900-950 TL civarında RGB olmayanı ise 750-850 TL civarında. 16 GB tek modül versiyonları ise 700-800 TL civarında ki 2 adet alırsanız 32 GB 3600MHz CL17 belleği 1400-1600 TL civarına alırsınız.
  • O ASUS kasada diretmenizi gerçekten anlamadım. O kasadan çok daha iyi kasalar var daha uygun fiyata. Örnek olarak XPG BATTLECRUISER - 987 TL bu ürün o ASUS üründen çok çok daha iyi ve daha uygun fiyata.
  • Son olarak Sinerji firması gayet kaliteli bir firmadır. Ayrıca itopya gibi mağazası var gidip alışveriş yapabilirsiniz. Genelde piyasada en uygun yer sinerji olduğundan önerilerimi sadece oradan yaparım. Firma olarak itopya nın bir artısı yok. QP Bilişim sitesine de bakabilirsiniz ki oda çok iyi bir firmadır ve onunda mağazası var. 

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
O kadar çok karışık yazmışsınız ki yeminle okuduğumu anladım. :) Neyse şunu önereyim en iyisi sizin için daha mantıklı olacak gibi. Ayın 1. de yani önümüzdeki Salı günü NVIDIA RTX 3000 ailesini gösterecek ve buda 1 ay içinde yeni ailenin pazarda olacağı anlamına gelir. RTX 2000 serisinin fiyatları düşebilir stok eritmek isteyen satıcılar indirim vs. yapabilir yani bekleyin.

Önerilerim;

• Anakart konusunda dediğim gibi X570 almanıza hiç ama hiç gerek yok. Çoğu insan X570 alıp o anakartın ekstra nimetlerinden yararlanmaz ki ekstra nimetten kastım X570 anakartların en büyük ve en önemli artısı çok fazla PCIe 4.0 ve 3.0 bağlantı arayüzüne sahip olması ki buda çok fazla disk kullanımında işe yarar ama çoğu insan en fazla 3 disk kullanır yani X570 almak için hiçbir gerekçe yok. O yüzden dedim dolu dolu bir B550 alın geçin diye. Ben olsam MSI B550 Tomahawk veya ASUS B550 ROG Strix F Gaming alır geçerdim. Marka modele takılmayın. 
  • 3900X almaya gerek yok yayıncı için 3700X/3800X gayet yeterli ki zaten yayın + video edit aşamasında GPU + CPU kullanılıyor yani işlemciyi abartmaya gerek yok.
  • Bu bütçede 2070 Super aşağısına inmeyin. Ne kadar yüksek GPU o kadar uzun yıllar kullanım demek. Ayrıca dediğim gibi RTX 3000 çıkışını ve fiyatların oynamasını bekleyin.
  • 16 GB 2x8 her sisteme şuan için yeter ama iş odaklı sistemlerde 32 GB alıp bir daha RAM sorunu yaşamamak en iyisidir. 3600 MHz aşağısında veya yukarısında RAM almayın. Size önerdiğim Kingston HyperX Fury 3600 MHz CL17 bellekler şuan en iyi 3600 MHz F/P bellekler. 16 GB(2x8) RGB model 900-950 TL civarında RGB olmayanı ise 750-850 TL civarında. 16 GB tek modül versiyonları ise 700-800 TL civarında ki 2 adet alırsanız 32 GB 3600MHz CL17 belleği 1400-1600 TL civarına alırsınız.
  • O ASUS kasada diretmenizi gerçekten anlamadım. O kasadan çok daha iyi kasalar var daha uygun fiyata. Örnek olarak XPG BATTLECRUISER - 987 TL bu ürün o ASUS üründen çok çok daha iyi ve daha uygun fiyata.
  • Son olarak Sinerji firması gayet kaliteli bir firmadır. Ayrıca itopya gibi mağazası var gidip alışveriş yapabilirsiniz. Genelde piyasada en uygun yer sinerji olduğundan önerilerimi sadece oradan yaparım. Firma olarak itopya nın bir artısı yok. QP Bilişim sitesine de bakabilirsiniz ki oda çok iyi bir firmadır ve onunda mağazası var. 
O kasayı beğendim almışken iyi bir kasa olsun istiyorum bide hem iş için gibi bişeyde olacak o yüzden de iyi olsun istiyorum o zaman ben tekrardan bi düzenleme yapıp bi son hallerine getireyim tuf almamın sebebi sorduğum bir kaç kişi tuf çok iyi falan demeleri ama ben bi tekrar gözden geçireyim tüm sistemi sadece güç kaynağını belirleyemeyeblirim onada 850w yeter gibi düşünüyorum rtx 2080 Super /gamin (belki gaming) olmadı normali diyorum ryzen 5 3600x ozaman ramlar de 3600mhz Cl 16/17/18 falan o civarda HD bende bitane var yaklaşık 250gb falan ama ondan aara M2 SSD vardı yukarda atmış olduğum en sonuncusu ondaki 500gb 2500 2000 oku/yaz gibi gibi belirledim diyebilirmyz acaba doğru yolda mıyım sizce olurmu bu kasa yani tam ekipmanı eve geçince tabilirim. Ozaman zaten mesajı gelir herşey için teşekkürler

Bide Super mi daha iyi ti mı o konuyu anlamadım okunudada bilgi verirseniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2080 Ti şuan rakipsiz bir kart. Ona en yakın kart 2080 Super kartıdır. Ancak 2080 Ti kartı alacaksanız ya 240Hz 2K bir monitör alacaksınız yada 4K bir monitör. 2080 Super ile 2K her hertz monitörü kullanabilirsiniz ama 4K da ULTRA ayar ile oyun oynayamazsınız her oyunda.

PSU için 700W üzeri her PSU şuan her sistemi sorunsuz besleyebilir. 850W vs. almanıza gerek yok.

TUF anakartlar F/P dengesinde ASUS anakart ailesinde modellerdir. ASUS ürün grubunda en alttan başlayarak ürünler şöyle listelenir Prime iş odaklı ürün grubunun girişi ve PRO Art üst seviye iş odaklı ürünleri belirtir. TUF oyuncu serisinde giriş ve ROG üst seviyeyi belirtir.

Disk olarak HDD diskiniz varsa SSD alacaksınız sadece. Boyut olarak 480/500/512 GB yeterli olur.

Kasa için ise size aşağıya önerilerimi bırakıyorum. O kasayı beğenmişsiniz tamam ama o fiyatlara çok daha kaliteli kasalar var.

Aşağıya size her ürün grubu için önerilerimi bırakıyorum. Piyasadaki en iyi en mantıklı F/P dengesi bütçeniz dahilinde olan ürünleri listeliyorum.

CPU : 
  1. Ryzen 7 3700X - 2.700 TL
  2. AMD Ryzen 7 3800XT - 3.523 TL - 3700X işlemcisi ile aynı çekirdek sayısına sahip. Sadece frekans olarak +300MHz artısı var ki buda oyunlarda eğer işlemci sınırına takılacak bir oyun oynarsanız genelde CSGO tarzı oyunlarda ortalama +5 ile 10 FPS kadar avantajı olacaktır.
MB : 
  1. Asus ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi - 1.812 TL
  2. Gigabyte Aorus Pro B550 AC(Wi-Fi) - 1.922 TL
  3. MSI MPG Gaming Carbon B550 Wi-Fi - 1.999 TL
  4. Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi - 2.004 TL
  5. Asus ROG Strix X570-F Gaming - 2.257 TL
MB NOT 1 : X570 ve B550 arasındaki en büyük ve en önemli fark PCE 4.0 vs 3.0 hat sayısıdır. X570 anakart alıp çok fazla diski aynı anda kullanabilirsiniz ama B550 yongasında belli sayıya ulaştığınızda bazı slotlar kapanır. Ancak X570 anakart alıp en faza 2-3 disk kullanan insanlar var ve X570 anakartın potansiyelini tam olarak kullanmıyorlar. Yani X570 almanın bir mantığı kalmıyor. En az 4 disk kullanacaksanız X570 alın yoksa paranızı diğer özelliklere yatırın ki B550 yongası diğer özelliklere abanmış anakartlar ile dolu ki önerdiklerim bunların en iyi F/P dengesindeki modelleridir.​
MB NOT 2 : B550 anakartları en iyiden başlayarak sıralarsam hepsi çok çok iyi ama ASUS model F/P dengesindeki en iyi modeldir sonrasında MSI ve Gigabyte modeller F/P dengesinde kendi aralarında yarışırlar. Aslında birbirlerine üstün değiller tam olarak bu 3 anakart aynı sınıfta rakipler fiyat/performans dengesinde ASUS önde şuan o kadar. X570 modellerde aslında TUF model şuan rakipsiz en iyi anakarttır. Wi-Fi olayına takılmazsanız ROG modelin bazı önemli avantajları var ki ben ROG seçerdim. Wi-Fi önemsiz benim gözümde.

RAM : 
  1. Kingston HyprX Fury RGB 8 GB 3600MHz CL17 - 467 TL 2 adet 934 TL - Piyasadaki en mantıklı F/P dengesindeki 3600 MHz bellek bu üründür.
  2. GSKILL Trident Z Neo RGB 16 GB (2x8GB) 3600 MHz CL16 - 1.149 TL - Şuan için piyasadaki en hızlı 3600 MHz bellektir.
RAM NOT : Ryzen 3000 serisi işlemcilerin en iyi çalıştıkları RAM frekansı 3600 MHz hızıdır. CL17 üzerine çıkmadığınız sürece performanslı bir sistem kurmuş olursunuz.

GPU 2080 Super : 
GPU 2080 Ti : ​
  1. Gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC - 10.900 TL
  2. Gigabyte RTX 2080 Ti Aorus 11.154 TL
  3. EVGA RTX 2080 Ti XC ULTRA - 11.911 TL
  4. MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio - 11.800 TL
GPU NOT 1 : RTX 2080 Super ve 2080 Ti kartları birbirlerine 2K çözünürlükte çok yakın kartlardır. 4K kullanacaksanız yada ileriye çoook doğru daha uzun süre kullanmak için 2080 Ti almak mantıklı olabilir. Yoksa 2080 Super kartı 2K maksimum performans ve 4K giriş için en yüksek GPU modelidir şuan için.
GPU NOT 2 : Bu GPU modelleri piyasadaki en iyi kartlardır. Aralarında aynı GPU seviyesinde genel hiçbir fark yok. Tasarım en çok fiyatı arttıran unsur. Termal olarak aynı GPU seviyesinde aralarında ahım şahım farklar yok hepsi o GPU için serin çalışan kartlardır. 2080 Super modellerde ben olsam Palit yada Zotac alır geçerdir. 2 markada çok çok iyi markalardır şüpheniz olmasın. 2080 Ti modellerde ise 2. model Aorus kartı alır geçerdim ama karar size ait tabi.
GPU NOT 3 : NVIDIA RTX 3000 serisi önümüzdeki salı günü yani ayın 1. de tanıtılacak. Bu kartların satışı önümüzdeki ay veya sonraki ay olur ve RTX 2000 serisinde biraz indirim veya stokları eritmek isteyen satıcıların kampanyaları vs. olma olasılığı yüksek. Yani beklemek mantıklı olacaktır ekran kartı için.

SSD 480/500/512 GB: 
  1. XPG SX8200 PRO 512 GB PCIe Gen3 - 726 TL - 3350 mb Okuma/2350 mb Yazma - 320 TBW Yazım Ömrü + 390K Okuma/380K Yazma IOPS Değeri
  2. WD Black SN750 500 GB PCIe Gen3 - 828 TL - 3470 mb Okuma/2600 mb Yazma - 300 TBW Yazım Ömrü + 420K Okuma/380K Yazma IOPS Değeri
  3. SanDisk Extreme Pro 500 GB PCIe Gen3 - 856 TL - 3400 mb Okuma/2500 mb Yazma - 300 TBW Yazım Ömrü + 410K Okuma/330K Yazma IOPS Değeri
  4. Corsair Force MP510 480 GB PCIe Gen3 - 859 TL - 3480 mb Okuma/2000 mb Yazma - 800 TBW Yazım Ömrü + 440K Okuma/360K Yazma IOPS Değeri
SSD NOT : Bu SSD disklerin hepsi piyasadaki en iyi F/P dengesini koruyan disklerdir. Hepsi 5 yıl garantilidir. Özelliklerini yanlarına yazdım en yüksek değerler en iyisidir. Bilgilerin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız aşağıda açıkladım.

Kasa : 

1. Aerocool Visor 2x14cm ARGB Fan + Ekran Kartı Tutacağı - 841 TL - 9 Kg(Camsız çelik yapısı 7Kg kadar) Ağırlık + 2 adet 140mm ARGB PWM Fan + Mesh Panel + Temperli Cam + 2 adet USB Type-A Bağlantısı + Dikey Ekran Montajı + 120, 140, 240, 280, 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır.
  2. MSI MPG Gungnir 110R - 879 TL - 7.9 Kg(Camsız çelik yapısı 6.5Kg kadar) Ağırlık + 4 adet 120mm ARGB PWM Fan + Temperli Cam (Hava akışında sorun yok) + 1 adet USB Typer-C + 2 adet USB Type-A Bağlantısı + 120, 140, 240, 280, 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır.
  3. Deep Cool Macube 550 - 973 TL - 12.2 Kg(Camsız çelik yapısı 11 Kg kadar) Ağırlık + 1 adet 120mm Siyah PWM Fan + Temperli Cam (Hava akışında sorun yok) + 2 adet USB Type-A Bağlantısı + 120, 140, 240, 280, 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır.
  4. XPG Battlecruiser - 987 TL - 12.5 Kg(Camsız çelik yapısı 9.5Kg kadar) Ağırlık + 4 adet 120mm ARGB PWM Fan + 4 tarafı Temperli Cam (Hava akışında sorun yok) + 1 adet USB Typer-C + 2 adet USB Type-A Bağlantısı + Dikey Ekran Kartı Montajı + 120, 140, 240, 280, 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır.
  5. Be Quiet! Pure Base 500DX - 1.025 TL - 7.8 Kg(Camsız çelik yapısı 6.5Kg kadar) Ağırlık + 2 adet 140mm PWM Siyah Fan + Mesh Panel + Temperli Cam + 1 adet USB Typer-C + 1 adet USB Type-A Bağlantısı + 120, 140, 240, 280, 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır.
  6. Sharkoon REV200 5x12cm ARGB Fan - 689 TL - 9 Kg(Camsız çelik yapısı 7.5 Kg kadar) Ağırlık + 5 adet 120mm ARGB PWM Fan + Temperli Cam (Hava akışında sorun yok) + 2 adet USB Type-A 2.0 + 2 adet USB Type-A 3.0 Bağlantısı + 240 ve 360mm Sıvı Soğutma desteği olan bir kasadır. NOT : Bu kasaya maksimum 32.3 cm uzunluğunda ekran kartı takılıyor yani ekran kartı ölçülerine dikkat edin ki MSI Trio modeller hariç her ürün uyuyor diyebilirim.
Kasa NOT 1 : Bu kasalar şuan 1000 TL ye kadar piyasadaki en iyi kasalar. Kalite olarak en iyisi XPG ürünü ama 7 Kg ve üzeri her kasa zaten belli bir seviyede kaliteye sahiptir bu konuda içiniz rahat olsun. Göz zevkinize göre seçim yapın derim.
Kasa NOT 2 : Deep Cool kasasında sadece 1 adet 120mm arka fan geliyor. Bu kasaya en az 3 adet 120mm ön tarafa veya yan tarafa 3 adet 120mm veya 140mm fan almak gerekir hava akışı için. 

PSU : 
  1. Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler - 992 TL - 5 Yıl Garantili + 6 Aşamalı Akım Korumalı + 1. sınıf Japon Kapasitör ve Kondansatörlere sahip bir üründür.
  2. FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Tam Modüler - 1.099 TL - 10 Yıl Garantili + 5 Aşamalı Akım Korumalı + 1. sınıf Japon Kapasitör ve Kondansatörlere sahip bir üründür.
  3. Be Quiet! BN283 STRAIGHT POWER 11 750W 80+ Gold Tam Modüler - 1.174 TL - 5 Yıl Garantili + 6 Aşamalı Akım Korumalı + 1. sınıf Japon Kapasitör ve Kondansatörlere sahip bir üründür.
  4. Seasonic Focus PLUS 750W 80+ Gold Tam Modüler - 1.247 TL - 10 Yıl Garantili + 6 Aşamalı Akım Korumalı + 1. sınıf Japon Kapasitör ve Kondansatörlere sahip bir üründür.
PSU NOT 1 : Bu ürünlerin hepsi piyasadaki 1000 TL 'yi fazla aşmayan en kaliteli ürünlerdir. Bu markalar dünyadaki en büyük kendi güç kaynağınıda üreten üreticiler arasında ilk sıralarda olan markalardır. Birde bunlara ek büyük oyunculardan HighPower markası var ama bu markanın kendi ürünlerinde 3 yıldan fazla garantiye sahip ürün yok.
PSU NOT 2 : Bu ürünleri sıralamak gerekirse en iyiden başlayarak şöyle bir liste oluşur. 4 > 1 > 2 > 3 diye özellikleri ve garantisine göre liste.

Soğutma Hava : 
  1. Aerocool Cylon 4 ARGB 120mm Hava Soğutucu - 275 TL
  2. Arctic Freezer 34 eSports DUO 2x120mm Hava Soğutucu - 412 TL
Soğutma Hava NOT 1 : Bu ürünler en iyi F/P dengesi yüksek hava soğutmalardır. Başka model önermiyorum bu yüzden. 
Soğutma Hava NOT 2 : Bu ürünlerden yukarısında bir fiyatı hava soğutmaya vermek pek mantıklı değil. Üzeri için sıvı soğutma önerilerim aşağıda.

Soğutma Sıvı : 
  1. SilverStone PF120 ARGB 120mm - 523 TL
  2. Arctic Liquid Freezer II 120mm - 578 TL
  3. Arctic Liquid Freezer II 240mm 793 TL
  4. SilverStone PF240 ARGB 240mm - 850 TL
  5. Arctic Liquid Freezer II 280 - 851 TL - Deep Cool kasası hariç önerdiğim diğer kasalar sadece ön panelde 280mm sıvı soğutma desteğine sahip. Zaten üst veya yan panelde bu desteği sunan kasa pek bulamazsınız. Deep Cool üründe anakart yanına montaj yapılabiliyor. Diğer kasalarda ön panelde tam ortada nispeten ufak kalacağı için görsel olarak pek iyi bir görsel oluşmaz.
  6. Arctic Liquid Freezer II 360mm - 948 TL
  7. SilverStone PF360 ARGB 360mm - 1.151 TL
Soğutma Sıvı NOT : Bu ürünler piyasadaki en iyi F/P dengesi yüksek sıvı soğutmalardır. Bu ürünlerden başka ürün önermiyorum o yüzden. Daha pahalı modeller ne soğutma olarak ne özellik olarak bir avantaja sahip değil. Sadece bazı ürünlerde ekstra bazı özellikler oluyor. LCD ekran , sıvı dolum özelliği daha fazla RGB vs. gibi şeyler. Performansa yada kaliteye etkisi yok. Ben olsam Arctic ürünlerini alırdım ama ben RGB pek sevmiyorum o yüzden böyle seçimim. Yoksa 2 üründe F/P olarak denk sayılırlar.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
MB NOT 1 : X570 ve B550 arasındaki en büyük ve en önemli fark PCE 4.0 vs 3.0 hat sayısıdır. X570 anakart alıp çok fazla diski aynı anda kullanabilirsiniz ama B550 yongasında belli sayıya ulaştığınızda bazı slotlar kapanır. Ancak X570 anakart alıp en faza 2-3 disk kullanan insanlar var ve X570 anakartın potansiyelini tam olarak kullanmıyorlar. Yani X570 almanın bir mantığı kalmıyor. En az 4 disk kullanacaksanız X570 alın yoksa paranızı diğer özelliklere yatırın ki B550 yongası diğer özelliklere abanmış anakartlar ile dolu ki önerdiklerim bunların en iyi F/P dengesindeki modelleridir.​
MB NOT 2 : B550 anakartları en iyiden başlayarak sıralarsam hepsi çok çok iyi ama ASUS model F/P dengesindeki en iyi modeldir sonrasında MSI ve Gigabyte modeller F/P dengesinde kendi aralarında yarışırlar. Aslında birbirlerine üstün değiller tam olarak bu 3 anakart aynı sınıfta rakipler fiyat/performans dengesinde ASUS önde şuan o kadar. X570 modellerde aslında TUF model şuan rakipsiz en iyi anakarttır. Wi-Fi olayına takılmazsanız ROG modelin bazı önemli avantajları var ki ben ROG seçerdim. Wi-Fi önemsiz benim gözümde.

burada siz disk olayından bahsetmişsiniz ben orada şuan 500gb bi m2 ssd alacam bide bende 250 gb hard disk var tmm ama ben ileride buna bi m2 ssd ve bir normal ssd/hard disk almayı daha planlıyom yani ileride yaklaşık 3-4 depolama falan kullanacağım o bakımdan düşünün lütfen 
tekrardan Herşey İçin Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O kadar sınırlı değil ya. Örnek olarak minimumda şu şekilde senaryolar var maksimum 4 adet SATA + 1 adet M.2 yada 2 adet M.2 + 2 adet SATA gibi senaryolar B550 yongası için. Sorun yok yani öyle tüm disk yuvalarını dolduracağım derseniz X570 orada avantajlı. Bu arada bu disk yuvaları PCIe hatlarını kullanıyor eğer PCIe hatlarına ekran kartı haricinde PCIe Ses kartı , Ağ Kartı , USB kartı , Capture Kartı vs. takarsanız onlarda PCIe hatlarından en az 1 hat götürür.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
O kadar sınırlı değil ya. Örnek olarak minimumda şu şekilde senaryolar var maksimum 4 adet SATA + 1 adet M.2 yada 2 adet M.2 + 2 adet SATA gibi senaryolar B550 yongası için. Sorun yok yani öyle tüm disk yuvalarını dolduracağım derseniz X570 orada avantajlı. Bu arada bu disk yuvaları PCIe hatlarını kullanıyor eğer PCIe hatlarına ekran kartı haricinde PCIe Ses kartı , Ağ Kartı , USB kartı , Capture Kartı vs. takarsanız onlarda PCIe hatlarından en az 1 hat götürür.

o kartların pcı'e den götürdüğünü falan biliyom okadar da kötü deilim agam ama nasıl diyim depolama konusunda sınırları çok fazla zorlarım yani o kadar diyim mesela senden mesaj beklerken yanda bir pc topladım aynı zamanda aklıma evde 250 gb takılıp kullanılabilecek bir hdd nin daha olduğu aklıma geldi onuda takmayı planlıyom yani depolama falan sınırlarını zorlarım her konuda zorlarım sadece depolama anlama yani kaç iyi pc yi kötü dedirtecek derecede zorladığımı anlatamam sayamam ama bayağı olduğunu söyleyebilirim bu arada topladığım kasa planı bu bu arada sence nedir durum daha iyisi olabilirmi soğutmayı bilecek o seçtim fan Ramlere falan denk gelirse çıkarmak zorunda kalmadan yıkarı taşıyabileyim falan diye ileride upgrade ekleye ekleye giderim gerçi ben buna olmadı birkaç yıl sonra RTX 3000 4000 5000 falan gibi yani o bakımdan pc bu

https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-3700x-360-ghz-8-cekirdek-36mb-am4-7nm-islemci-tray-p-34558

https://www.sinerji.gen.tr/asus-tuf-x570-plus-gaming-4400mhz-oc-rgb-m2-wi-fi-am4-atx-anakart-p-30741

Belki B550 rog strix olabilir 

x3 adet = https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-hyperx-fury-rgb-3600mhz-cl17-ddr4-ram-hx436c17fb3a8-p-36509

https://www.sinerji.gen.tr/palit-geforce-rtx2080-super-gp-x3-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-35271

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-480gb-force-series-mp510-nvme-okuma-3480mb-yazma-2000mb-m2-ssd-cssd-f480gbmp510b-p-36373

https://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-750w-mwe-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-32259

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-a500-dual-fan-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-p-35180

kasa ya olurmu emin değilim ama kasa yine aynı sinerjide iptal olmuş itopyada daha ucuzmuş hem oradan alacam :D  https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-gt501-white-edition-rgb-tempered-glass-usb-31-mid-tower-kasa/ 

yinede sen bi bak kasada kararımı verdim agam ben almışken istediğim kasa olsun moralim bozulacaksada kendi istediğim şekilde bozulsun diyorum anakart da düşüncelerdeyim anladığım kadarı ile sınırlarını zorlayacaksan tuf ama normal bir kullanıcı olarak 2 3 disk kullanacaksan falan tatlıya sütlüye karışmayacaksan b550 rog strix al düyorsun oyüzden kararsızlıktayım çünkü yeri gelip bayağı iyi pclere dibi gördürdüğüm oluyor nadir anlarda da öylesine chromede geziniyom ama chromede çok az gezinmem vardır daha çok pcyi sonuna kadar köklerim falan yani yine kafan karışacak fakat durum böyle bide bu sistemi 7502 seçmiş olduğum PCU Güç kaynağı destekleyeceğinden emin değilim cidden değilim bu arada Ama Fiyat Bayağı Düştü Bee Ve Nasıl Desem  Bilemiyorum Ama Cidden İlk Sisteme Bakıp Buna Baktığımda Bayağı İyi Taraf Bayağıda Kötü Taraf Görüyorum Ama Yinede Neredeyse Birbiriyle Aynı Derecede Pcler Cidden Sağol

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O PSU iyi değil. Önerilerimden birisini alın o kadar ürün yazdım size boş alelade seçmedim o ürünleri. Piyasadaki en iyi GOLD ürünler o ürünler.

X570 TUF yerine ROG X570 F modeli alın en azından bu bütçeye daha fazla özellik almış olursunuz.

RAM olarak 3 adet 8 GB bellek alacağınıza o belleklerin tek modül 16 GB modelleri var 2 adet yani 32 GB o bellekten alın daha mantıklı olur.

O soğutucu o fiyata alınmaz. Gereksiz yere boşa para harcamayın derim. Önerdiğim ürünlerden tercih yapın.

O SSD disk kötü bir model. Corsair markasında 2 tane farklı MP510 serisi var F480GBMP510B bu sonunda B harfi olan standartlardan çok düşük özelliklerde olan bir ürün sonunda B takısı olmayan kod adlı olanı almanız gerek. Size önerdiğim ürün B takısı olmayan model. 

Kasaya karışmıyorum :D sizi vazgeçirmek mümkün değil bunu anladım artık.

3700X Hepsiburada 2599 TL ve teknobiyotik aderesinde 2699 TL bu arada.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Cpu Fiyatları İyi Güzelde Ben Hemen Alamayacağım Yani Daha Braz Para Briktirmem Gerek Falan Ondan Dolayı İndirimleri Gözümde Pek Büyütmüyorum Uzun Vadeli Değilse :D

Bide Değerlendirmenize Göre Yeni Bir P Toplayacam Böyle Böyle Öğrenirim :D

ugur.gozaydin' Alıntı:
X570 TUF yerine ROG X570 F modeli alın en azından bu bütçeye daha fazla özellik almış olursunuz.

RAM olarak 3 adet 8 GB bellek alacağınıza o belleklerin tek modül 16 GB modelleri var 2 adet yani 32 GB o bellekten alın daha mantıklı olur.

O soğutucu o fiyata alınmaz. Gereksiz yere boşa para harcamayın derim. Önerdiğim ürünlerden tercih yapın.

O SSD disk kötü bir model. Corsair markasında 2 tane farklı MP510 serisi var F480GBMP510B bu sonunda B harfi olan standartlardan çok düşük özelliklerde olan bir ürün sonunda B takısı olmayan kod adlı olanı almanız gerek. Size önerdiğim ürün B takısı olmayan model. 

Kasaya karışmıyorum :D sizi vazgeçirmek mümkün değil bunu anladım artık.

3700X Hepsiburada 2599 TL ve teknobiyotik aderesinde 2699 TL bu arada.

öncelikle bi bakacam dediğiniz anakarta ama ekstra neler var falan diye bi düşüncem ram konusunda orası X2 olacak 3 yazdıysam kusuruma bakmayın soğutucuda sizin demiş olduğunuz 2 fanlı soutucuda yukarı aşşağı oynuyormu acep oynuyorsa onu düşünebilirim belki RGB pek Sevmem Ama Hiç olmamasıda kötü olur :D
ssd ye dikkat etmemişim :( yazdım baktım ama o çıkmıştı onu aldım bidahakine dikkat edeyim 

Not= olabildiğince tek biyerden almaya çalışmamı belki farketmişsinizdir belki ama sebebi hepsi bir günde gelsin diye öteki türlü ayrı ayrı olunca ayrı ayrı günlerde gelicekler oda biraz sinir bozucu olacak bide extra kargo parası ödemek biraz kaçınmalıyım bence ama sistem toplamada katlanmam gerek gerçi buna öğrenci kafasıyla yapmaya çalışıyorum hala :D teknobiyotik neredeyse ilk gez duydum diyebilirim  bildiğim çok az site var ondan olabilir normal hb falan gibi sitelerden başka olarak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önerdiğim soğutucu RAM slotlarına sıfır ölçülerinde RAM üzerine gelen bir yapısı yok. Soğutması çok çok iyidir gereksiz yere 1000 TL hava soğutmaya vermeyin.

ROG anakartın artıları daha çok RAM frekans aralığı, daha iyi ses ve ağ yongası, daha fazla giriş çıkış soketler, daha fazla görsel özel vs. gibi şeyler.

Teknobiyotik.com bilindik iyi alışveriş mecralarından birisidir. Ayrıca aşağıda diğer bilindik ve iyi siteleri bırakıyorum.

https://www.sinerji.gen.tr
https://inventus.com.tr
https://www.incehesap.com
https://www.teknobiyotik.com
https://www.ebrarbilgisayar.com
https://www.qp.com.tr
https://www.itopya.com
https://www.vatanbilgisayar.com
https://www.mediamarkt.com.tr
https://www.dfsbilgisayar.com
https://www.sitem.com.tr
https://www.bizdehesapli.com
https://bilendenal.com
https://www.netsiparis.com
https://www.tekramarket.com
https://www.bilisimport.com.tr
https://www.novabilgisayar.com
https://www.webdenal.com
https://www.sanalmarketim.com
https://www.gelbura.com
https://www.adeksstore.com
https://www.gameekstra.com
https://www.zoccoshop.com
https://www.gamersarena.com.tr
https:// www.avansas.com
https://www.amazon.com.tr - Kendi sattığı veya bu satıcılardan satılan ürünler.
https://hepsiburada.com - Kendi sattığı veya bu satıcılardan satılan ürünler.

Gittididiyor ve n11 var ama sadece satıcıların sattığı ürünler var. Bu firmalar kendisi ürün satmıyor.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerdiğim soğutucu RAM slotlarına sıfır ölçülerinde RAM üzerine gelen bir yapısı yok. Soğutması çok çok iyidir gereksiz yere 1000 TL hava soğutmaya vermeyin.

ROG anakartın artıları daha çok RAM frekans aralığı, daha iyi ses ve ağ yongası, daha fazla giriş çıkış soketler, daha fazla görsel özel vs. gibi şeyler.

Teknobiyotik.com bilindik iyi alışveriş mecralarından birisidir. Ayrıca aşağıda diğer bilindik ve iyi siteleri bırakıyorum.

https://www.sinerji.gen.tr
https://inventus.com.tr
https://www.incehesap.com
https://www.teknobiyotik.com
https://www.ebrarbilgisayar.com
https://www.qp.com.tr
https://www.itopya.com
https://www.vatanbilgisayar.com
https://www.mediamarkt.com.tr
https://www.dfsbilgisayar.com
https://www.sitem.com.tr
https://www.bizdehesapli.com
https://bilendenal.com
https://www.netsiparis.com
https://www.tekramarket.com
https://www.bilisimport.com.tr
https://www.novabilgisayar.com
https://www.webdenal.com
https://www.sanalmarketim.com
https://www.gelbura.com
https://www.adeksstore.com
https://www.gameekstra.com
https://www.zoccoshop.com
https://www.gamersarena.com.tr
https:// www.avansas.com
https://www.amazon.com.tr - Kendi sattığı veya bu satıcılardan satılan ürünler.
https://hepsiburada.com - Kendi sattığı veya bu satıcılardan satılan ürünler.

Gittididiyor ve n11 var ama sadece satıcıların sattığı ürünler var. Bu firmalar kendisi ürün satmıyor.

tüm bilgiler için teşekkürler ben bunlara baktığımda yarısını falan bildiğimi farkettim fakat PSU güç kaynağında sizin demiş olduğunuz güç kaynaklarına rastlayamadım garip bir biçimde sinerjide çıkmadılar yada benim gören körlüğümden dolayı ben göremedim oyüzden o PSU yu seçtim fakat kötü dediğiniz için değiştiriyorum sizce termaltake iyimi bide onu sormak istiyorum öncelikle yada corsair

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her ürün her yerde stokta yok haliyle bulamamanız normal her ürünü her yerde. Thermaltake ürünleri iyidir. Corsair RM serisi ürünlerde önerdiklerim kadar iyi olmasada iyi genel olarak iyi bir ürün ailesidir. Güç kaynağı seçerken şeye dikkat edin CPU güç kablosu EPS12V olarak geçer adı bazı yerlerde 2 adet 4+4 veya 1 adet 4+4 1 adet 8 pin şeklinde olması gerekiyor. Size önerdiğim tüm anakartlar en az 8+4 pin CPU güç girişi istiyor bu yüzden seçtiğiniz PSU buna uygun olmalı buna dikkat edin. Benim önerdiklerim buna uygun.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
Her ürün her yerde stokta yok haliyle bulamamanız normal her ürünü her yerde. Thermaltake ürünleri iyidir. Corsair RM serisi ürünlerde önerdiklerim kadar iyi olmasada iyi genel olarak iyi bir ürün ailesidir. Güç kaynağı seçerken şeye dikkat edin CPU güç kablosu EPS12V olarak geçer adı bazı yerlerde 2 adet 4+4 veya 1 adet 4+4 1 adet 8 pin şeklinde olması gerekiyor. Size önerdiğim tüm anakartlar en az 8+4 pin CPU güç girişi istiyor bu yüzden seçtiğiniz PSU buna uygun olmalı buna dikkat edin. Benim önerdiklerim buna uygun.

güzel olanlardan dediğin ve önerdiğin markalardan bu varhttps://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-13795

https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-13795

ama bunun fiyatına bu alınır sence hangisi

https://www.sinerji.gen.tr/asus-850w-rog-strix-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-36605

yine öğrenmeceler :D
:(

ugur.gozaydin' Alıntı:

PC Olacakmı Büyük Seçim 

İşlemci = https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-3700x-360-ghz-8-cekirdek-36mb-am4-7nm-islemci-tray-p-34558

Anakart = https://www.sinerji.gen.tr/asus-rog-strix-x570-f-gaming-4400mhz-oc-rgb-m2-am4-atx-anakart-p-30513

Belli Olmaz Tuf Da Olabilir :D

Bellek = 2x = https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-hyperx-fury-rgb-3600mhz-cl17-ddr4-ram-hx436c17fb3a8-p-36509

ekrankartı = https://www.sinerji.gen.tr/palit-geforce-rtx2080-super-gp-x3-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-35271

m2 ssd = https://www.sinerji.gen.tr/wd-500gb-black-sn750-nvme-okuma-3430mb-yazma-2600mb-m2-ssd-wds500g3x0c-p-29884

İşlemci Soğutma = https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-cylon4-argb-120-mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-p-33106

Güç Kaynağı 1 = https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-13795

Güç Kaynağı 2 = https://www.sinerji.gen.tr/asus-850w-rog-strix-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-36605

İkisinden Biri Bence Aynı Fiyata Asus Daha İyi Amma 750w yi aşıyor bunun içinde ileriye dönük fazladan güç istemi olursa diye iyi olur ileride yapacağım güncellemeler için demiştim ya ileride RTX 3000 4000 5000 8000 (RTX 8000 sanırım var çünkü nette görüyorum bazı bilindik sitelerde ama olduğunu sanmıyorum)

Kasa = https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-gt501-white-edition-rgb-tempered-glass-usb-31-mid-tower-kasa/ :D artık klasikleşti ama yinede belirteyim olmuş olmamış bir sana kalmış ben öyekilerden pek nasıl desem kılıfsız kablo yani ipsiz olandan sliwler ondan dolayı falan sliw kumaş olanlarda da gözüme iyi görünmedi tabi denemediğim için bilemem ama yemedi yani bilmiyom sana kalmış artık yani yapacak bişey yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS güç kaynaklarını Seasonic firması yapıyor :) Seasonic Focus Plus ile aynı güç kaynağını alıyorsunuz aslında. Ayrıca https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-13795 bu ürünün kod adı SEA-SSR-750GX bu ve eski seri bu kod adı. Ama benim önerdiğim ürün https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12999 bu ürün ve kod adı SEA-SSR-750FX bu sonunda FX olan seri yeni seri. Siz o sinerjideki eski seriyi almayın.  Sineriji Bilgisayarda şuan en mantıklı PSU Thermaltake 850W Toughpower G1 80+ Gold Tam Modüler - 1.292 TL bu ürün. Ben Corsair RM serisini çok önermem ama birde Corsair 750W RM Series RM750 80+ Gold Tam Modüler - 1.023 TL bu ve Corsair 850W RM Series RM850 80+ Gold Tam Modüler - 1.162 TL bu ürün var ama TT alın geçin derim Sinerjide.

650W ile 2080 Ti ve 3950X olan OC yapılmış bir sistemi sorunsuz beslersiniz. Sistemler öyle çok büyük güçler harcamazlar. RTX 3000 serisi daha tanıtılmadım. RTX 4000 ve 8000 serisi kartlar ayrı bir seri oyun kartı değil onlar iş kartı sizin işiniz yok o kartlar Quadro diye geçiyor tamamen başka amaçlar için.

Kumaş kablo yani örgü kablo en iyisidir. Hem kablonun dayanıklılığını hem kabiliyetini hemde kalitesini arttırır. O konuda boşa ne araştırma yap ne saçma sapan bilgi karmaşasında boğul.

KS

necip5270392

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
ugur.gozaydin' Alıntı:
ASUS güç kaynaklarını Seasonic firması yapıyor :) Seasonic Focus Plus ile aynı güç kaynağını alıyorsunuz aslında. Ayrıca https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-13795 bu ürünün kod adı SEA-SSR-750GX bu ve eski seri bu kod adı. Ama benim önerdiğim ürün https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12999 bu ürün ve kod adı SEA-SSR-750FX bu sonunda FX olan seri yeni seri. Siz o sinerjideki eski seriyi almayın.  Sineriji Bilgisayarda şuan en mantıklı PSU Thermaltake 850W Toughpower G1 80+ Gold Tam Modüler - 1.292 TL bu ürün. Ben Corsair RM serisini çok önermem ama birde Corsair 750W RM Series RM750 80+ Gold Tam Modüler - 1.023 TL bu ve Corsair 850W RM Series RM850 80+ Gold Tam Modüler - 1.162 TL bu ürün var ama TT alın geçin derim Sinerjide.

650W ile 2080 Ti ve 3950X olan OC yapılmış bir sistemi sorunsuz beslersiniz. Sistemler öyle çok büyük güçler harcamazlar. RTX 3000 serisi daha tanıtılmadım. RTX 4000 ve 8000 serisi kartlar ayrı bir seri oyun kartı değil onlar iş kartı sizin işiniz yok o kartlar Quadro diye geçiyor tamamen başka amaçlar için.

Kumaş kablo yani örgü kablo en iyisidir. Hem kablonun dayanıklılığını hem kabiliyetini hemde kalitesini arttırır. O konuda boşa ne araştırma yap ne saçma sapan bilgi karmaşasında boğul.

Öncelikle kumaş kabloların daha iyi olduğunu bende biliyorum o konu hakkında teşekkürler ama şimdi PCu konusuna gelecek olursak ben

https://www.sinerji.gen.tr/thermaltake-850w-toughpower-g1-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-36118 

seçtim diyelim sizin önerdiğiniz bir PCu olarak sistem tam olarak şu şekilde oluyor 

[font=Montserrat, sans-serif]AMD Ryzen 7 3700X 3.60 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm İşlemci[/font]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]Asus ROG Strix X570-F Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart[/font][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]Kingston 8GB HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (HX436C17FB3A/8) = X2 adet[/font][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]Palit GeForce RTX2080 Super GP x3 OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]WD 500GB Black SN750 NVMe Okuma 3430MB-Yazma 2600MB M.2 SSD (WDS500G3X0C)[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]ASUS TUF Gaming GT501 White Edition RGB Tempered Glass USB 3.1 Mid Tower Kasa

[font=Montserrat, sans-serif]Thermaltake 850W Toughpower G1 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı[/font][/font]
[/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]Aerocool Cylon4 ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif][size=small][font=Montserrat, sans-serif]oluyor bu sistem sizce nasıl [/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Montserrat, sans-serif]bide ben bir RGB led aldım diyelim ki kasa benim olmayacak kardeşime alacam hediye olarak kardeşimde buna RGB led döşemek isteyecektir camdan tarafı kenarlara bunun içine ledi taktığımızda acaba kasanın içine döşemiş olduğum ledi PC deki program sayesinde kontrol etme olayı varmı yoksa illaki kontrolcüden falanmı değiştirmek gerekiyor önceden bir bilgi alayımda sonra kardeşim yanlış yapıp sistemi ziyan etmesin :D[/font]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri